mesajul

vineri, 5 februarie 2016

Întunericul răuvoitor – Inamicul nevăzut (3)



 III
[ 29 decembrie, 1945]1
ISUS

"Numele său primordial a fost Lucifer: În Raţiunea lui Dumnezeu a însemnat "purtătorul de stindard" sau "purtătorul de lumină", care este a lui Dumnezeu, deoarece Dumnezeu este Lumină. Lucifer, al doilea în frumuseţe în tot ceea ce există, a fost o oglindă pură care reflecta Frumuseţea de nedescris a lui Dumnezeu. În misiunile cu oamenii el ar fi fost executantul Voinţei lui Dumnezeu, mesagerul decretelor divine pe care Creatorul le-ar fi trimis copiilor fără pată şi preafericiţi, pentru a-i aduce mai aproape de asemănarea Sa. Acest purtător de lumină, cu razele de lumină divină pe care le purta, ar fi vorbit cu oamenii. Iar ei, fiind fără de pată, ar fi înţeles aceste străfulgerări de cuvinte armonioase pline de bucurie şi iubire.
Văzându-se pe el în Dumnezeu, văzându-se pe el în el însuși, văzându-se în compania angelică -- fiindcă Dumnezeu l-a învăluit în lumina Sa şi se bucura de splendoarea arhanghelului Său, iar îngerii îl venerau ca cea mai perfectă oglindă a lui Dumnezeu -- Lucifer se admira pe el însuşi. Ar fi trebuit să Îl admire doar pe Dumnezeu. Dar în fiinţa a tot ceea ce a fost creat sunt prezente toate puterile, atât bune cât şi cele rele, iar acestea interacţionează, până când una din părți o cucereşte pe cealaltă pentru a creea bine sau rău: aşa cum în atmosferă există toate elementele gazoase pentru că [acestea] sunt necesare. Lucifer a atras asupra sa mândria arogantă. A cultivat-o, a extins-o. Și-a făcut din ea o armă şi un mijloc de seducţie. Voia mai mult decât avea. Voia totul: el care deja era atât de mare. I-a sedus pe cei mai puţin atenţi dintre tovarăşii săi. I-a distras de la contemplarea lui Dumnezeu ca Frumuseţe Supremă. Cunoscând viitoarele minuni ale lui Dumnezeu, se voia pe el în locul lui Dumnezeu. Cu mintea tulburată, se vedea pe el ca şi cap al viitoarei omeniri, adorat ca putere supremă. A gândit așa: " Știu secretul lui Dumnezeu. Știu cuvintele Lui. Planul Lui îmi este cunoscut. Pot să fac tot cee ce vrea El [facă ]. Așa cum am fost prezent la primele lucrări ale creației, pot să merg mai departe. Eu sunt.1 Acel cuvânt, pe care numai Dumnezeu poate să îl spună, a fost strigătul ruinei pentru acest trufaș. Iar el a fost Satana.

El a fost Satana. Adevăr vă spun că numele de Satan nu a fost dat de către om care, chiar dacă, din ordinul și voința lui Dumnezeu omul a dat un nume la tot ceea ce știa că există.
Iar oamenii încă și acum își botează descoperirile cu nume date de el. Cu adevărat vă spun că numele de Satan a venit direct de la Dumnezeu, și este una din primele revelaţii pe care Dumnezeu le-a dat spiritului sărmanului Său copil: călător (rătăcitor) pe pământ. Și așa cum Preasfântul Meu Nume are însemnătatea pe care ţi-am spus-o odată, acum ascultă semnificația acestui oribil nume. Scrie precum îţi spun:

   S
A
  T
  A
 N
    Sacrilege
    Supercilious
7
    Atheism
    Adversary
      Turpitude
      Tempter
      Traitor
    Anti-Charity
    Avaricious
     Negation
     Nefarious

   S
A
  T
  A
 N
    Sacrilegiu
    Disprețuitor
    Supercilious
7
    Ateism
    Adversar
      Turpitudine
      Tentant
      (ispititor,
      seducător)
      Trădător
    Anti-Caritate
    Avar
     Negare
     Nefast
     Nerușinat8

Acesta este Satana. Și așa sunt cei care sunt bolnavi de satanism. Și încă el mai este: Seducţie, Viclenie, Tenebrozitate9, Agilitate, Nefast10 . Cele cinci litere blestemate ce îi formează numele, scrise cu foc pe fruntea-i fulgerată. Cele cinci caracteristici blestemate ale Corupătorului, împotriva celor Cinci Sfinte Răni ale Mele, flăcări arzând și care, prin suferința lor, salvează pe toți cei care vor să fie salvaţi de ceea ce Satana infectează în mod continuu.

Numele de "demon, diavol, Belzebub" poate fi folosit pentru orice spirit întunecat. Dar acest nume, Satan, este doar al lui. Iar în Rai este numit doar cu acel nume, pentru că acolo toată lumea vorbeşte limba lui Dumnezeu în fidelitate a iubirii, chiar şi atunci când se indică ceva ce cineva dorește, în concordanță cu gândul lui Dumnezeu.

El este ”Opoziţia”. Ceea ce este opus lui Dumnezeu. Ceea ce este în opoziţie cu Dumnezeu. Fiecare din acţiunile lui este antititeza acţiunilor lui Dumnezeu. Și toate preocupările lui urmăresc a-l aduce pe om în opoziţie cu Dumnezeu. Asta este de fapt Satan. El este "contrariul Meu în acţiune setat de el însuși împotriva Mea. Celor trei virtuți teologale ale Mele, el opune întreita concupiscenţă. 11 Și celor patru virtuţi cardinale 12 şi tuturor celorlalte care vin de la Mine, el opune cuibul serpentin (sinuos, perfid, ticălos asemeni unui şarpe) al viciilor sale oribile încleştătoare.

Dar aşa cum e spus, că cea mai mare dintre virtuți este caritatea/iubirea13, Eu spun, că pentru Mine, cea mai repugnantă dintre anti-virtuțiile sale este mândria arogantă.14. Pentru că prin ea a venit tot răul. Din acest motiv Eu spun că, deși am milă față de slăbiciunile cărnii care cedează căldurii poftei, de asemenea spun, că nu pot să am milă față de mândrie care, ca un nou satan, vrea să se întreacă cu Dumnezeu. Îţi par nedrept? Nu. Consideră că pofta este până la urmă un viciu al părții inferioare, iar unii, au un apetit atât de vorace satisfăcut în momente de stupoare, încât îi năucește. Dar mândria arogantă este un viciu al părții superioare, consumat cu o acută și lucidă inteligenţă, premeditat, persistent. Aceasta răneşte acea parte care este cea mai asemănătoare lui Dumnezeu. Calcă în picioare una din nestematele date de Dumnezeu. Denotă similitudine cu Lucifer. Produce mai multă suferinţă decât trupul. Pentru că trupul poate să facă să sufere un soţ, o femeie. Dar mândria poate face victime pe continente întregi, în rândul tuturor clasele sociale.. Din cauza mândriei arogante omul a fost ruinat şi lumea va pieri. Din mândrie, credinţa se disipă. Mândria arogantă este cea mai directă emanaţie a Satanei.
Am iertat marii păcătoși ai simţurilor fiindcă nu aveau mândrie în spirit. Dar nu am fost capabil să-i mântuiesc pe Doras, Giocana, Sadoc, Eli 15 și alţii ca ei, pentru că ei au fost cei „mândrii".

NOTE

1. Maria Valtorta, I Quaderni dal 1945 al 1950 ["Notebook from 1945 to 1950"] (Edizioni Pisani / Centro Editoriale Valtortiano srl, Via Po 95, 03036 Isola del Liri (FR), Italia, 1985): 164-166. 

2.
..copii nevinovați”. Aceasta se referă la cei în condiția lui Adam și urmașii lui înainte de a se fi petrecut Căderea în păcatul originar

3. Pentru a înțelege semnificația acestei afirmații trebuie să fie legată de enunțul dat lui Moise la Rugul Aprins, despre Existența Sa Dumnezeiască în Exod 3:14;EU SUNT CEL CARE SUNT”. Și a adăugat: „Așa să spui fiilor lui Israel: «EU SUNT, m-a trimis la voi»”. Astfel uzurpând acest enunț și aplicându-l propriei persoane, Lucifer pretinde a fi Dumnezeu.

      4. ”Satan”, apare cu acelaș nume ortografic în originalul Vechiului Testament în
      limba ebraică și română însemnând adversar\dușman sau Acuzator [ca de
      exemplu ]n Iov 1: 6-12; Zaharia 3: 1-2.]

      5. ”Bietul Său fiu... rătăcitor...”Adam condus afară din Grădina Edenului după
      căderea sa.

      6.În dictările din 22 august 1943 din  I Quaderni del 1943 (Edizioni Pisani / Centro
      Editoriale 
      Valtortiano srl, Via Po 95, 03036 Isola del Liri (FR), Italia, 1985): 156-160, tradus
      pe acest site sub titlul Babylonul cel Mare

      7. "Supercilious"- tradus disprețuitor : Cuvântul original în italiană utilizat aici este 
      "Superbo/Superbia,", având înțelesul de arogant, trufaș, disprețuitor.

      8. " Nefast”: ”Rău”- folosit aici pentru a completa acronimul în locul cuvântului
      original din italiană "Nemico" care tradus ad literam înseamnă inamic.

      9. Tenebrositate: întunecime – în italiană: "tenebra" 

      10. "Nefast": "Evil, Wicked." (same as "nefarious" above)Nefast: Diabolic, rău, cu
      același înțeles ca mai sus/

      11. "Întreita concupiscență”: Definit de Cristos în altă parte ca, fiind:  banii, carnea,
      puterea și încă :  ”senzualitate, mândrie, lăcomie" 

      12.”.Vituțile cardinale”: de ex.dreptate, curaj, cumpătare, prudență

      13.Vezi 1 Corinteni 13:13

      14. Mândrie arogantă: în italiană "Superba." , vezi nota 7 de mai sus

      15. Aceștia sunt farisei din capodopera Valtortei, ” Evanghelia, așa cum mi-a fost
       revelată.”