mesajul

joi, 24 decembrie 2015

O scrisoare a lui Joseph Ratzinger catre Pruncul Isus


O scrisoare de Crăciun pe care i-a scris-o pruncului Isus viitorul papă Benedict al XVI-lea, pe când avea 7 ani, demonstrează devoțiunea sa la Preasfânta Inimă și dorința de a deveni preot.
Dragă pruncule Isus, vino repede pe pământ. Așa le vei aduce bucurie copiilor. Și mie îmi aduci bucurie” - a scris el în 1934, într-o scrisoare publicată de website Korazym.org
Eu mi-aș dori o Volks-Schott [carte de rugăciuni la liturghie], veșminte verzi pentru liturghie și o inima a lui Isus. Voi fi mereu cuminte. Salutări de la Joseph Ratzinger” a scris el. 

Korazym.org scrie că ”scrisoarea este neobișnuită pentru un copil de 7 ani deoarece el nu a cerut nici jucării nici dulciuri”.
Viitorul papă și cei trei frați ai săi obișnuiau să se joace „de-a preoții”, iar mama lor care era croitoreasă îi ajuta croindu-le veșminte precum cele ale preoților - a spus într-un interviu de acum câțiva ani fratele său, Monsignor Georg Ratzinger.
El a mai cerut și "o inima a lui Isus" adică o imagine a Sfintei Inimi căreia familia sa îi era foarte devotată.
Fratele său mai spune că ”în fiecare an în Ieslea Nașterii mai puneam câte o miniatură, ceea ce ne făcea mare plăcere ... ne duceam cu tata în pădure ca să adunăm mușchi și crenguțe de brad”.
Împreună cu scrisoarea viitorului papă mai este și cea a lui Georg, care dorea foi cu portativ pentru cântece și o albă (veșmântul purtat pe deasupra de preoți când celebrează liturghia), precum și a lui Mary, de 13 ani, care dorea o carte cu desene. Cele trei scrisori au fost scrise toate pe o singură foaie, pentru că familia Ratzinger nu era bogată. 


"Papa a fost foarte bucuros să găsească scrisoarea, iar conținutul ei l-a făcut să zâmbească" - a spus secretarul său Monsignor Georg Gaenswein. "Pentru el, mirosul de mușchi [de pădure] aparține Crăciunului" - a mai adăugat.

de Estefania Aguirre
Marktl am Inn, Germana, Dec 21, 2012 (CNA/EWTN News)

Sursa : (traducere parțială a articolului) http://www.catholicnewsagency.com/news/popes-childhood-letter-to-baby-jesus-shows-his-faith/