mesajul

duminică, 24 iunie 2018

Biserica Romano-Catolică, chiar il iubesti pe Ioan Botezătorul ?



Astazi, duminica 24 iunie, Biserica Romano – Catolica il sarbatoreste pe Sfantul Ioan Botezatorul (nasterea lui). De mai mult de 2000 de ani rasuna glasul lui Ioan: 

NU AI VOIE ! ... 

FACETI DREPTE CARARILE DOMNULUI !

Si in zilele noastre mai sunt valabile aceste cuvinte, sau credinciosii romano-catolici, in frunte cu preotii, sunt niste sfinti ?

Raspunde fiecare .... 

Sa vedem insa cateva de „nu ai voie” si "carari" strambe ale Bisericii Romano-Catolice:

1.    CATEDRALA SFANTUL IOSIF DIN BUCURESTI vesus „CATEDRAL PLAZA” (gigantul din metal de langa Catedrala) si PRIMARIA CAPITALEI

Dupa cum bine stiti, Ioan Botezatorul a predicat Adevarul. In zilele noastre se intreaba oare Biserica Romano-Catolica unde si care este Adevarul in relatia ei cu proprietarii Catedral Plaza, cu Primaria Capitalei ?

Cu alte cuvinte, care este invatatura lui Isus Cristos cu privire la aceste dispute ?

Adevarul, adica invatatura lui Isus, il gasim in Sfanta Biblie:

Matei, cap. 5

Invatatura despre manie

22 Dar eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va fi condamnat la judecată. 23 Aşadar, dacă îţi aduci darul la altar şi acolo îţi aminteşti că fratele tău are ceva împotriva ta, 24 lasă acolo darul tău, în faţa altarului, du-te, împacă-te mai întâi cu fratele tău şi apoi, venind, oferă-ţi darul!
25 Pune-te de acord cu duşmanul tău repede, cât timp mai eşti cu el pe drum, ca nu cumva duşmanul să te dea pe mâna judecătorului, iar judecătorul gardianului şi să fii aruncat în închisoare! 26 Adevăr îţi spun, nu vei ieşi de acolo până când nu vei fi restituit ultimul ban.

Luca, cap. 6

Despre razbunare

38 Aţi auzit că s-a spus: «Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte!». 39 Eu însă vă spun: să nu vă împotriviţi celui rău; ba mai mult, dacă cineva te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt! 40 Celui care vrea să te judece şi să-ţi ia tunica, lasă-i şi mantia, 41 iar dacă cineva te-ar constrânge să faci o mie [de paşi], mergi cu el două [mii]! 42 Celui care îţi cere dă-i şi celui care vrea să împrumute de la tine nu-i întoarce spatele!

Iubirea fata de dusmani

43 Aţi auzit că s-a spus: «Să-l iubeşti pe aproapele tău şi să-l urăşti pe duşmanul tău!». 44 Eu însă vă spun: iubiţi-i pe duşmanii voştri şi rugaţi-vă pentru cei care vă persecută, 45 ca să deveniţi fiii Tatălui vostru care este în ceruri, care face să răsară soarele său peste cei răi şi peste cei buni şi să plouă peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi! 46 Căci, dacă îi iubiţi pe cei care vă iubesc, ce răsplată aveţi? Oare nu fac acelaşi lucru şi vameşii? 47 Şi dacă îi salutaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Oare nu fac acelaşi lucru şi păgânii? 48 Aşadar, fiţi desăvârşiţi precum Tatăl vostru ceresc este desăvârşit!

Aceste invataturi ale lui Isus sunt dintre cele mai cunoscute, insa va asigur ca mai sunt si multe alte invataturi ...

Oare Isus Cristos si Sfanta Fecioara Maria au dat in judecata pe cineva ? Nu, fratilor !
Iar noi trebuie sa incercam in aceasta viata, cu ajutorul Harului lui Dumnezeu, sa ne asemanam cu ei.

DECI ?
NU AVEAM DREPTUL (VOIE) NOI, BISERICA ROMANO-CATOLICA (CLER + CREDINCIOSI) SA DAM IN JUDECATA ! ADEVARUL DOARE, INSA ESTE SINGURUL CARE NE VINDECA, CARE NE ELIBEREAZA ....

Mai bine sufeream paguba decat sa stam prin tribunale si sa fim judecati ... de catre cine ? De catre oameni neconvertiti !!! Iarta-ne, Doamne !

Ioan, cap. 8

31Deci le-a spus Isus iudeilor care crezuseră în el: „Dacă rămâneţi în cuvântul meu, sunteţi cu adevărat discipolii mei 32şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va elibera”. 33Ei i-au răspuns: „Noi suntem descendenţă a lui Abrahám şi n-am fost niciodată sclavii nimănui. Cum poţi să spui: «Veţi deveni liberi»?”. 34Isus le-a răspuns: „Adevăr, adevăr vă spun că oricine săvârşeşte păcatul este sclavul păcatului. 35Însă sclavul nu rămâne în casă pentru totdeauna; fiul rămâne pentru totdeauna. 36Aşadar, dacă Fiul vă va elibera, veţi fi într-adevăr liberi. 37Ştiu că sunteţi descendenţii lui Abrahám, dar căutaţi să mă ucideţi, deoarece cuvântul meu nu găseşte loc în voi. 38Eu vorbesc despre cele ce am văzut la Tatăl meu, iar voi faceţi cele ce aţi auzit de la tatăl vostru”.

Ce exemplu de credinta am dat si dam in continuare ?
Ne-a fost frica de faptul ca o sa cada colosul din metal peste Catedrala Sfantul Iosif ... insa de la cine este frica ? Oare Domnul Dumnezeu nu mai este atotputernic ? Nu ar fi putut sa cada (in eventualitatea unui cutremur) Catedral Plaza in o cu totul alta directie si Catedrala Sfantul Iosif sa nu pateasca nimic ? Unde ne este credinta, fratilor ?


2.    CONVERTIREA ROMANO-CATOLICILOR

In zilele noastre, noi, clerul si credinciosii romano-catolici, avem mare nevoie de convertire. Poate se intreaba cineva cum de imi permit sa scriu acestea cat si cele de mai sus. Pai nu il sarbatorim astazi pe Sfantul Ioan Botezatorul ? Sau poate ca noi nu il iubim, nu avem nevoie de el ?.... Daca nu avem nevoie de convertire inseamna ca distingem in noi darurile Duhului Sfant ! Avem noi darurile Duhului Sfant ? Atunci inseamna ca stim si acest lucru - „pe ce lume traim” - nu-i asa ? Stim ca aceste timpuri pe care le traim sunt ultimele timpuri, cele scrise in Apocalipsa lui Ioan si ca il avem deja printre noi pe falsul profet, iar anticrist urmeaza sa vina ?!

-      CE TOT SPUI ACOLO ?! .... poate va racni cineva ...

Nu am spus noi ca avem darurile Duhului Sfant ? Iata ce rol are Duhul Sfant:

Ioan, cap. 16

12 Mai am multe să vă spun, dar acum nu le puteţi purta. 13 Însă, când va veni el, Duhul adevărului, vă va călăuzi în tot adevărul, căci nu va vorbi de la sine, ci va spune ceea ce va auzi şi vă va vesti lucrurile care vor veni. 

Asadar, „va va vesti voua lucrurile care vor veni”, adica cele viitoare.
Ne intrebam, stim care sunt lucrurile care vor veni ? Nu ma refer la data cand se vor intampla .... ci care sunt acelea care vor veni ...  Nu stim ? Atunci:

AVEM NEVOIE URGENTA DE CONVERTIRE !

SA FACEM DREPTE CARARILE DOMNULUI !

Sa tinem minte invatatura lui Isus Cristos, sa nu cautam sa fim in pas cu lumea, cu moda ! Adica, sa nu facem compromisuri pe „spatele lui Isus” (al Adevarului), caci pe El il facem sa sufere cand acceptam modificarea invataturilor Sale.

Atatia sfinti au fost conservatori (pastratori, nu conserve ... cum insinueaza unii si altii) ai invataturilor lui Isus iar noi vrem sa fim ... modernisti ?! Legea si profetii au fost DESAVARSITE de catre Isus. Ceea ce este desavarsit nu mai poate suferi modificare... altfel n-ar mai fi desavarsit !!!

Ioan, cap. 16

20 Adevăr, adevăr vă spun: voi veţi plânge şi veţi jeli, iar lumea se va bucura; voi vă veţi întrista, dar întristarea voastră va deveni bucurie. 21 Femeia, când naşte, este tristă pentru că i-a venit ceasul, dar, după ce a născut copilul, nu-şi mai aminteşte de chin de bucurie că s-a născut un om pe lume. 22 Iată, acum şi voi sunteţi trişti, dar vă voi vedea din nou şi inima voastră se va bucura, iar bucuria voastră nimeni nu o va lua de la voi. 23 În ziua aceea nu mă veţi mai întreba nimic.

Apocalipsa lui Ioan

17 Şi Duhul şi Mireasa spun: „Vino!”. Iar cel care aude să spună „Vino!”. Și cel căruia îi este sete, cel care vrea să primească apa vieţii în dar, să vină!
20 Cel care dă mărturie spune acestea:
„Da, voi veni curând”.
„Amin! Vino, Doamne Isuse!”.
21 Harul Domnului Isus [să fie] cu toţi!


3.    MODIFICAREA SI TRUNCHIEREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU

Cuvantul lui Dumnezeu este pentru toti crestinii Calea, Adevarul si Viata !
Daca Biblia este tradusa in mod gresit atunci copiii lui Dumnezeu vor manca o mancare care ii slabeste, care ii duce pe cai gresite.
Acest lucru il stie dusmanul lui Dumnezeu si a profitat din plin de ... motaiala tuturor ... faptul ca Biblia a fost tradusa in lipsa Duhului Sfant a fost sesizata de mai multi credinciosi (preoti, persoane consacrate, laici). Lipsesc sau au fost inlocuite mai multe cuvinte dadatoare de viata si au fost inserate altele care nu sunt crestine. Dar iata doar 2 exemple:

-      Cand ucenicii lui Isus il intreaba de ce ei nu au putut scoate acel duh, Domnul le spune ca anumite duhuri se scot cu ... post si rugaciune. In Biblia Romano-Catolica este scris ... cu rugaciune !!!

-      In Biblia Romano-Catolica este scris „Oracolul Domnului”, acestea in locul cuvintelor „asa spune Domnul” !!!  
As dori sa va spun ca acest cuvant „Oracol” este folosit de catre cei care se ocupa cu zodiile, cu zodiacul ! Inaintea tiparirii Bibliei Romano Catolice, cuvantul Oracol era scris in „dex” in dreptul celor care se ocupa cu zodiacul, iar dupa tiparire, in „dex” au aparut ..... ce credeti? ... explicatii noi, care sunt si actuale, despre ceea ce inseamna Oracol !!! .... cine are acest interes ?

Si ce a facut poporul romano-catolic cu privire la aceste sesizari ? Somn de voie si indiferenta ... ca sa nu dea scandal ... adica, falsa umilinta !

Sa ne ierte Dumnezeu pentru motaiala, pentru ca nu am vegheat si sa sesizam cat putem aceste aspecte aratate aici cat si altele pe care ni le da Domnul sa le vedem. Amin !

SA FACEM DREPTE CARARILE DOMNULUI ! ... ACUM, CAT MAI ESTE TIMP !