mesajul

marți, 12 aprilie 2016

Francisc suferă pentru Iuda (Iscarioteanul) !

Care este BERGOGLIO dintre cei doi ?


Papa Francisc îi avertizează pe cei care “judecă” cu inima închisă


(Radio Vatican) Papa Francisc a vorbit luni despre importanţa de a lua în calcul ceea ce e în inima oamenilor şi în viaţa lor, în loc să ținem cont doar de lege.

În timpul predicii sale la Liturghia de dimineață de la Casa Santa Marta, Papa a vorbit despre Doctorii Legii care - a spus el – au dat sentinţa cu inima închisă față de Dumnezeu și de profeții; singurul lucru care a contat pentru ei - a explicat el – a fost să respecte legea.

Papa Francisc a reflectat asupra lecturii din Faptele Apostolilor, în care Doctorii Legii îl acuză pe Ștefan că spune  "cuvinte de hulă împotriva lui Moise și Dumnezeu", pentru că ei "nu au putut rezista în fața înțelepciunii și Duhului cu care vorbea el." Ei chiar au instigat martori falși să susțină afirmaţiile lor, a spus papa.

"Inima lor, închisă faţă de adevărul lui Dumnezeu, se deschidea numai la adevărul Legii, luat ca "literă" (ad literam), și ei nu găsesc soluţii decât în minciuni, mărturii false și moarte", a spus el.

Papa a subliniat faptul că Isus i-a mustrat deja pe ei pentru această atitudine, pentru că "părinții lor i-au ucis pe profeți", iar ei acum construiesc monumente acelor profeți.
El a spus că răspunsul "doctorilor literei legii" este mai degrabă cinic decât ipocrit atunci când ei spun că dacă ar fi fost în zilele înaintașilor lor, aceștia nu ar fi făcut la fel.
Astfel, - a spus Papa - ei se spală pe mâini de toate și se judecă pe ei înșiși ca fiind puri.
Dar, a continuat el: "Inima lor este închisă faţă de Cuvântul lui Dumnezeu, este închisă faţă de adevăr, și este închisă şi faţă de mesagerul lui Dumnezeu care aduce profeția pentru ca poporul lui Dumnezeu să poată merge mai departe."

Papa Francisc a spus: "Mă doare când citesc acel mic pasaj din Evanghelia după Matei, când Iuda, care se căiește, se duce la preoți și le spune: "Am păcătuit" și vrea să dea ... și le dă monedele. "Cui îi pasă? – îi spun ei: nu e treaba noastră!"  Ei şi-au închis inimile înaintea acestui om sărman, pocăit, care nu știa ce să facă. Şi el s-a dus și s-a spânzurat. Şi ce au făcut ei atunci când Iuda s-a spânzurat? Ei au vorbit între ei și au spus: este el un om sărman? Nu!  Aceste monede sunt prețul sângelui, ele nu trebuie să ajungă în templu ... și s-au referit la această regulă, la asta ... Doctorii literei (legii)."
Viața unei persoane nu a contat pentru ei, a observat Papa, lor nu le pasă de pocăință lui Iuda.

Evanghelia, a continuat el, spune că Iuda s-au întors pocăit. Dar, tot ceea ce a contat pentru ei "erau legile, multele cuvinte și lucruri pe care ei le-au construit".
Acest lucru - a spus papa - arată duritatea inimii lor. Este nebunia inimii lor, cea care nu a putut rezista înțelepciunii adevărului lui Ștefan şi asta i-a determinat să meargă să caute martori falși ca să-l judece.

Ștefan - a continuat Papa - îşi găseşte sfârşitul la fel ca toți profeții, la fel ca Isus. Și acest lucru se repetă în istoria Bisericii:
"Istoria ne spune despre mulți oameni care au fost judecați și uciși, cu toate că erau nevinovați: judecați după Cuvântul lui Dumnezeu, împotriva Cuvântului lui Dumnezeu. Să ne gândim la vânătoarea de vrăjitoare sau la Sf. Ioana d'Arc și la mulţi alţii care au fost condamnaţi la moarte şi arşi, condamnați pentru că, după părerea judecătorilor, ei nu au fost în acord cu Cuvântul lui Dumnezeu", a spus el.

Papa Francisc a subliniat faptul că Isus însuși a sfârşit pe cruce pentru că el a avut încredere în Dumnezeu și s-a supus Cuvântului Său, și [papa] le-a amintit credincioșilor de cuvintele duioase ale lui Isus când le-a zis ucenicilor pe drumul spre Emaus: "Oh, cât de nepricepuți sunteți! Cât de greoi la inimă, căci nu credeți cele spuse de profeţi."
Papa a încheiat spunând: "Să-i cerem Domnului să se uite şi la marile și micile prostii ale inimii noastre cu aceeași blîndețe, să ne mângâie ușor și să ne spună: "O, nepricepuților și greoi de inimă" și să înceapă să ne explice lucrurile".

(Linda Bordoni)


Comentariu: Papa Francisc (as în răstălmăciri) suferă pentru Iuda ??? Într-adevăr? 
Petru, care s-a lepădat de Cristos de 3 ori, și-a cerut iertare și a fost iertat. Dar Iuda îl vinde pe Isus pentru 30 de monede de argint, își dă seama că a fost folosit de farisei, și deși este consolat de Maica Domnului, se spânzură de un copac pentru că nu se putea ierta pe el însuşi, și Francisc se întristează pentru el afirmând că nu i s-a oferit milă??? Vorbim despre înșelăciune și MINCIUNI. Iuda a fost consolat, și i s-a spus că a fost iertat, dar el nu se lasă pe sine să accepte aceasta. Francisc știe acest lucru dar răstălmăceşte cuvântul "milă" în folosul propriului său scop.

ALT ARTICOL:

Iuda Iscarioteanul, despre care Domnul nostru a spus: "vai de acel om prin care Fiul omului va fi trădat" a fost într-adevăr doar un "biet om care s-a căit", potrivit lui Francis!

Poate că Episcopul Romei primeşte un indiciu despre reculul exortatiei sale și de aceea se enervează. În predica din această dimineață, (non magisterială sau învățătură infailibilă) el i-a condamnat (deși probabil nu definitiv) pe "doctorii literei", care au fost atât de răi faţă de Iuda Iscarioteanul, când acesta a venit să se "căiască."

Dacă Iuda într-adevăr s-ar fi "căit", el ar fi alergat la Golgota și s-ar fi aruncat la picioarele Crucii lui Cristos. Domnul nostru ar fi privit în jos la el din acel "copac nobil" și l-ar fi iertat. Iuda ar fi îmbrățișat "mila".  Însă el nu s-a căit, ci a disperat din cauza actului său rău și şi-a luat propria viață. El ar fi putut fi Sfântul Iuda Pocăitul, dar în loc de asta "ar fi fost mai bine pentru el dacă nu s-ar fi născut."

Francisc însă, crede că Iuda a fost doar un "biet om care s-a căit".
“Mi fa male quando leggo quel passo piccolo del Vangelo di Matteo, quando Giuda pentito va dai sacerdoti e dice ‘Ho peccato’ e vuol dare… e dà le monete. ‘Che ci importa! - dicono loro, così - Te la vedrai tu!’. Un cuore chiuso davanti a questo povero uomo pentito che non sapeva cosa fare. ‘Te la vedrai tu’. E andò ad impiccarsi. E cosa fanno loro, quando Giuda se ne va ad impiccarsi? Parlano e dicono ‘Ma, povero uomo’? No! Subito le monete: ‘Queste monete sono a prezzo di sangue, non possono entrare nel tempio’ … la regola tale, tale, tale, tale… I dottori della lettera!”.
"Mă doare când am citit micul pasaj din Evanghelia după Matei, când Iuda care s-a căit se duce la preoți și zice: "Am păcătuit" și vrea să dea ... și dă monedele". “Cui îi pasă! -  spun ei, deci - vei vedea tu însuţi!" O inimă închisă în fața acestui om sărman pocăit, care nu știa ce să facă. “Vei vedea tu!” Şi el s-a dus și s-a spânzurat. Şi ce fac ei  când Iuda pleacă şi se spânzură? Vorbesc ei și spun: "un om sărman"? Nu! Imediat vorbesc de monede: "Aceste monede sunt prețul sângelui, ele nu trebuie să intre în templu" ... regula zice asta, asta, asta ... Doctorii literei legii!"