mesajul

luni, 11 iunie 2018

MUNTELE SFINTEI TREIMI - IUNIE 2018


2018 - ANUL EUHARISTIEI – IUNIE
“MĂRIRE ŢIE DOAMNE, RECUNOŞTINŢĂ ŢIE DOAMNE PENTRU TOATE,
CHIAR ŞI PENTRU HARURILE PE CARE NU LE ÎNŢELEGEM!”
A 165-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură: să medităm scrisoarea sfântului apostol Iacob!
Motto-ul lunii: Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ?” (Lc.18,8)
Intenţia comună de rugăciune: să cerem toate harurile de care avem nevoie prin mijlocirea Preasfintei Inimi a lui Isus!
Sarcina noastră concretă va fi: cu ajutorul lui Dumnezeu, despre alții vom vorbi numai de bine sau deloc!!!’

MESAJUL SFINTEI FECIOARE DIN LUNA MAI A FOST:
Dragii mei copilași! Nu vă puteți închipui cât de mare este recunoștința în inima Mea pentru că veniți cu regularitate aici și ați răspuns chemării Mele și astăzi. Vă mulțumesc că suntem împreună și în această lună închinată Mie. Astăzi vă rog să așezați intențiile voastre, problemele voastre și tot ce nu puteți rezolva, în sfânta Mea mantie. Așezați totul acolo cu curaj și încredere, iar Eu le voi duce la Sfânta Treime si voi mijloci pentru voi. Viitorul încredințați-l lui Dumnezeu și încercați să trăiți bine prezentul. Dacă veți trăi și veți răspândi mesajele Mele, în curând multitudinea harurilor se va revărsa asupra voastră, asupra Bisericii și asupra lumii întregi.
Copilașii Mei, să aveți încredere în Mine, în iubirea Mea maternă și în ajutorul Meu. Sunt cu voi, ispășesc și mă rog împreună cu voi în fiecare zi. Permiteți-mi să vă conduc pe calea cea strâmtă și veți vedea marea schimbare în viețile voastre. Vă rog să aveți grijă de Templul Spiritului Sfânt, să nu-l distrugeți cu lucruri dăunătoare (țigări, cafea, băutură în exces). Rugați-vă, postiți și ispășiți ca să vă eliberați de toate legăturile incorecte și de tot ce este negativ. Aștept în continuare da-ul vostru și prezența voastră jertfelnică. Nu uitați că mă bucur pentru voi și vă iubesc.
Mulțumesc că ați răspuns la chemarea Mea. Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu spiritul rugăciunii, al postului și al ispășirii!!!”

MESAJUL SFINTEI FECIOARE LA ISPĂȘIREA DIN DATA DE 13
Sfânta Fecioară a spus în luna mai că dacă vom lua în serios cererile Ei, dacă vom trăi și răspândi mesajele Ei, foarte multe suflete ne vor urma. La începutul novenei, la începutul lui septembrie am fost doar 15 persoane. Cu fiecare lună tot mai mulți au urmat chemarea lui Isus și a Mariei. La această întâlnire în luna mai am fost deja 54 de persoane. Ne-am bucurat împreună cu cei din Cer pentru creșterea comunității noastre spre Gloria lui Dumnezeu.
Așteptăm în continuare toți pelerinii care simt în inimă că Isus și Maria îi cheamă pe munte.  
Dragii mei copilași! Vă mulțumesc și sunt recunoscătoare că ați acceptat această novenă mare chiar și cu prețul jertfelor. Trebuie să știți cât de mare nevoie este de voi și de da-ul vostru și în continuare. Văd că ascultați chemarea Mea și luați în serios ceea ce vă cer. Împreună cu Fiul Meu vă cerem în continuare să fiți statornici și să aduceți jertfe tot mai multe pentru sufletul vostru și pentru salvarea altor suflete. Viața voastră să fie o serie de novene. Să nu vă opriți nici o dată  pentru că toate acestea sunt haruri pentru voi și pentru întreaga lume. Aveți tot mai mare nevoie unii de alții și de viața în comunitate. Viața spirituală trebuie să fie pentru voi ca pâinea de fiecare zi.
Copilașii Mei, trebuie să știți că în viețile voastre există clipe de har ce nu vor mai reveni vreodată. Fiecare ocazie este o posibilitate să vă purificați și să folosiți aceste haruri. Aștept în continuare da-ul vostru și să aduceți și pe alții cu voi, pentru că foarte multe suflete vă sunt încredințate, în primul rând familiile voastre. Să fiți siguri că Dumnezeu nu se grăbește și nu întârzie, vă ajută și vă dă toate harurile de care aveți nevoie la momentul potrivit.
Mulțumesc că ați răspuns la chemarea Mea!

Temă de casă pentru luna iunie:

SĂ PARTICIPĂM MAI DES LA SFÂNTA LITURGHIE, NU DOAR DUMINICILE, CI ȘI ÎN TIMPUL SĂPTĂMÂNII!”

  Privire în viitor pentru luna iulie 2018
·      În luna iulie programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 1 – 5 – 6 – 7, de la ora 13!
·      Sfânta Liturghie se celebrează în continuare în biserica din Nuşfalău, în jurul orei 15! Excepţie face prima duminică; în această zi Sfânta Liturghie se ţine înainte de program, de la ora 12.
·      Pe 13 mai, duminica, vom ispăși începând cu ora15 pe Muntele Sfintei Treimi.

 Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa :www.muntelesfinteitreimi.ro,
e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,  inf. 0040-768-973-598


PREDICA PĂRINTELUI ADRIAN POP (05.05.2018)

Cristos a Înviat! Este luna mai, luna Sfintei Fecioare, luna când putem îmbunătăți relația noastră cu Dumnezeu prin mijlocirea Fecioarei Maria. Pentru că omul este slab, fără ajutor din Cer cam greu găsim calea spre Mântuire. Ne punem întrebarea pentru ce atât de multă rugăciune? Pentru asta trebuie sa înțelegem valoarea, puterea și importanța rugăciunii. Dacă nu am experimentat aceste trei caracteristici este foarte greu să înțelegem de ce trebuie să ne rugăm. Mai există o frână foarte puternică pe care mulți dintre noi nu o conștientizează. Săvârșim păcatele și ne spovedim târziu, astfel păcatele prind rădăcini în inima noastră și lasă urme grave în multe suflete. Atunci ne este foarte greu să iubim rugăciunea, să iertăm, să-L iubim pe Dumnezeu. De aceea vă îndemn să luați foarte în serios spovada și pregătirea pentru spovadă, căci sunt foarte multe păcate mici, cărora nu le dăm importanță, dar ele produc în inima noastră un rău devastator, producând o rană a sufletului, rană ce trebuie vindecată. Mulți dintre noi avem răni sufletești, care de multe ori se deschid și nu ne lasă să ne concentrăm asupra relației noastre cu Dumnezeu, cu semenii noștri și nu ne putem ruga. Vă mirați că de multe ori abia începeți să vă rugați și cel Rău s-a și implicat în mintea voastră prin diferite gânduri. Acesta este unul din motivele pentru care ar trebui să aveți un director spiritual bun. Dacă aveți un director spiritual bun este ușor să avansați pe plan spiritual.
O altă caracteristică a vieții noastre spirituale este ascultarea. Revenind la semnificația lunii mai, care este dedicată Fecioarei Maria, exemplul Ei ar trebui urmat de fiecare dintre noi. Vedem că Sfânta Fecioară a știut să fie ascultătoare, a știut să devină o mamă bună, cu demnitate, cu onoare și înțelepciune. Noi ca buni creștini ar trebui să știm să punem în valoare aceste caracteristici. Ne mirăm de ce este atâta ură în lume. Dar răul pornește din inimile noastre. Să nu spunem nici unul dintre noi că suntem fără păcat. Pentru că răul din inima noastră provoacă războaie, provoacă distrugerea pământului. Știm că arma cea mai puternică împotriva celui Rău este rozariul. Este foarte trist că mulți dintre noi nu-l apreciem, nu-l punem în practică și nu-l trăim. Prin rugăciunea rozarului ne consfințim Sfintei Fecioare punându-ne în planul Ei de rugăciune la care contribuie foarte multe persoane care se roagă. Devenind parte a acestui grup mult mai ușor se împlinesc cererile noastre. De aceea aș dori să apreciați cu adevărat această rugăciune, să o puneți în valoare în viața voastră și în familia voastră. Totul pornește din familie, când soțul și soția se roagă prea puțin și de aici pleacă răul cel mare, răcirea în credință. Ce spune Sfânta Scriptură? Ea spune că unde se adună doi sau trei în numele Meu sunt și eu cu ei. Astfel puterea rugăciunii este mai mare. Este foarte trist că oamenii astăzi nu dau importanță rugăciunii.
Pentru a obține vindecarea este important să vă vindecați prima dată rănile sufletului și numai după aceea bolile trupului. Ca încheiere vă recomand să vă rugați rozariul cu toate meditațiile ce-i aparțin. Rozariul reprezintă jertfa lui Cristos, viața Lui de la naștere până la înviere. Ca încheiere doresc să vă încredințez Sfintei Fecioare Maria, să vă așez în inima Ei Neprihănită, să vă ia în brațele Sale, să vă atingă cu iubirea Sa. Misiunea voastră este să fiți mici și să vă lăsați în brațele Sfintei Fecioare Maria.