mesajul

vineri, 8 ianuarie 2016

FERICIRILE (8) SI (9)



„FERICE DE MINE DE AM SĂ FIU PRIGONIT PENTRU CREDINCIOȘIA-MI FAȚĂ DE DREPTATE”.

       Omul este atat de îndrăcit încât urăşte binele oriunde s-ar afla, atât de îndrăcit încât îl urăşte pe cel care este bun, ca şi cum chiar dacă acesta tace, acesta l-ar învinovăţi şi mustra. În fapt, bunătatea cuiva face să pară încă mai hâdă răutatea celui rău. În fapt, credinţa celui cu adevărat cucernic face să pară încă mai vie făţărnicia falsului credincios. În fapt, nu poate să nu fie urât de cei nedrepţi acela care, prin modul său de a trăi, dă neîncetat mărturie pentru dreptate. Și atunci sigur că lumea se poartă cu cruzime cu aceia care iubesc dreptatea.
       Și aici se întâmplă ca în război. Omul îşi rafinează satanica artă a prigonirii mai mult decât pe cea sfântă a iubirii. Nu poate să prigonească însă altceva decât ceea ce are viaţă trecătoare. Ceea ce este veşnic în om scapă uneltirii şi, mai mult, întru prigonire capătă mai multă vigoare. Dacă viaţa se scurge prin rănile deschise-n vine sau se stinge din pricina lipsurilor care-l nimicesc pe cel prigonit, din sânge se ţese purpura regelui viitor, iar lipsurile devin tot atâtea trepte pentru a sui pe tronurile pe care Tatăl le-a pregătit pentru martirii Săi, cărora le sunt rezervate tronurile de domnie din Împărăţia Cerurilor.


„FERICE DE MINE DE AM SĂ FIU OCĂRÂT ȘI ÎNVINOVĂȚIT”.

       Purtaţi-vă în aşa fel încât numele voastre să poată fi scrise în Cer, acolo unde numele nu se înscriu după minciunile omeneşti care-i laudă pe cei mai puţin vrednici de laudă, ci unde, cu dreptate şi dragoste, sunt scrise faptele celor buni pentru ca lor să li se dea răsplata făgăduita de Dumnezeu celor binecuvântaţi.
       Mai înainte au fost învinovăţiţi şi ocărâţi Profeţii. Atunci însă când se vor deschide porţile Cerurilor, asemenea unor regi impunători, ei au să intre în Cetatea lui Dumnezeu, iar lor au să li se închine îngerii, cântând de bucurie. Și voi, şi voi, cei ocărâţi şi învinovăţiţi pentru că veţi fi fost ai lui Dumnezeu, veţi avea biruinţa cerească, iar atunci când se va fi împlinit timpul şi Paradisul se va fi întregit, atunci vă veţi preţui fiece lacrimă, deoarece prin această mărire veşnică pe care Eu o făgăduiesc în numele Tatălui.

Sursa : "Evanghelia, aşa cum mi-a fost revelată" - Maria Valtorta, vol. 3, pag. 92-93.