mesajul

miercuri, 6 aprilie 2016

Marturia lui Stephen Curry



Nike refuză să pună Filipeni 4:13 pe ghetele baschetbalistului Stephen Curry




Golden State Warriors, echipa baschetbalistului Stephen Curry este prima echipă din NBA ce are în palmares sezonul acesta un total de 68 de victorii din 76 posibile, fiind la un pas de a egala sau chiar a depăși recordul obținut de echipa lui Michael Jordan în 1994. Curry a fost considerat anul trecut ca cel mai bun jucător de la NBA, iar anul acesta a stabilit recordul de a fi marcat cel mai mare număr de puncte triple în timpul unui sezon, precum și de a fi egalat recordul cu cel mai mare număr de triple din cadrul unui meci.

Să-l ai pe Curry, jucătorul cel mai valoros de la actual NBA, ca reclamă pentru îmbrăcămintea sportivă a firmei tale înseamnă a avea un avantaj important pe piață în comparație cu alte mărci. Din acest motiv firma Nike i-a oferit acestuia, în sezonul trecut, un contract de peste 2,5 milioane de dolari.

Dar înainte de a semna contractul, jucătorul născut în Akron a pus o condiție designerilor ghetelor sale: să pună pe ele (Filipeni) 4:13 și o mențiune la textul său biblic preferat „Pot totul în Hristos care mă întărește” („I can do all things through Christ who strengthens me”), lucru pe care Nike nu l-a văzut oportun, abandonând în cele din urmă acordul, deoarece Curry s-a menținut ferm în pretențiile lui.

Cu mai mult timp în urmă, Curry și-a tatuat pe mâini inscripția „4:13”, făcând aluzie la același text pe care apostolul Pavel îl scrie în epistola lui către Filipeni.

De această decizie a firmei Nike a profitat imediat firma competitoare Under Armour. Aceasta a fost dispusă să îndeplinească toate cerințele sportivului și speră ca acest contract să o ajute să doboare lideratul firmei Nike în vânzări.

Stephen Curry este un creștin devotat, lucru pe care el l-a declarat constant atât prin gesturi în timpul meciurilor, cât și prin viața lui privată. În ceea ce privește gesturile pe care le repetă frecvent, acesta a declarat: Îmi bat pieptul și apoi arăt cu degetul spre cer ca un simbol că inima mea bate pentru Dumnezeu. Fac acest lucru de fiecare dată când ies pe pistă, în acest fel amintindu-mi pentru cine joc.”

Oamenii trebuie să știe pe cine reprezint și de ce sunt așa cum sunt. Sunt așa datorită Domnului și Mântuitorului meu.

Anul trecut, jucătorul de la Warriors a primit premiul de cel mai bun jucător de la NBA, fiind ales dintre cei peste 500 ce joacă în cele 30 de echipe profesioniste din liga americană. Curry a câștigat în urma voturilor ziariștilor specializați în NBA, depășindu-l pe James Harden (Houston Rockets) și așa-numitul succesor al lui Michael Jordan, Lebron James. La ceremonia înmânării premiilor, Curry a declarat în fața întregii asistențe și a mediilor de comunicare: Înainte de toate și în primul rând vreau să-I mulțumesc Domnului și Mântuitorului meu Isus Cristos pentru că m-a binecuvântat cu aptitudini pentru a juca baschet și pentru că mi-a dat o familie ce mă sprijină în fiecare zi. Sunt un umil slujitor al lui Dumnezeu și nu știu cum să explic cât de importantă este credința mea în ceea ce sunt și în felul în care joc acest sport.”

Sursa: http://www.stiricrestine.ro/2016/04/04/nike-refuza-sa-puna-filipeni-413-pe-ghetele-baschetbalistului-stephen-curry/

Protestante Digital