mesajul

luni, 21 noiembrie 2016

Este oficial: Cristos, Regele Poloniei !

de Fr. Paul McDonald

Special pentru Rorate Caeli


 Domnul Isus Cristos recunoscut ca Rege al Poloniei

Radio Maryja (@RadioMaryja) anunţă că episcopii Poloniei L-au întronizat, sau, pentru a folosi expresia mai sobră a episcopilor, L-au "recunoscut" pe Cristos ca Rege al Poloniei. Aceasta s-a făcut în prezența oficială a Președintelui Poloniei, Andrzej Duda.

Mulți pelerini au fost prezenți în Polonia, pentru acest eveniment. Astăzi, actul va fi repetat în toate catedralele și parohiile din Polonia. Acest eveniment a avut loc sâmbătă [21 noiembrie 2016], la Biserica Milostivirii Divine în Cracovia.


Originea providențială a actului se găseşte în revelațiile care se spune că au fost primite de slujitoarea lui Dumnezeu Rosalia Zelkova. Domnul - a spus ea - a cerut ca El să fie efectiv întronat ca Rege de către poporul polonez, și nu doar în inimile polonezilor, într-un anumit mod, iar acest fapt ar fi salvat Polonia în războiul care se apropia.

La început, mai ales după Conciliul Vatican II, ideea nu a găsit mare susţinere printre episcopi. S-ar putea crede că umbra Dignitatis Humanae a fost un factor în acest sens, mai ales că tema dreptului social la libertatea religioasă era atât de prezentă în învățătura Sf. Papei Ioan Paul al II-lea. Un alt motiv este originea de dată recentă. Același factor afectează şi Mesajele de la Fatima. Sub influența difuză a modernismului teologic există o reţinere chiar și în ce priveşte posibilitatea comunicărilor din Rai.
Dar, regalitatea socială a Domnului nostru Divin este absolut întemeiată în adevărurile necesare și dogmatice despre Cristos. Aceasta nu este doar un element al revelației private. Sfântul Grigorie cel Mare a spus că sunt eretici cei care neaga că Cristos este Rege peste tot şi al tuturor.


P.S. 
Si noi avem nevoie de asemenea slujitori credinciosi si iubitori de Dumnezeu !