mesajul

marți, 9 mai 2017

Muntele Sfintei Treimi - mai 2017

2017 - ANUL PREAMĂRIRII – MAI
“MĂRIRE ŢIE DOAMNE, RECUNOŞTINŢĂ ŢIE DOAMNE PENTRU TOATE,
CHIAR ŞI PENTRU HARURILE PE CARE NU LE ÎNŢELEGEM!”
A 152-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi
Din Sfânta Scriptură să citim şi să medităm despre Învierea lui Isus, pentru ca bucuria Paştelui să trăiască în noi în continuare.
Mottoul lunii: „Eu sunt învierea şi viaţa, cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi!” (I. 11, 25)
Intenţia comună de rugăciune: rugăciunea şi postul să le oferim la intenţia ca Spiritul Sfânt să-şi reverse darurile asupra întregii lumi, ca în inimile oamenilor să se nască pacea!
Sarcina nostră concretă va fi: să ne pregătim cu o novenă pentru Sfintele Rusalii!


CE NE-A ÎNVĂŢAT PĂRINTELE CSILIK?

Sunt convins că aveţi cu toţii Sfânta Scriptură acasă şi presupun că uneori o luaţi în mână şi citiţi din ea. Sfinţii părinţi ne recomandă ca nu numai să citim, ci să încercăm să medităm ceea ce citim şi să trăim Sfânta Scriptură. Să încercăm să ne-o însuşim cuvânt cu cuvânt, pentru că Sfânta Scriptură are un mesaj etern. Întotdeauna primim prin Ea răspunsul la problemele noastre. Sunt persoane care o citesc în mod consecvent, iar alţii o deschid doar la întâmplare. Oricum citim Sfânta Scriptură, dacă avem sufletul deschis vom primi întotdeauna răspuns de la Dumnezeu la întrebările noastre.
În perioada de Paşti auzim mult întâmplarea discipolilor din Emaus. Spiritul Sfânt mi-a cerut să citesc această parte din Sfânta Scriptură şi să încerc să vă dau mai departe acele revelaţii pe care le primesc legat de aceasta.
Ce putem învăţa de la discipolii din Emaus? În primul rând să încercăm să mergem înainte împreună cu Isus cel Înviat şi nu fără El. Dacă analizăm discipolii care înaintau fără Isus, putem vedea cât de abătuţi şi trişti erau, cât de deznădăjduiţi erau. Dacă priviţi la oamenii necredincioşi oricât de bogaţi ar fi şi chiar au tot ce îşi doresc, puteţi recunoaşte şi la ei aceste trăsături, pentru că adevărata fericire, adevărata bucurie şi pace nu ne-o poate da nimeni altul, decât Isus Cristos. Adevăratul centru era Ierusalimul şi totuşi ei se îndreptau spre Emaus. Încet, treptat, pas cu pas se îndepărtau de Ierusalim. Şi noi ne putem pune întrebarea: în ce direcţie se îndreaptă viaţa noastră? Putem recunoaşte în viaţa noastră când ne îndepărtăm de Dumnezeu şi când ne apropiem de El. Între Ierusalim şi Emaus era un drum de 3 ore şi în acest timp discipolii au vorbit doar despre Isus Cristos. Am cunoscut personal un bătrân adventist cu care am stat de vorbă de mai multe ori. Îl admiram mult pentru că în fiecare propoziţie rostită cita din Sfânta Scriptură. Se vedea că avea sufletul şi vorba pline de Isus Cristos. Şi vorba noastră poate fi negativă, lumească sau supranaturală. Circumstanţele scot din noi ceea ce se ascunde în inima noastră, pentru că gura vorbeşte din bogăţia inimii. Dacă inima noastră este plină cu Isus Cristos, ca a discipolilor din Emaus, atunci nu putem să nu vorbim despre El. Din păcate în lumea noastră este tot mai la modă, chiar şi în rândul creştinilor practicanţi, să se vorbească despre orice dar nu despre Isus Cristos. De parcă ne-ar fi ruşine să vorbim despre Isus Cristos şi să depunem mărturie. Isus nu ne cere să nu vorbim despre problemele de zi cu zi, dar problema este când vorbim doar despre acestea şi pe Isus Cristos îl excludem din conversaţiile noastre, apoi încet-încet din viaţa noastră. Încet ne dezobişnuim să ne împărtăşim trăirile spirituale. De multe ori le-am recomandat pelerinilor ca atunci când se întorc spre casă de la programele de ispăşire, să-şi împărtăşească trăirile spirituale. Astfel harurile se întăresc în cei care depun mărturie şi totodată în cei care-i ascultă. Deoarece creştem mult în viaţa spirituală chiar şi prin experienţele altora. Dacă nu vorbim despre cele spirituale, acestea se pierd în interiorul nostru. Dacă vorbim despre experienţele spirituale, acestea se întăresc în noi şi vor sluji în primul rând spre binele sufletului nostru, apoi al celor cărora le-am împărtăşit. Să ne străduim ca vorba noastră să fie şi supranaturală într-o anumită măsură.
Suntem noi recunoscători lui Isus Cristos, Bunului Păstor, că ne-a găsit şi pe noi acolo unde am fost? Cu toţii avem un trecut despre care nu vorbim cu plăcere. În viaţa fiecăruia dintre noi au fost perioade mai întunecate şi este bine să ne amintim de unde ne-a scos Domnul Isus.
Cei care suntem preoţi, profesori sau chiar părinţi, să fim atenţi la pedagogia lui Isus, când a întâlnit discipolii din Emaus. Nu le-a vorbit despre trăirile sale din lumea de dincolo, ci le-a pus întrebări şi i-a ascultat. După ce şi-au povestit experienţele, păcatele, omisiunile, au recunoscut că nu au ascultat nici de femei, nici de îngeri, că nu prea au crezut în mormântul gol şi în tot ce s-a întâmplat acolo. După acestea sufletul lor s-a eliberat şi s-a deschis pentru primirea harurilor. Abia după ce i-a ascultat, a început să le vorbească despre Moise, despre profeţi şi toate acestea s-au întipărit adânc în inima discipolilor. Oamenii, de cele mai multe ori nu-şi doresc să li se predice, ci dacă au posibilitatea să-şi verse sufletul în faţa altora. Majoritatea oamenilor şi chiar mulţi dintre preoţi fac acea greşeală că nu ascultă până la capăt ce are de spus celălalt. Într-o convorbire toată lumea şi-ar dori ca celălalt să-l asculte pe el şi de aceea nici unul nu-l ascultă cu răbdare pe celălalt. Discipolii l-au recunoscut pe Isus atunci, când L-au invitat la ei în casă şi i-au analizat mai bine mişcările: când s-a aşezat la masă, a binecuvântat pâinea, a rupt-o şi le-a dat-o, abia atunci au realizat cine este El în realitate.
Apoi Isus a dispărut, dar a rămas între noi în Sfântul Sacrament, a rămas între noi în Biblie, în comunitatea spirituală, pentru că acolo unde 2 sau 3 se adună în numele lui Isus şi El este prezent. A rămas aici în sacramente. A rămas în aproapele nostru, pentru că ceea ce facem celui mai mic dintre ai lui, facem lui Isus Cristos. Este important ca nu numai în biserică – în Sfântul Sacrament să-L recunoaştem pe Domnul Isus, pentru că poate este mai uşor, ci să-L recunoaştem şi în aproapele nostru. Este cel mai uşor să-L vedem şi să-L îmbrăţişăm pe Isus în cei pe care îi iubim, dar avem obligaţia să-L recunoaştem şi să-L îmbrăţişăm în cei pe care ne este greu să-i iubim.
Discipolii din Emaus s-au schimbat când L-au recunoscut pe Isus. Şi pe pelerini se poate vedea o schimbare, mai ales pe cei care ascultă învăţăturile cu inima deschisă, recunosc în ele învăţătura lui Dumnezeu şi doresc să o pună în practică în viaţa de zi cu zi. Pe aceştia se poate vedea că se liniştesc în prezenţa lui Dumnezeu şi faţa lor se luminează. Ceva se întâmplă cu noi când mergem la biserică, mergem în pelerinaj sau ne rugăm din inimă acasă. Dacă în asemenea momente nu ne rugăm doar din obligaţie, ci încercăm să avem o relaţie personală cu Isus, atunci simţim că ceva s-a schimbat în noi, suportăm mai bine greutăţile şi încercările spirituale.
Credem noi cu adevărat că avem nevoie de comunitatea spirituală? Pentru că singuri cu toţii suntem slabi. Fiecare om are nevoie de companie. Suntem obligaţi să ne rugăm unii pentru alţii pentru că suntem responsabili unii pentru alţii. Există anumite trăsături, păcate, slăbiciuni care se ridică la suprafaţă doar în comunitate. Când suntem în comunitatea spirituală ne dăm seama cu adevărat la ce nivel spiritual ne aflăm, deoarece comunitatea este ca o oglindă pentru noi, în care putem vedea dacă suntem ciufuliţi sau avem nasul murdar.  În asemenea momente putem da vina pe comunitate pentru că suntem murdari pe nas şi atunci nu ne dezvoltăm deloc în viaţa spirituală, sau putem să ne recunoaştem greşeala şi să încercăm să ne schimbăm într-o direcţie bună.
Aţi avut oare trăiri spirituale pe parcursul vieţii? Este foarte bine când suntem împreună cu comunitatea şi ne rugăm, dar Sfânta Fecioară ştie că uneori avem nevoie de trăiri spirituale, când simţim aproape în mod palpabil prezenţa Celor din Cer. Încercaţi să meditaţi asupra trăirilor voastre spirituale şi să vorbiţi despre ele unor persoane care sunt deschise către cele spirituale. Dacă veţi avea curajul să faceţi acest lucru, va servi la binele vostru sufletesc şi al celor cărora le veţi împărtăşi aceste experienţe. Amin!!!  


Temă de casă pentru luna mai:
“DOAMNE AJUTĂ-NE, SĂ AVEM CURAJUL, SĂ TE MĂRTURISIM ÎN FAŢA APROAPELUI NOSTRU!!!”

RETROSPECTIVA LUNII APRILIE 2017
MESAJUL SFINTEI FECIOARE A FOST:
„Dragii mei trandafiraşi albi! Şi astăzi am venit între voi din încredinţarea Sfintei Treimi cu o iubire deosebită. Dumnezeu mă trimite la voi din iubire ca să vă ajut să înţelegeţi că fără El nu aveţi viitor, nu există pace şi nu există mântuire, ceea ce trebuie să fie cea mai importantă în vieţile voastre. De aceea vă cer în continuare copiii mei ca în acest Post Mare să luaţi în serios mesajele Mele şi Voia lui Dumnezeu să fie cel mai important lucru pentru voi. Să iubiţi pe toată lumea aşa cum este. Rugaţi-vă şi ispăşiţi cu perseverenţă. Nu renunţaţi la speranţă. Veniţi mai des în acest loc de pelerinaj, pentru că mai sunteţi în perioada de har. Daţi mulţumire şi fiţi recunoscători pentru toate. Folosiți aceste posibilităţi pentru că aveţi nevoie de purificare. Micuţii mei, rugaţi-vă şi aduceţi jertfe pentru sufletele din Purgator. Oferiţi pentru ele Sfinte Liturghii, pentru ca în acest Post Mare, prin Iubirea Îndurătoare a lui Dumnezeu să se elibereze cât mai mulţi din Purgator. Meditaţi asupra suferinţei Fiului Meu cel Sfânt când vă rugaţi Calea Crucii. Uniţi suferinţa lui Isus cu suferinţa voastră. Acceptaţi şi oferiţi tot ce permite în vieţile voastre, în special pentru pacea din lume. În Vinerea Mare să aşezaţi voinţa voastră sub crucea lui Isus. Abandonaţi-vă în totalitate lui Dumnezeu aşa cum şi-a dat Fiul meu şi ultimul strop de sânge pentru mântuirea lumii. Micuţii mei, de Paşti, Sărbătoarea Învierii, rugaţi-vă ca prin pocăinţă să se nască în inimile voastre Isus Înviat şi trăiţi în aşa fel ca El să-şi găsească bucuria în voi. Rugaţi-vă de asemenea ca Sfintele Paşti să le sărbătoriţi deodată în continuare în întreaga lume. Nu uitaţi că eu mă bucur pentru voi şi vă iubesc. Acum Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu harul de a trăi bine Postul Mare în continuare!!!”

Privire în viitor pentru luna iunie 2017
·      În luna iunie programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 1 – 2 – 3 – 4 de la ora 13.                                         
·      Sfânta Liturghie se celebrează în continuare în biserica din Nuşfalău în jurul orei 15! Excepţie face prima duminică, în această zi Sfânta Liturghie se ţine înainte de program de la ora 12.
·      La cererea Sfintei Fecioare să continuăm să postim luni – marţi – miercuri după prima duminică şi să oferim pentru Biserică şi pentru viitorul Muntelui Sfintei Treimi.
·      Pe 10 iunie va avea loc întâlnirea de ispăşire de la Vac, Ungaria!

Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa :www.muntelesfinteitreimi.ro,

 e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,    inf. 0760-739-518