mesajul

marți, 22 noiembrie 2016

Papa Francisc si Cardinalii - continuarea

Dacă-i prind pe Cardinalii ăştia ..... Auzi, să-mi spună mie că greşesc ?!!!
Deși refuză să răspundă cu un simplu “da” sau “nu” la cele cinci Dubia în legătură cu Amoris laetitia, Papa Francisc își acuză criticii de „rea-credinta”, fără însă a-i numi,  într-un lung interviu publicat recent în ziarul Avvenire.

Unii – și mă refer aici la anumite răspunsuri la Amoris laetitia – continuă să înțeleagă greșit. Ei văd lucrurile în alb sau negru, deși, în cursul vieții, trebuie să discerni.
Cât despre opiniile altora, trebuie să identificăm întotdeauna spiritul în care sunt oferite. Când nu sunt oferite cu rea credință, ele ajută pe calea înainte. Alteori, vezi imediat că criticii iau fragmente de ici, de colo, pentru a justifica un punct de vedere pre-existent; ei nu sunt onești, ei acționează cu rea-credință, ca să creeze diviziuni.
Vezi imediat că un anumit ‘rigorism’ se naște dintr-o lipsă de ceva, dintr-o dorință de a te ascunde în armura propriei insatisfacții.
Criticilor care îl acuză de “protestantizarea” Bisericii Catolice, Papa Francisc le răspunde sec:
Nu am insomnii din această cauză.

În același interviu, Papa Francisc insistă că gesturile și acțiunile lui nu fac decât să urmeze directivele Conciliului Vatican II, lucru care ar putea fi, cel puțin în parte, corect.

P.S.
Oare ce așteptări să avem de la falsul profet ?!!!