mesajul

sâmbătă, 8 iulie 2017

Muntele Sfintei Treimi - iulie 2017

2017 - ANUL PREAMĂRIRII – IULIE
“MĂRIRE ŢIE DOAMNE, RECUNOŞTINŢĂ ŢIE DOAMNE PENTRU TOATE,
CHIAR ŞI PENTRU HARURILE PE CARE NU LE ÎNŢELEGEM!”
A 154-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să citim şi să medităm Apocalipsa.
Mottoul lunii: „Bucuraţi-vă şi inveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri!” (M. 5, 12)
Intenţia comună de rugăciune: cum Sfânta Fecioară pune mare accent pe pacea din lume, să oferim toate greutăţile, rugăciunile, postul, faptele bune şi Sfintele Liturghii pentru pace şi pentru încetarea războaielor!
Sarcina noastră concretă va fi: în vacanţă şi în concediu să nu uităm de Dumnezeu şi de sufletul nostru! Să începem şi să încheiem fiecare zi a noastră cu Dumnezeu, în recunoştinţă şi pocăinţă.


AŞA NE-A ÎNVĂŢAT PĂRINTELE CSILIK

Domnul Isus ne invită să-L bucurăm prin pocăinţa noastră. Cu toţii avem greşeli mai mici sau mai mari şi dacă le recunoaştem, dacă pornim pe calea schimbării, dacă nu ne întoarcem la păcatele noastre obişnuite, Îl bucurăm pe Domnul Isus Cristos. Putem să-L bucurăm pe Isus dacă nu vorbim doar de lucruri rele când ne întâlnim unii cu alţii, ci amintim în mod conştient şi lucrurile bune. Dacă spunem în mod conştient că vrem să pornim pe calea sfinţeniei cu ajutorul lui Dumnezeu, îl bucurăm pe Isus Cristos. Astfel dăm o direcţie sufletului nostru, o direcţie spre care vrem să ne îndreptăm. Dacă o spunem în sinea noastră, cu siguranţă vom reuşi cu ajutorul lui Dumnezeu. Dacă şi în noi există spiritualitatea reconcilierii, adică avem atâta smerenie încât să ne cerem iertare, dacă am supărat pe cineva sau să iertăm, dacă pe noi ne-au supărat, atunci îl bucurăm pe Isus. Dacă trăim spiritualitatea reconcilierii, Îl bucurăm pe Isus și El ne va bucura pe noi şi după moartea noastră ne va bucura în mod special cu Raiul. Dacă privim la Sfânta Scriptură îl putem vedea pe Ioan Botezătorul, care le-a predicat oamenilor despre convertire. Oamenii au mers la el şi l-au întrebat: „Ce să facem?” El le-a spus: „Împărţiţi hainele voastre şi mâncarea voastră cu cei săraci!” Cu alte cuvinte să încercăm să ne convertim din egoismul nostru. Dacă ne recunoaştem egoismul şi încercăm să-i ajutăm şi pe alţii, atunci se naşte în noi o bucurie. Când vameşii l-au întrebat pe Isus ce să facă pentru a dobândi viaţa veşnică, El le-a spus să nu ceară mai multă vamă decât este prescris în lege, deoarece vameşii cereau mult mai mult decât trebuia. Dacă au reuşit să se convertească din materialismul lor, cu siguranţă l-au bucurat pe Isus. Să ne gândim la Zacheu, care şi-a adunat foarte mulţi bani din vamă. Şi-a dorit atât de mult să-L vadă pe Isus, încât a urcat într-un smochin, deoarece era foarte mic. Domnul Isus l-a observat şi i-a spus să coboare pentru că doreşte să locuiască la el. Zacheu s-a grăbit acasă şi a pregătit un ospăţ în cinstea lui Isus. În prezenţa lui Isus a recunoscut în sinea sa cât a furat în viaţă şi de câte ori i-a păcălit pe oameni, de câte ori a fost nedrept. A promis că-i va despăgubi pe cei pe care i-a furat şi le va înnapoia de patru ori suma datorată. Domnul Isus nu i-a spus nimic. El nu a făcut altceva decât să-l viziteze, iar în prezenţa Sa Zacheu a pornit pe calea schimbării.
Şi soldaţii au mers la Ioan Botezătorul şi l-au întrebat ce să facă, să-şi abandoneze slujba? Ioan le-a spus să nu facă rău nimănui şi să se convertească din duritatea lor. Cu siguranţă au plecat spre casă cu această spiritualitate şi astfel L-au bucurat pe bunul Dumnezeu.
Dacă analizăm Cartea Apocalipsei putem vedea că apostolul Ioan se află pe insula Patmos, unde fusese exilat din cauza credinţei sale. Acolo a avut parte de viziuni minunate. Printre altele Domnul Isus i-a arătat mai multe comunităţi şi l-a rugat să scrie o scrisoare fiecăreia dintre acestea. Domnul Isus i-a arătat câte trăsături frumoase au aceste comunităţi: iubire, fidelitate, acceptarea suferinţei. Dar totodată i-a arătat apostolului Ioan că în aceste comunităţi este prezentă şi slăbiciunea, păcatul. A transmis: „Spune-le să fie atenţi la acestea.” Dacă aceste comunităţi îşi recunosc greşelile şi se schimbă, atunci cu siguranţă îl vor bucura pe Isus Cristos. Putem să ne gândim la scrisoarea către comunitatea din Efes în care stă scris: „Ai părăsit dragostea ta cea dintâi!” Oare noi ispăşim aşa ca în prima zi? Am recunoscut că ispăşirea este vocaţia noastră primită de la Dumnezeu? Suntem indiferenţi şi abătuţi pentru că Dumnezeu nu ne-a ascultat încă cererile? Am părăsit iubirea cea dintâi, acel foc şi acel elan pe care le-am simţit la început? Domnul spune că aici trebuie să ne întoarcem. Dacă noi încercăm să ne întoarcem la iubirea cea dintâi, atunci cu siguranţă îl vom bucura pe Isus Cristos. Enoriaşilor din Smirna le-a transmis:  „Există multe valori în voi, dar sunteţi plini de temeri din cauza suferinţei. Vă temeţi de suferinţă, de moarte, de supărare, de închisoare. Nu vă temeţi de suferinţele care vă aşteaptă, pentru că Eu voi fi acolo şi vă voi ajuta!” Credicioşilor din Pergam le-a spus: „Există între voi persoane care ascultă de învăţăturile false!” Cei din Pergam şi-au recunoscut greşeala, au pornit pe calea îngustă şi astfel L-au bucurat pe Domnul Isus. Bisericii din Tiatira le-a transmis că în unii există idolatrie: persoane, lucruri sau obiecte sunt mai importante pentru ei decât Dumnezeu. Le-a cerut să recunoască asta, să se convertească şi să se schimbe. Ei au ascultat de Domnul şi astfel L-au bucurat. Celor din Sardes le-a transmis: „Tu ai nume că trăieşti, dar eşti mort!” Tu poţi spune despre tine că eşti ispăşitor, dar în realitate nu eşti un ispăşitor adevărat.
Araţi că eşti creştin, mergi la biserică regulat, te crezi viu, totuşi în inima ta sunt prezente supărarea şi ura, poate chiar şi necurăţia. Te numeşti viu, dar totuşi eşti mort pentru că trebuie să învii din ceva: din această făţărnicie, din această moarte sufletească.
Celor din Filadelfia le-a transmis: „În comunitatea voastră este multă minciună!” Cel Rău este tatăl minciunii, iar cei care mint sunt copiii celui Rău. Şi din asta trebuie să ne convertim, trebuie să ne schimbăm şi din toate greşelile care le comitem. A vorbit şi celor din Laodiceea: „Aveţi foarte multe trăsături bune. Dar nu-mi place că sunteţi căldicei! O, de ai fi rece sau fierbinte, dar fiindcă eşti căldicel, am să te vărs din gura mea.” Domnul Isus a spus că a venit să aprindă focul, să fim creştini înflăcăraţi. Din această căldiceală trebuie să ne convertim şi trebuie să pornim pe calea de a-L bucura pe Isus Cristos.
Apostolul Petru a recunoscut că a fost laş; apostolii au recunoscut că a existat între ei spiritul competiției; Maria Magdalena şi-a recunoscut viaţa necurată şi s-a convertit bucurându-L astfel pe Isus; fiul risipitor şi-a recunoscut greşeala cu smerenie şi s-a întors la casa părintească, unde tatăl său l-a primit cu o iubire imensă. Apostolul Paul când L-a întâlnit pe Isus a simţit că trebuie să se convertească din fanatismul său şi astfel s-a născut adevărata bucurie în inima sa. Atunci a simţit că Isus s-a întrupat în inima sa şi în sufletul său. Sfântul Augustin a trebuit să se convertească din viaţa sa necurată. Sfântul Francisc s-a convertit din lenea sa şi din pierderea vremii, deoarece îi plăcea să piardă vremea cu prietenii. Domnul ne invită şi pe noi ca în fiecare seară să-I dăm recunoştinţă pentru toate cele cu care ne-a cadorisit, dar totodată să fim atenţi la lipsurile şi la greşelile noastre, pentru care să ne cerem iertare şi din care trebuie să ne convertim zilnic. Cel mai minunat sentiment este să intrăm în noapte cu recunoştinţă şi pocăinţă în inimile noastre. Atunci nu ne mai temem că poate nu ne mai trezim dimineaţa. Avem linişte şi pace în inimă şi astfel îl bucurăm pe Domnul Isus! Viaţa noastră este un şir de convertiri. Nu putem spune despre noi că suntem perfecţi şi fără de păcate. Dar dacă ne recunoaştem greşelile, dacă ne căim de ele şi încercăm să pornim pe calea virtuţilor, atunci îl bucurăm pe Domnul Isus Cristos.
În numele lui Isus vă invit să faceţi pocăinţă şi să recunoaşteţi pe ce teritoriu al vieţii trebuie să vă mai schimbaţi într-o direcţie bună. Dacă vă recunoaşteţi greşelile, vă căiţi de ele, porniţi pe calea binelui, atunci îl veţi bucura pe Domnul Isus şi vă puteţi aştepta că şi El vă va bucura pe voi. Amin!


Temă de casă pentru luna iulie:

“DOAMNE AJUTĂ-NE CA ÎN FIECARE ZI SĂ NE STRĂDUIM SĂ TE BUCURĂM PE TINE!!!”


MESAJUL SFINTEI FECIOARE DIN LUNA IUNIE A FOST:
„Dragii mei trandafiraşi albi!
Şi astăzi am venit între voi cu mare bucurie şi cu iubirea Mea maternă, din încredinţarea Sfintei Treimi. Copiii mei, azi fiind ajunul Rusaliilor, vă mulţumesc pentru da-ul vostru, că nu aţi ales să rămâneţi acasă, ci aţi acceptat sacrificiul, care aduce cu sine şi harurile. Să credeţi copiii mei că Dumnezeu vă răsplăteşte pentru fiecare pas pe care îl acceptaţi din iubire spre gloria Lui, spre binele sufletului vostru şi al sufletelor. În ziua de azi se roagă foarte mulţi pelerini la intenţia Mea. Vă rog să aşezaţi în mantia Mea toate intenţiile voastre bune pe care le-aţi adus în inimile voastre. Copiii mei, astăzi mijlocesc în mod extraordinar la Sfânta Treime pentru voi şi pentru intenţiile voastre bune. Cereţi revărsarea Spiritului Sfânt în inimile voastre şi prin voi să se reverse harul, pacea şi iubirea în familia voastră, în comunitatea, în biserica voastră şi în întreaga lume. În această lună, în Duminica Sfintei Treimi sărbătoriţi hramul acestui loc de pelerinaj. Acestea sunt haruri unice şi oportunităţi unice pentru schimbare şi renaştere, să vă naşteţi din nou din apă şi Spirit Sfânt. Micuţii mei şi acum vă cer să luaţi în serios mesajele mele şi să-L puneţi pe Dumnezeu pe primul loc în vieţile voastre. Veniţi şi vă rugaţi, ispăşiţi şi încurajaţi şi pe alţii să vină cu voi, pentru ca astfel toată lumea să primească posibilitatea de a se purifica şi a se converti. Sunt alături de voi şi nu uitaţi că eu mă bucur pentru voi şi vă iubesc. Mulţumesc că aţi răspuns la chemarea Mea.
Acum Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu harul revărsării Spiritului Sfânt!!!”

Privire în viitor pentru luna august 2017
·      În luna august programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 3 – 4 – 5 – 6 de la ora 13.
·      Pe data de 5 august, în prima sâmbătă, vom sărbători aniversarea Carismei Deplinătăţii; vom face o procesiune cu lumânări aprinse. Totodată va avea loc sfinţirea mormântului părintelui Csilik şi vom extrage din nou un sfânt protector.                                         
·      Sfânta Liturghie se celebrează în continuare în biserica din Nuşfalău în jurul orei 15! Excepţie face prima duminică, în această zi Sfânta Liturghie se ţine înainte de program de la ora 12.
Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa :www.muntelesfinteitreimi.ro,

 e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,    inf. 0760-739-518