mesajul

joi, 19 mai 2016

În Biserică nu trăim într-o dictatură

Episcopul Athanasius Schneider al Kazakhstanului este fara indoiala unul dintre episcopii care vorbesc cel mai deschis despre tulburarile din Biserica Catolica starnite de declaratiile controversate ale papei Francisc. Revista noastra (LifeSiteNews) l-a intrebat daca catolicii credinciosi, care il iubesc pe papa si nu doresc sa faca rau papalitatii, trebuie sa vorbeasca sau sa ramana tacuti atunci cand au indoieli in privinta declaratiilor papei. Episcopul Schneider a raspuns: 

"In Biserica nu traim intr-o dictatura. In dictatura nu avem curajul sa-l contrazicem pe dictator. Dar cand in Biserica se ajunge la situatia in care preoti si episcopi credinciosi se tem sa spuna ceva, ca intr-o dictatura, atunci nu aceasta este Biserica. Nu aceasta este Biserica dialogului, a colegialitatii, a familiei. Nu. Intr-o familie, trebuie sa existe posibilitatea de a face schimb de pareri. 
Si uneori, parintii buni permit copiilor lor care au crescut sa-si exprime parerea. De ce nu? Un parinte bun va accepta ca fiul sau cel mare sa-i spuna: "Tata, aceasta nu este corect" Se mai intampla.
Si astfel, Sfantul Parinte este tatal nostru. Iar cand el spune unor grupuri "nu trebuie sa vorbiti tot timpul despre aceste lucruri" , puteti sa-i spuneti, cu tot respectul, "Sfinte parinte, aceasta este o acuzatie nedreapta. Suntem acuzati pe nedrept. Nu acesta este cazul, noi nu vorbim mereu, tot timpul, despre asta. Noi vorbim despre Biblie, vorbim despre viata de familie, vorbim despre rugaciune. Asadar, faptul ca ne judecati este nedrept. Acuzatia dvs este nedreapta, si va rugam sa ne permiteti sa ne aparam in vreun fel, si ascultati-ne vocea".

Episcopul Schneider a incheiat interviul dand binecuvantarea sa revistei LifeSiteNews si celor ce o citesc. "Domnul sa va binecuvanteze ca sa continuati lucrarea dvs sfanta si foarte pretioasa pentru familie si casatorie si pentru Biblie si Biserica "a spus el.