mesajul

miercuri, 31 august 2016

Pentru binele turmei, faceți predica de 8 minute – cere Vaticanul

Preotilor catolici li se cere, intr-o recomandare venita de la Vatican, sa faca predici mai scurt de opt minute

Arhiepiscopul Nikola Eterovic, secretar general al Sinodului Episcopilor, spune ca predicile ar trebui sa fie mai scurte pentru a veni in ajutorul oamenilor care nu pot fi atenti mai multa vreme. Alt recomandare este ca preotii sa fie la curent cu evenimentele sociale si sa faca referire la ele in predica. Preotii nu trebuie sa se chinuie sa-si pregateasca predica, ci urmand exemplul papei sa faca predicile lor captivante si relevante.

Fr. Andrew Headon, vice-rector al Venerable English College din Roma, care pregateste barbati pentru a deveni preoti, este si el de acord, si face chiar o gluma: ”Daca nu ai dat de petrol in sapte minute, nu te mai obosi”.

Un preot intreprinzator din Irlanda a gasit chiar un mod diferit de a -i atrage la biserica pe cei in criza de timp: a abandonat total predica.

Fr Michael Kenny a spus ca liturghia sa de la ora 9 abia daca atragea trei-patru oameni, asa ca a introdus liturghia de 15 minute, la ora 7.30, si le-a promis ca vor iesi pe usa la 7.45, ceea ce a dus la cresterea numarului de enoriasi care vin la biserica, la aprox 30-40.