mesajul

luni, 14 mai 2018

Muntele Sfintei Treimi - mai 2018


2018 - ANUL EUHARISTIEI – MAI
“MĂRIRE ŢIE DOAMNE, RECUNOŞTINŢĂ ŢIE DOAMNE PENTRU TOATE,
CHIAR ŞI PENTRU HARURILE PE CARE NU LE ÎNŢELEGEM!”
A 164-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău, pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să medităm Cartea Apocalipsei!
Motto-ul lunii: Cercetați toate, păstrați ceea ce este bun!” (1 Tes., 5,21)
Intenţia comună de rugăciune: ispășim pentru una dintre intențiile Sfintei Fecioare de la Fatima, pentru convertirea păcătoșilor!
Sarcina noastră concretă va fi: să ne rugăm rozariul ca să fie unitate între creștini!!!’

MESAJUL SFINTEI FECIOARE DIN LUNA APRILIE A FOST:
„Dragii mei copilași! Astăzi sunt împreună cu voi în mod special și sunt recunoscătoare că ați venit aici chiar și cu prețul jertfelor. Cu siguranță simțiți cât de importantă este rugăciunea comună și ispășirea în aceste timpuri dificile. Astăzi sărbătoriți Învierea, care a fost separată de oameni. Turma lui Isus s-a împrăștiat și majoritatea nu sunt atenți la sărbătoare, ci la tradiții. Vă rog să vă rugați pentru unitate, ca Învierea să fie sărbătorită la aceeași dată în întreaga lume. Copilașii Mei să permiteți harului să se reverse asupra voastră și Eu să vă ating cu iubirea Mea maternă. Avem nevoie unii de alții în această lume rănită. Voi sunteți aleși să duceți pacea și iubirea între oameni, dar mai întâi trebuie să învățați iubirea curată. Veți primi harul pentru a ierta, a cere iertare și pentru iubirea curată.
Copilașii Mei, dacă trăiți și răspândiți mesajele Mele în curând veți vedea că multe suflete vă vor urma. Ceea ce ați învățat în acest loc de pelerinaj trebuie să dați și altora. Prin unitate și prin iubire să pregătiți revărsarea în lume a luminii și puterii. Nu vă temeți de viitor! Lumea este într-un mare pericol, din acest motiv am mare nevoie de voi. Aștept în continuare da-ul vostru și jertfele voastre pentru că timpul este foarte scurt. Folosiți-vă de aceste haruri extraordinare primite în dar.
Mulțumesc că ați răspuns la chemarea Mea. Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu harul luminii și al puterii!!!”

MESAJUL SFINTEI FECIOARE LA ISPĂȘIREA DIN DATA DE 13
Sfânta Fecioară și Fiul Ei ne fac întotdeauna surprize. Pe 13 aprilie a plouat toată ziua și mai mulți au spus că nu pot veni din cauza problemelor. Am încredințat totul Sfintei Fecioare, să se îngrijească de toate. A fost o surpriză când au venit oamenii cu un microbuz. Care nu au mai fost la ispășirea din 13. Astfel am fost mai mulți -35- la ispășire. Sfânta Fecioară a spus în mesaj că locul de pelerinaj de pe Muntele Sfintei Treimi este un semn pentru comunitate și pentru lumea întreagă. A confirmat aceasta cu dansul soarelui. Soarele a dansat în culorile curcubeului și mai mulți au spus că au văzut-o pe Sfânta Fecioară sau Sfânta Ostie în soare. Acest dar minunat a durat cam 20 de minute.
Așteptăm în continuare toți pelerinii care simt în inimă că Isus și Maria îi cheamă pe munte.
„Dragii mei copilași! Nu vă puteți închipui cât de mult mă bucur pentru voi și pentru că ați răspuns la chemarea Mea. Eu v-am chemat aici pe toți. Vă rog să vă deschideți inimile și să permiteți harului să se reverse în voi. M-am rugat pentru voi ca să înțelegeți și să ajutați împlinirea planului Meu legat de acest loc. Muntele Sfintei Treimi e un semn pentru voi și o invitație la rugăciune, ispășire și post, ca să vă folosiți de timpul de har dăruit vouă de Dumnezeu. Vor veni încercări tot mai mari în lume. Fiii lumii nu sunt interesați de Voia lui Dumnezeu, nu-i interesează ce se va întâmpla în curând. Să fiți uniți în bine și să rămâneți împreună. Copilași, sunt între voi în fiecare clipă, mă rog și ispășesc cu voi pentru ca Tatăl Ceresc, datorită vouă, să aibă milă de această lume păcătoasă. Prin rugăciune și post puteți opri războaie și puteți salva multe suflete de pe calea osândirii. Voi trebuie să duceți lumina oamenilor fără să vă temeți vreo clipă, pentru că sunt cu voi.
Mulțumesc că ați răspuns la chemarea Mea!”

Temă de casă pentru luna mai:
 „SĂ NE RUGĂM ROZARUL CA SĂ FIE UNITATE!

 Privire în viitor pentru luna iunie 2018
·      În luna iunie programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 1 – 2 – 3 – 7 , de la ora 13!
·      Sfânta Liturghie se celebrează în continuare în biserica din Nuşfalău în jurul orei 15! Excepţie face prima duminică, în această zi Sfânta Liturghie se ţine înainte de program, de la ora 12.
·      Pe 13 mai, duminica vom ispăși începând cu ora15 pe Muntele Sfintei Treimi.
·      Pe 26 mai va avea loc la Vác, Ungaria întâlnirea de rugăciune de ispășire!

Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa :www.muntelesfinteitreimi.ro,
e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,  inf. 0040-768-973-598




PREDICA PĂRINTELUI SCHEK  LÁSZLÓ 07.04.2018

Am venit între voi cu bucurie, mai ales pentru că este Voia lui Dumnezeu să fiu aici. Eu vreau să fac totul din iubire, am venit aici din iubire și vă privesc cu iubire prin ochii lui Cristos Înviat. Cu ajutorul Spiritului Sfânt aș dori să transmit mesajul potrivit evenimentului de astăzi. Isus a fost înmormântat, dar și noi trebuie să ne înmormântăm păcatele, omul vechi. Trebuie înmormântat tot ce nu este conform cu Voia lui Dumnezeu, în primul rând păcatele, dar și tot binele care nu este în Voia lui Dumnezeu. Sfânta Scriptură ne vorbește despre acestea, apostolul Petru i-a vrut binele Domnului când Isus a profețit că va suferi, va muri și a treia zi va învia, spunând: acestea nu ți se pot întâmpla, cum să suferi pe cruce, tu ești Dumnezeu, ești fără păcate, în tine este numai iubire. Nu voia ca Isus să sufere. Omenește este bine, dar nu este Voia lui Dumnezeu. Domnul mi-a dăruit și mie suferință. O numesc recompensă pentru că scrie în Sfânta Scriptură, bucurați-vă când vă ating diferitele încercări. Omul nu poate să înțeleagă asta. Dacă acceptăm suferința cu credință, abandonându-ne lui Dumnezeu, totuși suferința poate fi izvor de bucurie. Nu am fost sigur că voi putea veni să slujesc aici, dar mi-am amintit de părintele Csilik, suferința mea este zero față de a lui și el în ciuda multelor dureri a venit aici și a slujit. Acest gând m-a ajutat să vin aici. Este adevărat că acasă aveți peste tot coș de gunoi, dar oare scăpați de gunoi? Starea sufletului nostru poate fi asemenea coșului de gunoi dacă trăim în mod păcătos. Gunoaiele se ard, se distrug și sunt îngropate. Este important că Isus folosește preoții ca instrumente în Sfânta Spovadă să ne ardă și să ne îngroape păcatele. Chipul lui Dumnezeu este adânc în noi și trebuie să-l aducem la suprafață prin convertire. Din acest motiv convertirea păcătoșilor este un eveniment mai important ca orice altceva. Nu există eveniment mai important. Isus formulează asta spunând: „Am venit să-i caut pe toți cei care sunt pierduți.” Dacă ne gândim  la mormântul lui Isus, să ne gândim că trebuie să-l îngropăm pe omul vechi, ca Isus să poată învia în noi.
Din păcate omenirea a picat examenul când Isus a înviat. Este vorba despre apostoli și despre femeile pioase, care nu credeau cu adevărat în înviere. Au mers la mormânt cu uleiuri aromate. Nu s-au dus acolo să-l întâlnească pe Cristos Înviat, ci au vrut să îmbălsămeze, să apere trupul mort. Apostolii nu i-au crezut nici pe martori și nu au vrut să accepte gloria lui Cristos Înviat nici măcar atunci când le-a apărut. Isus le-a permis să-i atingă rănile. S-au întâmplat acestea chiar dacă atât apostolii, cât și dușmanii lui Isus cunoșteau profeția legată de înviere, dar din păcate au greșit în domeniul credinței. Sfânta Scriptură spune că după înviere a fost haos. Dacă aplicăm acest mesaj omenirii de astăzi, vă întreb dacă omul din timpurile noastre mai crede în viața veșnică, în înviere? O parte cred, dar sunt mulți care nu cred. Dacă nu există viața de apoi, dacă nu există înviere, viața pământească nu are sens, credința devine în întregime inutilă. Ce poate elimina confuzia din sufletele oamenilor? Cristos Înviat, nimeni altul! El este cel care spulberă îndoiala și necredința.
 Convingerea mea legat de viața veșnică și de înviere este așa de clară cum vă văd acum pe voi. Ce a contribuit în viața mea la această convingere este convertirea. Convertirea este mai importantă ca aerul. După convertire omul privește cu alți ochi, cu ochii lui Isus, la Sfânta Treime, la Sfânta Fecioară, la cei din Cer, la sufletele din Purgator, la semeni, la toate creaturile lui Dumnezeu. Dacă vei învinge faptele și dorințele trupești, vei crede în Înviere. Viața păcătoasă slăbește voința omului, omoară credința. Oare a avut rost viața pământească a lui Isus, suferința și moartea Lui, dacă nu există viață veșnică și înviere? A avut rost moartea mulților martiri dacă nu există viață veșnică și înviere? Noi nu propovăduim un Cristos mort, ci pe Cristos viu, care este între noi în sacramente, în sufletele noastre, în comunități, în fiecare zi, doar să ne purificăm și să-I permitem să lucreze în viețile noastre.
 Cristos Înviat este același ieri, astăzi și în vecii vecilor!