mesajul

miercuri, 9 decembrie 2015

Un nou apel adresat Papei Francisc



Joannes Romanus December 8, 2015 

În vara acestui an, un grup de intelectuali catolici îi adresa Papei Francisc o petiție prin care solicita abandonarea cursului dezastruos din ultimii cincizeci de ani.

The Remnant publică astăzi, 8 decembrie 2015, de Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Fecioare Maria, un nou apel către Papa Francisc:


Un apel urgent către Papa Francisc: fie să schimbe cursul, fie să renunțe la Oficiul Petrin

8 decembrie 2015

de Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri

Sanctitatea Voastră,
Papa Celestin al V-lea (retras în 1294), recunoscându-și incapacitatea [de a-și exercita funcția] în care a fost ales într-un mod atât de neașteptat, [pe când trăia ca] pustnic, [purtând numele] de Petru Morone, și văzând marele rău cauzat de proasta lui guvernare, a demisionat din funcția de Papă, după o domnie de doar cinci luni. El a fost canonizat în 1313 de către Papa Clement al V-lea. Punând capăt oricăror dubii referitoare la validitatea unui act papal atât de ieșit din comun, Papa Bonifaciu al VIII-lea a confirmat în perpetuitate (ad perpetuam rei memoriam) că “Pontiful Roman are libertatea să demisioneze”.

Un număr crescând de catolici, inclusiv cardinali și episcopi, ajung să recunoască faptul că Pontificatul Vostru, care este, și el, rezultatul unei alegeri neașteptate, produce, de asemenea, un mare rău Bisericii. A ajuns să fie imposibil de negat că Vă lipsește fie capacitatea, fie voința de a face ceea ce predecesorul Vostru observa, pe bună dreptate, că trebuie să facă un Papă: “să se lege constant, pe el și Biserica, la ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu, în fața oricărei încercări de a-l adapta sau dilua, și a oricărei forme de oportunism.

Din contră, așa cum se arată în libellus-ul anexat, ați oferit multe indicii despre o ostilitate alarmantă față de învățătura, disciplina și obiceiurile tradiționale ale Bisericii, și față de credincioșii care încearcă să le apere, în timp ce sunteți preocupat de chestiuni sociale și politice care depășesc competența Pontifului Roman. În consecință, dușmanii Bisericii sunt delectați continuu de pontificatul Vostru, exaltându-Vă deasupra tuturor predecesorilor Voștri. Această situație dezgustătoare nu are nicio paralelă în istoria Bisericii.

Anul trecut, referindu-Se la demisia Papei Benedict, Sanctitatea Voastră declara că dacă S-ar simți incapabil de exercitarea pontificatului, “aș proceda la fel”. Cu prilejul primei aniversări a demisiei lui Benedict, ați adresat credincioșilor un apel de “a vă ruga împreună cu mine pentru Sanctitatea Sa, Benedict al XVI-lea, un om de mare curaj și smerenie”.

Nu cu puțină trepidație, aflându-ne sub privirile Celui care ne va judeca pe toți în Ziua Cea de pe Urmă, noi, supușii Voștri, îi cerem cu respect Sanctității Voastre să schimbe cursul, întru binele Bisericii și al sufletelor. În caz contrar, nu ar fi mai bine ca Sanctitatea Voastră să reunțe la Oficiul Petrin, decât să prezideze peste ceea ce amenință a fi compromiterea integrității Bisericii?

În această privință, ne însușim cuvintele Sfintei Ecaterina de Siena, Doctor al Bisericii, din faimoasa ei scrisoare către Papa Grigore al XI-lea , prin care îl îndemna să rectifice cursul Bisericii, în timpul uneia dintre cele mai mari crize ale ei: “Din moment ce El V-a dat autoritatea, pe care V-ați asumat-o, trebuie să vă folosiți de virtutea și puterea Voastră: și dacă nu vroiți să faceți uz de ea, ar fi mai bine să demisionați din ceea ce V-ați asumat …”

Marie, Ajutorul Creștinilor, roagă-te pentru noi!

Supușii Voștri în Christos,

Christopher A. Ferrara
Michael J. Matt
Dr. John Rao
Profesor Brian McCall
Elizabeth Yore
Timothy J. Cullen
Chris Jackson
Michael Lofton
Părintele Celatus
Connie Bagnoli
Susan Claire Potts
Robert Siscoe
John Salza, Esq.
Vincent Chiarello
John Vennari

Apelul poate fi accesat în original aici. El este însoțit de un ”Libellus” – o înșiruire de gesturi și declarații ale Papei Francisc, gesturi și declarații care i-au determinat pe semnatari să redacteze și să publice acest apel.

Sursa articolului: http://www.resurrexitsicutdixit.com/?p=4343



Ce ne spune Domnul Isus  (in mesajele date noua prin Maria Divinei Milostiviri) :

“Schisma din Biserica Mea va fi fragmentată în mai multe etape. Prima etapă va fi când doar cei care Mă cunosc cu adevărat și înțeleg Adevărul din Sfintele Evanghelii vor hotârî că ei nu pot, în numele Meu, să accepte minciuni. A doua etapă va avea loc atunci când oamenilor li se vor refuza Sfintele Sacramente în forma lor consacrată. A treia etapă va fi când Bisericile Mele vor fi fost pângărite, iar atunci slujitorii Mei consacrați vor înțelege în sfârșit Adevărul conținut în Cartea Apocalipsei.” (mesaj din 20 octombrie 2013)

“Când aceia care spun că aparțin Bisericii Mele nu venerează Sfântul Meu Cuvânt, ci în schimb îmbrățișează și încearcă să controleze politica lumii, atunci ei nu pot spune niciodată că Îmi aparțin Mie. A venit timpul ca scindarea – prezisa schismă – să aibă loc - și ea va fi rapidă. Nu puteți iubi decât un singur Dumnezeu, iar singura cale către Tatăl Meu este prin Mine, Fiul Său Unul-Născut. Dacă vă separați de Mine urmând campaniile voastre politice care se vor strădui să promoveze drepturile omului și justiția socială ca substitut al Cuvântului, atunci Mă veți renega.” (mesaj din 25 decembrie 2013)

“Biserica Mea, când se va diviza și va cădea, va îmbrățișa umanismul cu o mare satisfacție. Și, drept rezultat, va conduce toate acele suflete către o interpretare greșită a Adevărului propriei lor existențe. Lumea va îmbrățișa atunci acest nou tip de biserică – o biserică preocupată de nedreptățile sociale – care nu va spune nici un cuvânt despre importanța mântuirii sufletelor voastre.” (mesaj din 27 iunie 2014)

Sursa : http://profetieavertisment.ro/mesaje/?cuvinte-cheie=schisma&directie-sortare=asc