mesajul

sâmbătă, 1 iulie 2017

Benedict al XVI-lea: "Domnul va învinge la sfârşit"


"Domnul va învinge la sfârşit". Aceasta este încurajarea adresată de papa emerit Benedict al XVI-lea celor cinci noi cardinali "creaţi", miercuri 28 iunie 2017, de succesorul său papa Francisc.

După celebrarea Consistoriului în bazilica vaticană, noii cardinali au mers împreună cu pontiful la mănăstirea "Mater Ecclesiae" în Grădinile Vaticane pentru a-l saluta pe Joseph Ratzinger.

Conform celor prezentate de agenţia de televiziune "Rome Reports", la sosirea lor papa emerit şi-a luat de pe cap tichia albă, aşa cum face adesea în semn de respect faţă de succesorul său.

Joseph Ratzinger s-a întreţinut în franceză cu cardinalul din Laos, Louis-Marie Ling Mangkhanekhoun, şi cu cardinalul arhiepiscop de Bamako, Mali, Jean Zerbo.

Cu cardinalul salvadorian Gregorio Rosa Chávez şi cu cardinalul arhiepiscop de Barcelona, Juan José Omella, a vorbit în schimb spaniola.

La sfârşitul întâlnirii, Benedict al XVI-lea a adresat câteva cuvinte cardinalilor noi şi a asigurat că "Domnul va învinge la sfârşit".

Noii cardinali au primit după aceea binecuvântarea din partea lui Benedict al XVI-lea şi a papei Francisc. Întâlnirea s-a încheiat cu fotografia de grup.