mesajul

marți, 16 mai 2017

Episcopii olandezi consacră Olanda Inimii Neprihănite a Mariei

de Bradley Eli, M.Div., Ma.Th. • ChurchMilitant.com • 15 mai

Cdl. Wim Eijk: „Existența Iadului a fost (și este) negată de mulți creștini“
Maastricht, Olanda (ChurchMilitant.com) - Episcopii olandezi și-au consacrat diecezele Inimii Neprihănite a Mariei, în 13 mai, cu ocazia celei de a 100-a aniversări a aparițiilor de la Fatima, Portugalia.

Ceremonia a fost condusă de Cdl. Wim Eijk, Arhiepiscop de Utrecht, Țările de Jos. În predica sa, rezumând aparițiile de la Fatima, Cdl. Eijk a menționat primul secret de la Fatima punând accentul pe „viziunea Iadului și chemarea la rugăciune, convertire și pocăință pentru a salva sufletele și a le aduce la mântuirea veșnică.“

El a subliniat apoi faptul că mulți catolici din ziua de azi continuă să nege sau să ignore existența Iadului. „Existența Iadului“, a spus Cardinalul, „a fost (și este) negată de mulți creștini și deloc sau abia dacă este menționată de predicatori și cateheții creștini. Avertismentul solemn al Mariei, totuși, trebuie luat în serios.“

Ceremonia care a avut loc în Bazilica Adormirea Maicii Domnului de la Maastricht. În cadrul ceremoniei, din timpul Vecerniei, Cdl. Eijk a ținut o omilie clădită pe un eveniment neobișnuit. El a explicat că Fecioara Maria a apărut în Portugalia, într-un moment în care țara a fost sub atacul sever al francmasonilor.

„Ca rezultat al unei revoluții în 1910, un guvern foarte anticlerical a venit la putere, un guvern în care francmasonii impuneau tonul“, a menționat el. Acest guvern, a spus Cdl. Eijk, a interzis în Portugalia următoarele:

- purtarea hainelor preoțești,
- depunerea jurămintelor religioase,
- funcționarea mănăstirilor și a ordinelor religioase,
- educația religioasă în școli,
- funcționarea gratuită a seminariilor.

Cardinalul a continuat spunând că mesajul de la Fatima este de actualitate și astăzi:. „Situația Bisericii, cu siguranță, nu s-a îmbunătățit în secolul nostru. Creștinismul este religia cea mai persecutată din lume. În plus, nu există numai persecuția din exterior, ci, de asemenea, și din interior."

Mesajele de la Fatima au fost similare cu cele de la La Salette și Lourdes, în ele eram chemați la rugăciune și pocăință pentru păcate, spune Cardinalul. „În toate aceste apariții, mesajul Mariei a fost că trebuie:
- să ne întoarcem la Cristos, Fiul lui Dumnezeu și Fiul ei;
- să facem penitență pentru a obține iertare pentru păcatele noastre și pentru cele ale altora;
- să ne dedicăm intens rugăciunii, în special Rozariul."

Chiar dacă mesajele de la Fatima nu se pot adăuga revelației publice, care s-a încheiat cu Apostolii, cu toate acestea, ele ne ajută să ne orientăm viețile către Dumnezeu în timpul situațiilor de încercare, a mai spus el. „Mesajele Mariei la Fatima ne-au ajutat să înțelegem mai bine ceea ce credința în Cristos trebuie să păstreze sub gravele amenințări la adresa Bisericii, din secolul XX,“ a remarcat Cardinalul.

El a menționat că consacrarea la Inima Neprihănită a Mariei înseamnă două lucruri. În primul rând, „vrem să obținem deplina noastră consacrare lui Cristos“, imitând-o pe ea. În al doilea rând, pentru că avem nevoie de ajutor pentru a face aceasta, „exprimă, de asemenea, că ne consacrăm ocrotirii ei materne. Cu alte cuvinte, că ne încredințăm mijlocirii ei, la Dumnezeu.“

Cardinalul a terminat, încredințând fiecare eparhie în mâinile Mariei, căreia Papa John Paul al II-lea i-a atribuit faptul că i-a salvat viața dintr-o tentativă de asasinat în 1981: „Ne rugăm ca Maria să pună calea Bisericii și viețile noastre personale în mâinile protectoare ale Domnul Înviat, prin mijlocirea ei constantă. Amin! "