mesajul

marți, 26 ianuarie 2016

Papa Francisc îi schimbă învăţătura lui Isus !!!



Decizie istorică la Vatican. Papa Francisc a decis ca la ritualul spălării picioarelor în Joia Mare din Săptămâna Patimilor să participe și femeile. 


Este vorba despre obiceiul ce reconstituie momentul spălării de către Iisus a picioarelor ucenicilor săi înainte de Cina cea de Taină, potrivit b1.ro, preluat de pe EFE.  

Hotărârea papei a fost transmisă într-o scrisoare adresată prefectului Congregației pentru Cultul Divin, Robert Sarah, datată 20 decembrie, dar publicată joi, 21 ianuarie 2016.
"Toți membrii poporului lui Dumnezeu pot fi aleși pentru a le fi spălate picioarele în respectivul ritual, întrucât în acest fel reies pe deplin semnificația gestului Mântuitorului de a se jertfi pentru a salva lumea, precum și milostivirea lui fără limite", a explicat Papa Francisc motivul pentru care a luat această decizie.
Vaticanul a difuzat joi și un document din 6 ianuarie al Congregației pentru Cultul Divin prin care intră în vigoare modificările sugerate de Papa Francisc, ceea ce înseamnă că pentru ritualul spălării picioarelor se vor putea alege "bărbați, femei, tineri, bătrâni, persoane sănătoase și oameni bolnavi, credincioși și laici".


Surse : http://www.b1.ro/stiri/externe/schimbare-istorica-la-vatican-papa-francisc-a-decis-ca-si-femeile-pot-participa-la-ritualul-spalarii-picioarelor-in-joia-mare-din-saptamana-patimilor-138140.html, preluat de pe http://www.efe.com/efe/espana/sociedad/el-papa-cambia-la-liturgia-para-que-las-mujeres-participen-en-rito-de-lavar-los-pies/10004-2817115
 

Despre modificarea ritualului de "spalare a picioarelor" - parte a liturghiei din Joia Mare

"Pentru ca sunt chemat sa pun in practica ceea ce cer de la altii, si eu la randul meu trebuie sa ma gandesc la o conversie a bisericii"- papa Francisc.
 
Desi papa Francisc a alterat ritual de "spalare a picioarelor" de fiecare data cand l-a celebrat, recenta decizie de modifica legea Bisericii cu privire la acest ritual este ingrijoratoare din mai multe puncte de vedere:
- unu) - desi la Sinod s-a vorbit de "sinodalitate", colegialitate si "a merge impreuna", acestea se dovedesc doar vorbe goale din moment ce, fara nicio consultare, "umilul episcop al Romei" loveste cu putere in chiar esenta Mandatului papal.
- doi) - acest lucru a venit pe neasteptate, nu s-a vorbit despre asta, ceea ce dovedeste ca actul a fost deliberat si planuit dinainte in secret.
- trei) - pana acum Francisc nu a modificat legea Bisericii (cu exceptia modificarilor in anularea casatoriei). Prin aceasta se transmite un mesaj clar : "Legea este acum in serviciul papei, nu papa in serviciul legii".
- patru) - pentru a modifica legea Bisericii intr-un mod atat de dramatic incat sa redefinesti intregul inteles al unui ritual, asta inseamna sa crezi ca tot ce a fost inainte a fost gresit. Ceea ce a fost sfant pentru toti papii de pana acum, nu mai este sfant pentru Francisc. Modifici, pentru ca inainte nu era bine. Modifici, pentru ca avea lipsuri. 
"Nu era bine" asa cum era acest ritual inainte, chiar daca Acel care a intemeiat acest ritual este insusi Cuvantul facut Trup, Fiul lui Dumnezeu, Domnul nostru Isus Cristos, cel care a fost fara pata in timpul Vietii sale pe pamant. 
 
Motivul pentru care modificarea acestui ritual este atat de ingrozitoare si daunatoare este ca lasa sa se inteleaga ca "Biserica a gresit cand in mod fidel l-a imitat pe Isus Cristos in efectuarea acestui ritual ASA CUM L-A FACUT EL INSUSI". Si abia acum este bine, dupa ce am corectat acest lucru. 
 
Umilinta, nu? Isus nu a spalat picioarele oamenilor oarecare, ci numai pe ale barbatilor, si numai ale celor care erau Apostolii Sai. Papa Francisc spala picioarele femeilor, barbatilor si musulmanilor. Cine exprima corect intelesul acestui ritual? Isus Cristos si Biserica sa care l-a imitat pe El, sau francisc care inoveaza. Aflam raspunsul acum, dupa 2000 de ani, raspuns care va fi introdus in Liturghierul Romano-Catolic. Si stiti ceva? Raspunsul nu este "Isus Cristos". 
 
Ne obisnuisem ca eforturile papei de a modifica traditia bisericii sa fie facute prin subterfugii, interviuri, presa, Sinoduri manipulate etc. Sa uitam de toate acestea, caci nu avem motive de optimism: Legiuitorul Suprem a sosit. 
 
Iata de ce preotii au motive de teama: nu actiunea papei in sine este ingrozitoare, ci SCHIMBAREA RITUALULUI. Albul a devenit negru, negrul a devenit alb. Ritualul nu mai este in concordanta cu sensul sau initial, ci are acum un sens partial inventat de om si care nu a fost in intentia Domnului Cerului si al Pamantului. Ritualul adevarat semnifica serviciul smerit al preotului catre popor, nu semnifica "toti suntem inclusi".

Daca o singura actiune in imitarea lui Cristos a putut fi "imbunatatita", atunci si altele se pot modifica. Ce urmeaza oare: cuvintele de la Consacrare? Transformarea ritualului confesiunii intr-o simpla sesiune de consiliere? Ritualul botezului intr-o noua formula?
Dar Ritualul sacru al liturghiei? Dar daca papa va spune ca Sfanta Liturghie nu este decat o masa in comun, o cina, nu cel Mai Vrednic de Veneratie Sacrificiu de pe Calvar, prezent cu adevarat in jertfa fara de sange in fiecare Liturghie? Sa recunoastem, sunt destui preoti care nu considera liturghia sacra in sensul de "Sacra", si care ar putea gandi ca ea poate fi facuta mai "cuprinzatoare", asa ca toate persoanele sa se simta mai binevenite si mai incluse.

Ah da, in final, cu adevarat terifiant este faptul ca Francisc, prin omiliile, interviurile si declaratiile lui, le da de inteles credinciosilor ca aceste "surprize" (mai degraba cutremure) vin de la Dumnezeu insusi, in contradictie cu ceea ce a fost deja facut de catre Cristos insusi. 


Din mesajele date Mariei Divinei Milostiviri de Isus Cristos:

"Învățăturile Bisericii Catolice, formate la bază de către Apostolul Meu Petru, rămân infailibile. Acum, acest lucru se va schimba odată ce fundația este zguduită de modificările ce vor veni." (17 februarie 2013)

"Nu trebuie să vă lăsați înșelați când Învățăturile, Sacramentele Mele și Sfânta Mea Liturghie vor fi modificate. Dacă nu respectați Legile Mele, atunci Mă veți trăda." (17 martie 2013) 
 
"Fiecare Sacrament va fi schimbat pâna va ajunge de nerecunoscut. Dușmanii Fiului Meu vor fi atât de vicleni, încât vor prezenta aceste modificări ale ceremoniilor sfinte ca fiind minore." (05 septembrie 2013)