mesajul

vineri, 1 ianuarie 2016

Despre Falsul profet & Anticrist



Venerabilul Fulton J. Sheen


Anticristul nu se va numi astfel; altfel el nu ar avea susţinători. El nu va purta colanţi roşii, nu va vomita sulf, nici nu va avea un trident şi nici nu va flutura o coadă cu o săgeată în capăt, precum Mefisto în “Faust”. Această mascaradă l-a ajutat pe diavol să îi convingă pe oameni că el nu există. Când niciun om nu îl recunoaşte, puterea lui este şi mai mare. Dumnezeu S-a autodefinit ca “Eu sunt Cel ce sunt” şi diavolul ca “eu sunt cine nu sunt”.
 
Nicăieri în Sfânta Scriptură nu găsim vreo dovadă a mitului popular că diavolul este un bufon îmbrăcat în roşu. Mai degrabă este descris ca un înger căzut din cer, ca “Prinţul acestei lumi”, a cărui treabă este să ne spună că nu există o altă lume. Logica sa este simplă; dacă nu există rai, nu există iad; dacă nu există iad nu există păcat; dacă nu există păcat, atunci nu există judecător; dacă nu există judecată, atunci răul este bine şi binele este rău. Dar peste toate aceste descrieri, Domnul nostru ne spune că el (anticristul) va fi atât de asemănător cu Însuşi Cristos, încât îi va înşela şi pe cei aleşi – şi cu siguranţă că niciun diavol ca cei prezentaţi în cărţile cu poveşti nu ar putea să îi înşele chiar şi pe cei aleşi. Cum va veni el în această nouă eră ca să câştige adepţi pentru religia sa? 

Credinţa răspândită în Rusia pre-comunistă era că el va veni deghizat ca un Mare Umanist; el va vorbi despre pace, prosperitate şi belşug, nu ca mijloace de a ne apropia de Dumnezeu, ci ca scopuri în sine … A treia ispită, în care Satana i-a cerut lui Cristos să îl adore şi toate împărăţiile lumii vor fi ale Lui, va deveni tentaţia de a avea o nouă religie, fără Cruce, o liturghie fără o lume ce va să fie, o religie pentru a distruge religia, sau o politică ce ţine loc de religie – care dă Cezarului chiar şi lucrurile care sunt ale lui Dumnezeu. 

În mijlocul aparenţei sale iubiri pentru umanitate şi a discursului său de faţadă despre libertate şi egalitate, el va avea un mare secret, pe care nu îl va spune nimănui: el nu va crede în Dumnezeu. Pentru că religia sa va fi despre frăţie între oameni fără a-L recunoaşte pe Dumnezeu ca Tată, el îi va înşela chiar şi pe cei aleşi. El va înfiinţa o contrabiserică, ce va imita adevărata Biserică, pentru că el, diavolul, este imitaţia lui Dumnezeu. Ea va avea toate notele şi caracteristicile Bisericii, dar răsturnate şi golite de conţinutul divin. Ea (contrabiserica) va fi trupul mistic al anticristului care va imita în exterior trupul mistic al lui Cristos.