mesajul

miercuri, 2 august 2017

VIAŢA LĂUNTRICĂ A LUI ISUS (2)

Viaţa lăuntrică a lui Isus - Suferinţa ochilor
Întrucât eram în deplina capacitate a raţiunii Mele, am simţit în toate simţurile o suferinţă de nedescris, fiindcă a trebuit să fiu în acest loc strâmt.
În întunericul pântecelui matern am oferit lipsa de lumină a ochilor Mei, pentru toate păcatele comise cu simţul văzului.
Faptul că nu am putut să-Mi folosesc ochii Îmi producea un chin destul de mare. Am văzut, logodnica Mea dragă, cum mulţi – din cauza curiozităţii lor – cât de tare păcătuiesc cu acest simţ. Am mai văzut şi câte păcate groaznice izvorâte din folosirea abuzivă a ochilor se comit, rănindu-l pe Tatăl Meu.
Am lăcrimat de mai multe ori. Chiar dacă acestea au fost doar picături, valorea lor a fost atât de mare, încât au oferit ispăşire Dreptăţii Dumnezeieşti pentru toate acele păcate pe care oamenii le comit cu ochii. Lacrimile Mele au căpătat acea valoare mare, datorită iubirii cu care le-am vărsat.
Tatăl Mi-a promis că va da acest mare har tuturor păcătoşilor care, cu o inimă sinceră, doresc darul lacrimilor părerii de rău. Şi azi, mulţi-mulţi  păcătoşi sunt atinşi de acest efect, de asemenea şi mulţi drepţi. Pe primii, darul lacrimilor căinţei îi îndreptăţeşte spre ispăşire, iar cei din urmă, au parte de darul lacrimilor pentru a câştiga o cât mai mare cinste şi mângâiere pentru viaţa veşnică. Am întărit aceste cuvinte spunâdu-le discipolilor Mei următoarele cuvinte: “ Fericiţi cei ce plâng că aceia vor fi mângâiaţi.”(Matei 5,5)
Prin puterea suferinţei privării văzului Meu, am cerut Tatălui în mod deosebit acel har pentru cei care, din iubire pentru Mine, se privează singuri de la a privi la lucruri cochete şi deosebite, ba mai mult, nu se uită nici la cele permise, ca să o facă mereu cu o spiritualitate de neclintit.
L-am mai rugat pe Tatăl să le dea putere celor care şi-au pierdut lumina ochilor din cauze naturale şi potrivit intenţiilor Sale, ca să îndure această orbire şi să-i liniştească faptul că a fost potrivit Voinţei şi Proniei Dumnezeieşti. Tatăl a primit această rugăminte cu mare drag şi Mi-a promis că le va da ajutorul Său plin de iubire. Şi, într-adevăr, cei care se oferă  Lui cu o iubire filială, El li se va arăta ca Părinte al Îndurării.
Să ştii, logodnica Mea, că atunci când am rostit aceste rugăciuni, în sufletul Meu i-am văzut pe toţi aceia care sufereau din cauza ochilor. Erau toţi în faţa Mea, i-am privit pe fiecare dintre ei. I-am iubit cu o iubire de frate şi am obţinut pentru ei haruri Dumnezeieşti îmbelşugate.
În înţelepciunea Mea nemărginită, am văzut şi fiecare nenorocit care cu ochii lor Îl rănesc pe Tatăl Meu. Am văzut că, în încăpăţânarea lor, nu vor să se îndrepte. Pentru ei nu am putut obţine acest har fiindcă ei nu vor să accepte insuflările şi harurile Dumnezeieşti. Am privit la ei cu compasiune şi L-am rugat pe Tatăl ca, chiar dacă nu se lasă influenţaţi nici de Îndurarea Lui şi nici de Meritele Mele, atunci măcar să nu îi pedepsească cu deplina severitate a dreptăţii, aşa cum a făcut-o înainte cu mulţi.
Cei care din curiozitate au privit la lucruri interzise, mai demult au avut parte de pedepse mai severe, aşa cum s-a întâmplat şi cu soţia lui Lot.
Tatăl Mi-a ascultat rugămintea. A promis că – datorită meritelor şi rugăciunilor Mele - îi va pedepsi mai puţin sever şi va îndura chiar şi ofensele. Oh, altminteri oare ce ar deveni ei? ...Oare cu câte stane de sare şi alte pedepse grele nu ar fi plină lumea din cauza curiozităţii păcătoase a ochilor lor!
Sursa: http://metropolita.hu/2011/05/jezus-benso-elete-a-szemek-szenvedese/


Viaţa lăuntrică a lui Isus - Suferinţa simţului auzului
Am îndurat o mare suferinţă şi din cauza simţului auzului: întrucât eram închis în pântecele mamei, am fost privat şi de acest simţ.
Am auzit doar suspinele înflăcărate ale Mamei Mele pe care Mi le trimitea din adâncul inimii sale. Am primit cu plăcere aceste dialoguri gingaşe pe care le-a purtat cu Mine în acest fel. Înlăuntrul ei Îmi vorbea cu atâta dragoste şi drăgălăşenie încât Mi-a vrăjit Inima şi a fost imposibil să nu o îndrăgesc şi mai mult.
De altfel am fost privat în totalitate de auz. Aceasta a fost cu adevărat o mare renunţare – am pătimit din cauza aceasta şi am ofertit-o ca ispăşire Tatălui Meu pentru acele multe -multe păcate pe care fraţii Mei le comit cu simţul auzului. Întrucât ascultă cu o mare curiozitate răzvrătirile şi vorbele împotriva legilor Mele şi-şi găsesc plăcerea de a fi atenţi la discuţii imorale, la cele în care îi judecă şi calomniază pe alţii şi alte discuţii nedemne, I-am cerut Tatălui să îi ierte pentru acestea.
Am cerut să le dea o mare putere celor care îşi vor mortifica acest simţ, doar ca să poată scăpa şi să le dea dorinţa sfântă de a asculta vorbe şi învăţături ce slujesc spre mai mare slavă a lui Dumnezeu. În marea bucurie pe care Mi-a dat-o Mama Mea iubită, i-am cerut Tatălui să le dea o mare alinare sufletească celor care, din voinţă proprie, ascultă discuţii sfinte. Iar atunci când bărbaţii şi femeile care Mă urmează vor asculta muzică şi cântece frumoase, să binevoiască a le înălţa sufletele şi năzuinţele către contemplarea lucrurilor cereşti pentru ca atunci când se gândesc la melodiile corurilor îngereşti, sufletul lor să primească multă alinare pentru multele răni şi, totodată, să nu permită ca inima lor să se intineze din cauza vorbelor urâte ce contravin legilor Dumnezeieşti.
Am mai cerut celor privaţi de simţul auzului să le dea acea putere ca să poarte cu bunăvoinţă această cruce, din iubire pentru El.
Tatăl Meu Mi-a promis toate acestea, dar întotdeauna va cere de la fraţii Mei voinţa şi conlucrarea lor. 
.
Sursa: http://metropolita.hu/2011/05/a-halloerzek-szenvedese/