mesajul

luni, 11 ianuarie 2016

Reflexie asupra mesajului-video (dialogul interreligios) lansat de Francisc


Dumnezeu este Iubire, si cel ce ramane in Iubire ramane in Dumnezeu, si Dumnezeu in el (1 Jn. 4, 16)

Cand un budist, un musulman, un evreu sau un catolic spun ca ei cred in Iubire, cred ei in acelasi lucru?

Coincid toti in aceasta, inteleg toti acelasi lucru cand spun "Ïubire", dau ei acestui cuvant acelasi inteles? Daca Dumnezeu este Iubire, atunci cine crede in iubire crede in Dumnezeu. Dar in ce Dumnezeu crede budistul, musulmanul, evreul, catolicul? Evident, nu in acelasi Dumnezeu, nu incape indoiala. Toti sunt de acord cu aceasta. Asadar, nu credem toti nici in aceeasi Iubire, precum nu credem nici in acelasi Dumnezeu. Dar tu, in ce Dumnezeu crezi?

Spunea Sf Augustin " Vazand Treimea, vezi Iubirea" Crezi in Sfanta Treime, prietene budist, musulman sau evreu? Nu. Deci, nu crezi nici in Iubire. Caci Dumnezeu este Iubire, Unul si Treime.

Ce frumos dialog ca sa iti aratam tie care esti budist, tie care esti evreu sau tie care esti musulman, ca adevarata Iubire este Iubirea lui Dumnezeu, Unul si Treime, care s-a revelat in Isus Cristos!

Caci Domnul nostru Isus Cristos este Singurul Dumnezeu, Singurul Rege si Singurul Salvator al umanitatii. Aceasta este credinta mea catolica, apostolica si romana, credinta pe care mi-a transmis-o traditia Sfintei Mame Biserica. Nu exista alt Dumnezeu in afara de Isus Cristos, si in afara de El nu exista decat confuzie, minciuna si moarte. Deoarece El este Calea, Adevarul si Viata. Daca El este Calea, inseamna ca orice alta cale inseamna confuzie. Daca El este Adevarul, in afara de El nu este decat minciuna. Daca El este Viata, in afara de El nu este decat moartea. 

Daca Isus Cristos este Calea, nu putem avea nicio alta cale care sa nu fie El, caci altfel am zice ca Isus Cristos este o cale. Daca Isus Cristos este Adevarul, nu poate exista un alt adevar in afara de El, caci altfel am spune ca Isus este un adevar ca oricare altul. Daca Isus Cristos este Viata, nu putem avea viata in afara Lui, pentru ca atunci am spune ca intru Isus Cristos este o viata cum este si intru altii. 

Daca Isus Cristos este Calea, Adevarul si Viata, asadar este Iubirea, as putea eu sa gasesc ceva in afara Lui? Caci daca ar fi asa, El ar fi un Dumnezeu imperfect. Nu ar fi Atotputernic, nu ar fi Cel ce toate le face, nu ar fi Cel fara inceput si fara sfarsit, Creatorul cerului si al pamantului, ci ar fi un Dumnezeu cu deficiente. Daca cineva m-ar putea invata despre Iubire ceva ce nu as sti deja prin invatatura lui Isus Cristos, atunci m-ar invata despre un dumnezeu care l-ar completa pe Isus Cristos.

Cel care a cunoscut Iubirea lui Dumnezeu revelata in Isus Cristos, poate tacea? Cine a cunoscut Iubirea lui Dumnezeu manifestata prin Sfintele Patimi ale Domnului nostru, nu arde de dorinta de a o proclama cu voce tare pentru cei care nu o cunosc? Exista iubire mai mare si mai perfecta decat Domnul nostru Isus Cristos tintuit pe Sfanta Cruce? Se poate trai Iubirea in alt loc decat pe Calvar? Dupa ce am trait pe Calvar fiecare zi, in fiecare Sfanta Jertfa a Liturghiei, poate veni cineva de alta credinta sa-mi spuna ce este iubirea? 

Tie care esti budist, evreu, musulman sau protestant, vreau sa va spun, in dialog amiabil, ca iubirea este Isus Cristos tintuit pe Cruce. Ca nu exista Iubire mai mare, pentru ca nu exista alt Dumnezeu in afara de El.

Credeti in Iubire, in Iubirea lui Isus Cristos, pentru ca El este Iubirea. Dumnezeu este Iubire. Cunoasteti-l. Daca il veti cunoaste, il veti iubi. El este totul, pentru ca El este Iubire, este Milostivire. 

Dialoghez cu voi pentru a va spune ca inca nu ati gasit Iubirea. Caci Iubirea este Isus Cristos, Dumnezeu adevarat si Om adevarat, cel nascut din Preasfanta Fecioara, cel care a patimit in timpul lui Pilat din Pont, a murit crucificat pentru a-i salva pe toti oamenii, a inviat si sade de-a dreapta Tatalui. El este IUBIREA, El este singurul Dumnezeu adevarat. Credeti in El !

Ave Maria Purissima !

Padre Juan Manuel Rodríguez de la Rosa


Sursa (traducere dupa articolul): http://adelantelafe.com/dios-es-amor/