mesajul

luni, 26 octombrie 2015

Sinodul - ceea ce nu s-a spus de catre mass-media acestei lumi



Duminica aceasta a luat sfarsit controversatul sinod dedicat familiei, care, conform multor comentatori crestini, ar putea fi considerat un sinod anti-familie. Desi in cadrul dezbaterilor majoritatea celor 270 de episcopi prezenti sustineau clar invataturile Bisericii prin luarile lor de cuvant, la conferintele de presa zilnice nu se discuta nimic despre aceasta, ci episcopii alesi ca purtatori de cuvant aduceau constant in discutie problema divortatilor recasatoriti, a dreptului lor la Sfanta Impartasanie, precum si necesitatea de a intelege, de a nu exclude de la viata Bisericii (!?) pe cei aflati in relatii homosexuale. In acest fel publicul avea impresia ca aceste doua teme erau constant discutate si chiar aprobate de catre majoritatea episcopilor prezenti, ceea ce nu era adevarat. O manipulare dezvaluita insa de catre ziaristii si comentatorii de buna credinta. 
Cei doi reprezentanti ai Centrului de la Fatima discuta aici despre documentul final, votat de catre participanti. Documentul a fost publicat deocamdata in italiana si nu contine mult temuta acceptare a cuplurilor celor recasatoriti la Sfanta Impartasanie ci recomanda dreptul acestor cupluri de a: 1) putea citi lecturile din timpul Liturghiei 2) de a fi profesori de religie si 3) de a putea fi nasi. Cei doi sunt de acord ca persoanele care traiesc in astfel de legaturi pacatoase nu pot fi acceptate pentru aceste pozitii (de exemplu la botez, cand ei trebuie sa se lepede de Satana, dar ei traiesc in continuare in adulter, acest lucru este “obscen”, spun comentatorii). 
 
In al doilea rand documentul afirma la paragraful 58 ca familia nu este singurul loc in care copiii pot primi o educatie sexuala! Ceea ce in mod clar sprijina agenda celor care vor sa o introduca in scoli ca disciplina obligatorie de la cele mai mici clase! 
Documentul nu este o victorie a “traditionalistilor” cum sunt acum numiti cei care sustin invataturile lui Cristos, ci el cuprinde germenii unor schimbari viitoare foarte periculoase. 

“Progresivistii” au strecurat multe elemente inacceptabile in acest document, care lasa porti deschise pentru schimbari care vor fi posibile in viitor. 
 
Documentul nu contine cuvantul pacat, nicio referire la legaturi aflate sub semnul pacatului, nimic despre castitate, despre familiile normale, care urmeaza invataturile Bisericii. Autorii documentului final au incercat sa distorsioneze afirmatiile facute de Papa Ioan Paul II in Familiaris Consortio cu privire la cei divortati si recasatoriti, lasand impresia ca Papa Ioan Paul II ar fi admis posibilitatea admiterii lor la Sfanta Impartasanie, ceea ce nu este adevarat. In acest fel ei lasa o portita deschisa pentru aceasta dezbatere. Situatiile dificile si dureroase nu justifica pacatul.
 
Relatio afirma necesitatea unui nou limbaj, mai bland, mai inclusiv, care sa vada elementele bune in relatiile neacceptate de Biserica pana acum, un ecumenism moral, cu alte cuvinte. 
 
Comentatorii avertizeaza ca desi acest sinod a luat sfarsit, va exista un sinod continuu, pentru ca acum avem avem o biserica sinodala! 

Sursa:  traducere dupa: (Fatima TV)  www.fatima.org