mesajul

joi, 12 mai 2016

Muntele Sfintei Treimi – aprilie şi mai 2016

2016 - ANUL IUBIRII – APRILIE
“Să ducem Iubire acolo, unde nu există iubire!”
A 139-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să citim despre învierea lui Isus.
Mottoul lunii: „Fericiţi cei milostivi, pentru că ei vor găsi milostivire.” (Mt. 5, 7)
Intenţia comună de rugăciune: să ispăşim pentru unitatea dintre ierarhia Bisericii şi persoanele carsimatice.
Sarcina noastră concretă va fi: să exersăm din inimă iertarea şi cererea iertării.

CUM NE-A ÎNVĂŢAT PĂRINTELE CSILIK?
DESPRE DUMINICA ÎNDURĂRII DIVINE

Duminica Îndurării Divine este o sărbătoare minunată, şi pentru faptul că prin aceasta se arată unitatea dintre ierarhia Bisericii şi persoanele carismatice. Sfântul papă Ioan-Paul al II-lea şi-a îndreptat atenţia spre Sfânta Faustina, a citit mesajele primite prin ea de la Isus, și a declarat că Faustina a fost profetul Îndurării Divine. În anul 2002 papa a dispus să sărbătorim Duminica Îndurării Divine. Este foarte frumos când persoanele carismatice sau chiar enoriaşii ascultă de ierarhie; dar totodată este foarte frumos când persoanele ierarhice prețuiesc cu smerenie mesajele persoanelor carismatice.
Sfintei Faustina i-a apărut Isus în persoană şi i-a cerut să înfăptuiască câteva lucruri în primul rând ea, apoi să le dea mai departe şi altora. Cel mai important lucru pe care i l-a cerut şi prin ea ne-a cerut şi nouă este să trăim trăsăturile reconcilierii.
În primul rând să nu ne îndoim de faptul că Isus ne iubeşte şi ne iartă dacă ne cerem iertare de la El. Aici a greşit Iuda, care nu a crezut în Îndurarea lui Dumnezeu şi de aceea s-a spânzurat. Tâlharul din dreapta a comis toate păcatele posibile, dar şi-a cerut iertare de la Dumnezeu cu smerenie. Este adevărat că prin răstignirea sa şi prin ruperea oaselor şi-a ispăşit pedeapsa în urma păcatelor sale, dar după ce şi-a cerut iertare Isus i-a răspuns: ’adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în Rai.’ Isus a spus că trebuie să credem în iertarea Lui când ne cerem iertare. În al doilea rând, nici noi nu avem voie să fim supăraţi pe Dumnezeu dacă permite în viaţa noastră boli şi încercări.
Trebuie să trăim în iertare şi iubire cu aproapele pentru că atunci există o singură persoană în viaţa noastră pe care suntem supăraţi şi nu vrem să o iertăm, nici Dumnezeu nu ne iartă. Atunci harul pe care vrea să ni-l dea nouă şi prin noi şi altora, nu mai funcţionează. Totodată trebuie să ne iertăm şi pe noi înşine. Nu avem voie să fim supăraţi nici măcar pe propria persoană, ci în numele lui Isus trebuie să ne iertăm şi pe noi înşine.
Domnul Isus i-a cerut Faustinei şi ne cere și nouă să ne oferim întreaga viaţă pentru convertirea păcătoşilor. Faustina a trăit doar 33 de ani şi a absolvit doar 2 clase şi jumătate. În ochii lui Dumnezeu nu nivelul ei de cunoaştere a fost cel mai important, ci relaţia sa personală cu Dumnezeu. L-a bucurat cel mai mult pe Domnul Isus prin faptul că şi-a oferit toată viaţa pentru convertirea păcătoşilor. Isus i-a cerut să se gândească întotdeauna în ce direcţie se îndreaptă viaţa ei: spre Rai sau spre Iad? Promisiunea Lui este: dacă luăm în serios viaţa virtuoasă, ne îndreptăm spre Rai, iar dacă nu, atunci ne îndreptăm spre Purgator sau spre Iad. Domnul i-a cerut: ’Încrede-te în Inima Mea Îndurătoare!’ Rugăciunea ei scurtă a fost: ’Isuse, mă încred în Tine!’ Nu s-a încrezut în primul rând în oameni, nici măcar în propria persoană, ci în Isus Îndurător. Isus i-a cerut să spună şi Bisericii să ia în serios şi să sărbătorească Duminica Îndurării Divine. Isus a cerut ca începând cu Vinerea Mare să ţinem novena Îndurării Divine, să participăm la Sfânta Liturghie, să ne împărtăşim, să ne spovedim dacă este necesar, şi astfel vom dobândi haruri extraordinare. Dacă un om nu este botezat la vârsta fragedă şi mai târziu la 40-50 de ani se decide să se boteze, nu trebuie să se spovedească pentru că botezul şterge toate păcatele. Isus a vrut să-i dea de înţeles Faustinei şi întregii Biserici că în Duminica Îndurării Divine acest har extraordinar vrea să-l dăruiască întregii omeniri. Să simţim responsabilitate şi pentru alţii, să nu vrem să mergem în Rai doar noi. Să ne rugăm în fiecare zi rozarul Îndurării Divine între orele 15 şi 16, în care putem să ne cerem iertare pentru păcatele noastre, dar şi pentru păcatele muribunzilor, pentru că noi formăm o mare familie aici pe Pământ. Putem să ne reconciliem şi cu cei care au murit, iertând şi cerându-ne iertare. Totodată putem să ne cerem iertare de la Dumnezeu în numele familiei noastre şi al întregii omeniri. Isus va privi la aceste persoane după moartea lor de parcă şi-ar fi cerut iertare personal. Isus ne-a mai cerut să încercăm să răspândim această spiritualitate, să le vorbim bolnavilor şi tuturor despre Iubirea şi Îndurarea lui Isus. Să fim foarte-foarte recunoscători pentru că în Sfânta Spovadă, Isus ne iartă din nou şi din nou.
Papa Ioan-Paul al II-lea nu doar a acceptat aceste mesaje, ci le-a trăit: l-a iertat pe cel care l-a împuşcat; în numele Bisericii Catolice şi-a cerut iertare de la întreaga omenire spunând că Biserica Catolică vrea să păşească în al III-lea mileniu împreună cu Iubirea lui Isus Îndurător.
Isus i-a explicat Faustinei că oamenii cad din nou şi din nou în păcate pentru că cel Rău îi păcăleşte, îi face să creadă că în păcat se află fericirea: în preacurvie, în adulter, în beţie. Dacă noi nu credem că în păcat nu există fericire, atunci cădem din nou şi din nou în păcat. Dacă credem că doar în iubirea şi curăţia lui Isus Cristos se află adevărata fericire la care tânjim, atunci viaţa noastră se îndreaptă într-o direcţie foarte bună.
I-a explicat Faustinei care sunt urmările dacă nu acceptăm Iubirea şi Îndurarea lui Isus: în primul rând se îmbolnăveşte sufletul nostru și apoi trupul. Totodată îl întristăm pe Isus, viaţa noastră nu se poate schimba şi ne îndreptăm către Purgator sau Iad. Dacă acceptăm Iubirea Îndurătoare a lui Isus, sufletul nostru se purifică în mod minunat, şi astfel şi trupul nostru este capabil să se vindece. Dacă Isus Înviat trăieşte în inima noastră şi-L bucurăm, atunci iubirea va funcţiona mereu în inima noastră.
Ísus i-a promis Faustinei: dacă trăim în spiritualitatea Îndurării; dacă ne rugăm Rozarul Îndurării Divine şi facem acele câteva lucruri pe care Isus ni le cere, atunci putem să avem parte şi în propria noastră viaţă de convertire, avansare spirituală şi pace sufletească. momentul morţii noastre va fi momentul naşterii noastre în Rai. Vom vdea schimbări în jurul nostru, în familia noastră şi în lume. Putem avea parte de toate harurile de care avem nevoie.
Isus a mai spus: dacă Biserica şi creştinii acceptă această spiritualitate, Biserica se reînnoieşte şi vom simţi o mare responsabilitate faţă de aproapele nostru ca să lucrăm la salvarea sufletelor.
Vă recomand drept temă de casă ca în fiecare seară înainte de culcare să ne cerem iertare de la Isus în numele nostru şi în numele întregii omeniri, pentru că astfel putem coborî haruri extraordinare pe Pământ, haruri de care are nevoie omenirea. Amin!


RETROSPECTIVA LUNII MARTIE 2016

A FOST MESAJUL SFINTEI FECIOARE:
„Dragii mei trandafiraşi albi! Şi azi am venit cu mare bucurie la voi şi vă mulţumesc că aţi răspuns la chemarea mea. Copiii mei, am venit între voi ca să vă mângâi. Cu siguranţă în inimile voastre, a tuturor, a rămas un mare gol; vă lipseşte conducătorul vostru spiritual, care ani la rând a fost între voi şi v-a hrănit cu hrană spirituală. Această încercare să o trăiţi cât mai bine, încrezându-vă în Dumnezeu, pentru că totul se va rezolva la momentul potrivit. Dumnezeu va găsi persoanele potrivite cu care poate să-şi îndeplinească planul.
Cereţi în fiecare zi mijlocirea părintelui Csilik, pentru că el se află în Împărăţia Cerurilor. Acum aţi păşit într-o nouă eră. Să fiţi ascultători şi statornici până la capăt. Învăţaţi să puneţi în practică tot ceea ce v-am învăţat până acum, mai ales iubirea.. Dragii mei copii vă cer în continuare să veniţi în acest loc de parcă aţi veni acasă. Să fie acest loc pentru voi casa voastră spirituală. Faceţi tot ceea ce vă stă în putere, iar restul puneţi în mâinile lui Dumnezeu. Veţi experimenta că tot ceea ce faceţi pentru Voinţa lui Dumnezeu nu rămâne fără răsplată. Să aduceţi jertfe în primul rând pentru mântuirea propriului vostru suflet şi să lucraţi la salvarea de la osândă a cât mai multor suflete. Dacă aveţi posibilitatea, luaţi de mână o persoană în fiecare lună şi aduceţi-o pe Muntele Sfintei Treimi. Acceptaţi şi oferiţi toate durerile şi neînţelegerile din jurul vostru. Nu uitaţi că mă bucur pentru voi şi vă iubesc.
Acum Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu spiritualitatea perseverenţei şi al statorniciei!”
Temă de casă pentru luna aprilie:
“DOAMNE IARTĂ GREŞELILE NOASTRE, PRECUM ŞI NOI IERTĂM GREŞIŢILOR NOŞTRI!!!”
Privire în viitor pentru luna mai 2016
·      În mai, programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 1,  5 – 6 – 7, de la ora 13.
·      Pe 28 mai va avea loc întâlnirea ispăşitorilor de la Vac (Ungaria), între orele 09 – 17!

                                                      Mesajele le primim lângă Nuşfalău, pe Muntele Sfintei Treimi, prin intermediul  pr.Janos Cs. şi al V.Ilona
Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa :www.muntelesfinteitreimi.ro,
e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,    inf. 0760-739-518


2016 - ANUL IUBIRII – MAI
“Să ducem Iubire acolo, unde nu există iubire!”
A 140-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să citim şi să medităm Faptele Apostolilor.
Mottoul lunii: „Ci voi veţi primi o putere, când se va coborâ Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori până la marginile pământului.” (Fapte 1, 8)
Intenţia comună de rugăciune: să cerem întărirea credinţei şi revărsarea Spiritului Sfânt asupra vieţii noastre.
Sarcina noastră concretă va fi: să recunoaştem tot ceea ce ne ţine departe de Împărăţia lui Dumnezeu şi să cerem puterea Spiritului Sfânt ca să putem evita toate aceste obstacole.

CUM NE-A ÎNVĂŢAT PĂRINTELE CSILIK?
De multe ori m-am gândit, oare cum au trăit apostolii Paştile? Oare ce i-a convins cu adevărat că Domnul Isus a înviat? Putem vedea că nu piatra uriaşă înlăturată din faţa mormântului, nici măcar mormântul gol sau îngerii care le-au spus: „Nu este aici. A înviat!!!” Cu adevărat nici giulgiul nu i-a convins pe apostoli sau lipsa trupului lui Isus, ci i-a convins întâlnirea personală cu Isus şi conversaţia cu El. Au fost împreună cu Isus, au mâncat împreună cu El, Domnul Isus i-a învăţat, Domnul Isus le-a făcut o promisiune, că le va trimite Spiritul Sfânt. Timp de 40 de zile le-a apărut în diferite locuri şi prezenţa Lui i-a convins cu adevărat că a înviat.
Când am fost în Țara Sfântă împreună cu fraţii mei preoţi, am vizitat acele locuri unde a umblat Isus Cristos când a trăit pe Pământ. În locul înălţării Domnului la Cer se află o capelă mică în care încap doar 10-15 persoane. În această capelă se află o piatră pe care se văd urmele picioarelor lui Isus Cristos. Acolo creştinii aprind lumânări şi se roagă. Şi noi ne-am rugat acolo şi am atins urmele. Am simţit că Isus ne invită: „Păşiţi pe urmele Mele. Urmaţi-Mă! Trăiţi aşa, cum am trăit Eu! Iubiţi aşa, cum am iubit Eu! Răbdaţi, cum am răbdat Eu! Suferiţi, cum am suferit Eu! Dacă mergeţi pe această cale, puteţi spera cu toată încrederea că şi în Rai vom fi împreună!”
Şi pe mine m-a atins profund viziunea mamei Eva cu Raiul. Ea a subliniat faptul că acolo toată lumea iubeşte şi toată lumea este iubită. Trebuie să ne străduim şi în familie, în căsnicie, în comunitatea spirituală, ca în primul rând noi să ne apropiem de celălat cu iubire. Chiar dacă de la celălalt nu se reflectă iubirea, de Sus cu siguranţă se va reflecta. Acolo unde este iubire, experimentăm Raiul.
Ce să facem ca şi noi să ajungem în Rai? Să păşim conştienţi pe urmele Domnului Isus şi să-L urmăm. Trebuie să învăţăm să fim ascultători ca şi Avram. Trebuie să învăţăm să trăim ca şi Moise, care nu a vrut să păşească singur pe Tărâmul Făgăduinţei, ci a dus cu el o mulţime întreagă. Trebuie să fim ca şi profeţii: dacă auzim Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să-l transmitem oamenilor. Trebuie să conştientizăm: casa noastră nu este pe Pământ, oricât de bine ne-am simţi aici, oricât de mult ne-am obişnuit cu viaţa de pe Pământ. Adevărata noastră casă se află în Rai. Domnul Isus a pregătit locul pentru toată lumea, fără nici o excepţie. Imaginaţi-vă câtă bucurie este în Rai, dacă noi colaborăm cu Dumnezeu şi ocupăm acel loc pe care Sfânta Treime ni l-a pregătit din vecie. Totodată este mare tristeţe în Rai dacă ajungem în Purgator pentru că am trăit o viaţă neserioasă, nu am colaborat cu Voinţa lui Dumnezeu şi din această cauză încă o perioadă nu putem intra în Împărăţia Cerurilor. Imaginaţi-vă ce poate fi în Inima Sfintei Treimi când un suflet creat de Dumnezeu pentru Rai spune că el nu vrea Raiul. Nu vrea să ocupe acel loc pe care i l-a pregătit pentru că nu vrea să urmeze Voinţa lui Dumnezeu, ci propria voinţă şi voinţa celui Rău. Nu vrea să-şi dea viaţa Domnului, ci Satanei. Astfel locul care a fost pregătit din veci, rămâne gol, pentru că omul din propria sa voinţă nu vrea să ocupe locul, care este locul fericirii şi locul tuturor harurilor pe care Domnul ni le-a pregătit. Trebuie să mai ştim: cu braţele încrucişate nimeni nu va ajunge în Rai. De aceea spune Domnul, că Împărăţia Cerurilor se ia cu năvală. Pentru ca să ajungem în Rai trebuie să aducem jertfe. Trebuie să renunţăm la păcatele noastre mai mici sau mai mari, care nu ne dau adevărata fericire. Trebuie să păşim pe calea îngustă, pe calea virtuoasă, care ne conduce la mântuire.
Aşa cum Isus a văzut ce-i lipsea tânărului bogat, tot aşa vede şi lipsurile noastre şi ne întreabă: „Vrei să Mă urmezi? Vrei să fi discipolul meu? Atunci du-te, vinde tot ce ai şi dă la săraci!” Şi nouă ne spune Domnul Isus Cristos că ceva ne mai lipseşte, trebuie să mai renunţăm la ceva. Împărăţia lui Dumnezeu se ia cu năvală şi doar aşa putem intra acolo, dacă Dumnezeu va fi pe primul loc în viaţa noastră. Trebuie să acceptăm jerfa, renunţarea şi chiar şi suferinţa pentru Împărăţia lui Dumnezeu.
Conform tradiţiei apostolul Petru, care fugea de persecutarea creştinilor, la marginea Romei Îl întâlneşte pe Isus. Apostolul Petru ieşea din oraş, iar Isus intra. Petru L-a întrebat pe Isus: „Quo vadis Domine? Unde mergi Domnul meu?” Domnul Isus i-a răspuns: „Merg, să mor din nou pentru omenire!” Apostolul Petru a înţeles că nu trebuie să fugim de cruce – de suferinţă, ci trebuie să o acceptăm. Nu Domnul Isus trebuie să fie răstignit din nou şi să moară, ci toată lumea trebuie să-şi accepte calea crucii, răstignirea pe cruce şi astfel trebuie să mergem înainte pe calea glorificării. Trebuie să rămânem fideli căii înguste. Pentru Rai trebuie să acceptăm luptele. Sfântul apostol Paul a spus: „Am luptat lupta cea bună, am isprăvit alergarea, mi-am păstrat credinţa; de acum mă aşteaptă cununa neprihănirii!”
Sunt convins că toţi ne-am născut cu o anumită misiune pe Pământ. Dumnezeu are un Plan cu toată lumea, plan pe care noi trebuie să-l recunoaştem în rugăciune şi să-l îndeplinim. Dacă cred cu adevărat în ceva că reprezinţă Voinţa lui Dumnezeu în privinţa mea, trebuie să aduc toate sacrificiile necesare pentru a îndeplini Voinţa Sa şi astfel să mă apropii de Împărăţia lui Dumnezeu. Totodată trebuie să înlătur în mod radical tot ceea ce mă îndepărtează de Împărăţia lui Dumnezeu. Noi trebuie să ne asumăm ispăşirea până la sfârşitul vieţii, pentru că am primit această vocaţie. Pentru noi ispăşirea reprezintă calea fericirii şi a mântuirii noastre.
„Copilul popândău îl întreabă pe tatăl său: - Tată, eu am auzit că acolo sus este lumină. Atunci noi de ce suntem în întuneric, aici sub pământ? - Pentru că noi suntem popândăi! - Acolo sus este cald. Noi de ce stăm aici jos în frig? De ce nu mergem afară la căldură? - Pentru că noi suntem popândăi!” Să luăm aminte, noi nu suntem creştini popândăi, nu trebuie să trăim în întuneric; nu trebuie să trăim sub pământ – în păcat, când putem trăi în lumină, în iubirea lui Dumnezeu, în îmbrăţişarea lui Dumnezeu.
Recomand drept temă de casă, să încercăm să trăim astfel, încât să putem spune în fiecare zi: „Mulţumesc Doamne că mi-ai pregătit locul în Rai. Doamne eu sunt pregătit oricând, chiar şi azi, să Te întâlnesc şi să ocup acel loc!” Amin!!!

RETROSPECTIVA LUNII APRILIE 2016

A FOST MESAJUL SFINTEI FECIOARE:
„Dragii mei trandafiraşi albi! Şi azi am venit între voi cu mare bucurie şi vă mulţumesc, că aţi răspuns la chemarea mea. Copiii mei, azi aş dori să vă vorbesc despre ceva special prin fiica mea. Satana ştie foarte bine că are zilele numărate şi de aceea lucrează să vă inducă în incertitudine şi să vă ia speranţa.
Vă rog ca acum să vă rugaţi şi să postiţi ca niciodată până acum, pentru că în acest loc de pelerinaj trebuie să se arate Voinţa lui Dumnezeu. Luptaţi şi rămâneţi perseverenţi chiar şi cu preţul vieţii voastre. Rămâneţi împreună în deplinătate, pentru că cei care ispăşesc şi se roagă împreună, vor rămâne împreună. Nu vă îngrijoraţi pentru că ceea ce vine de la Dumnezeu poate fi împiedicat sau îngreunat, dar nu poate fi distrus. Încercaţi să păstraţi întotdeauna pacea şi iubirea, pentru că acestea sunt foarte importante pentru voi. De aceea vă spun din nou să nu vă temeţi. Fiţi curajoşi şi perseverenţi. Ajutaţi acest loc de pelerinaj să meargă înainte, chiar dacă momentan totul pare inutil. Veţi vedea că sacrificiile voastre nu au fost în zadar.
Copiii mei, vă rog să nu vă înpuţinaţi, ci să vă înmulţiţi. Eu vă aştept întotdeauna cu iubirea mea maternă. Acest loc de pelerinaj este unic. Dumnezeu vede trecutul, prezentul şi viitorul. În trecut acest loc a fost oferit Sfintei Treimi să facă ce vrea cu el. În prezent trebuie să luptaţi pentru el, pentru ca acesta să rămână în Voia lui Dumnezeu. Îar în viitor veţi vedea ce comoară va fi acesta pentru voi şi întreaga lume. Dumnezeu vede că vă aşteaptă în viitor mari încercări şi greutăţi. În viitorul apropiat acest loc va fi un adăpost spiritual pentru întreaga omenire. Micuţii mei, sunt cu voi şi vă ofer în special lui Isus Îndurător!!!
Acum Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu Iubirea lui Îndurătoare!”

Temă de casă pentru luna mai:
“AJUTĂ-MĂ DOAMNE SĂ TRĂIESC ASTFEL, CA ÎNTR-O BUNĂ ZI SĂ OCUP LOCUL PE CARE MI L-AI PREGĂTIT DIN VECIE!!!”
Privire în viitor pentru luna iunie 2016
·      În iunie, programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 2 – 3 – 4 – 5, de la ora 13.
·      În ciuda tuturor dificultăţilor şi încercărilor să rezistăm pe calea ispăşirii!

                                                      Mesajele le primim lângă Nuşfalău, pe Muntele Sfintei Treimi, prin intermediul  pr.Janos Cs. şi al V.Ilona
Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa :www.muntelesfinteitreimi.ro,
e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,    inf. 0760-739-518