mesajul

vineri, 25 august 2017

Glumetul lunii august 2017 – Sfintia sa ... episcopul PETRU GHERGHEL


Toata lumea stie ca prin exortatia “amoris laetitia” se incalca invataturile lui Isus Cristos. De aceea, facand haz de necaz, in ciuda unei sobrietati afisate, Sfintia sa, episcopul Petru Gherghel a ticluit o gluma spunand “Amoris laetitia – un dar pentru Biserica”. Nu stiu cati s-au prins ca este o gluma. Unii ar spune ca nu este bine sa glumesti cu cele sfinte, dar "amoris laetitia" numai asa ceva nu este! Si pentru ca sfintia sa este un pastor care doreste ca si ale sale oite sa se bucure, sa rada, i-a indrumat pe toti preotii din arhidieceza de Iasi sa participe la cursurile de formare care au ca tema “beneficiile” (adica rasetele) aduse de “amoris laetitia”. Acest lucru ne arata ca sfintia sa este cu adevarat interesat de pastorirea turmei, de bunastarea ei, de zambetele ei. Caci, nu-i asa, atunci cand oitele sunt vesele dau mai mult lapte pastorului.

Iata mai jos link-urile catre scrisoarea sfintiei sale catre fratii preoti, cu un limbaj bine format din lemn, de pastor "uns cu toate alifiile" (ma iertati, am facut si eu o gluma!), cat si obligativitatea de participare la cursuri.



Bineinteles ca preotii se vor amuza atat de mult in zilele acelea incat ii vor molipsi pe multi la intoarcere ….. speram ca nu cu alifie …“amoris laetitia”.

Cum? ... ce spuneti? .... si daca nu a fost o gluma a sfintiei sale ?! 
Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva, ca episcopul Petru Gherghel sa spuna defapt ca papa francisc este mai desavarsit ca Isus Cristos ! 
Nu, totul este o gluma .... nu-i asa, sfintia voastra ? ....