mesajul

vineri, 5 februarie 2016

Întunericul răuvoitor – Inamicul nevăzut (2)

II
[8 ianuarie 1944]

ISUS

         "Printre multe lucruri pe care lumea le neagă, umflată de mândria şi de incredulitatea de astăzi, este puterea şi prezenţa demonului. Ateismul care Îl neagă pe Dumnezeu, în mod logic îl neagă şi pe Lucifer: creat de Dumnezeu, răzvrătitul lui Dumnezeu, duşmanul lui Dumnezeu, Ispititorul, cel care invidiază, cel şiret, cel neobosit, imitatorul lui Dumnezeu. V-am spus deja tuturor că diavolul, care a devenit asta prin păcatul mândriei, chiar şi acum, după ce a fost alungat din Împărăţia celor de sus, pe care a îndrăznit să o atace, în adâncul abis, unde se găseşte întunericul şi oroarea, a încercat să facă acolo o copie a Curţii Cereşti, să aibă proprii miniştrii (slujitori) şi proprii lui îngeri, proprii supuşi şi proprii fii. Și prin manifestarea lui se deghizează într-un spirit al luminii, acoperindu-şi apariţia şi gândul ca şi cel mai decăzut prin mantii dolosive* copiate de la cel Preaînalt, cu scopul de a va induce pe toți în eroare.

* DOLOSÍV, -Ă, dolosivi, -e, adj. (Jur.; despre acțiuni, contracte etc.) Făcut prin înșelăciune, cu rea-credință.
 
         Dar cei ce cu adevărat trăiesc însufleţiţi de Spiritul Harului, aud sunetul fals şi văd dincolo de aparenţe, şi prin intuiţie spirituală îl recunosc pe Seducătorul în spatele deghizării sale. Fireste ca asta se întâmplă pentru cei ce sunt protejaţi cu o protecţie sfântă de tripla virtute şi însufleţiţi de Har. Ceilalţi – şi nu doar ateii care neagă, dar şi căldiceii care trândăvesc, cei indiferenţi care nu observă, cei distraşi care nu reflectă, cei imprudenţi care merg ca şi lunaticii - aceştia nu-l pot vedea pe Satana în spatele aparențelor inofensive şi ipocrite, şi prin aceasta sunt luaţi în derâdere.

         Nu negaţi existenţa satanei, fiii care mor neagă tot timpul - din cauza negării a orice. Satana nu este doar o poveste din bătrâni, nu e doar o superstiţie medievală. Este o realitate cruntă. Satana există. Și este neobosit în acţiunile sale. Sus, Dumnezeu este neobosit în bine. Jos, satana este neobosit în rău. Cuvântul psalmului nu este doar o frază drăguţă, a evlaviei, nici cuvântul apostolilor nu este doar o frază draguţă a unor oratori. Satana vă dă târcoale ca un leu care rage, şi în întuneric acţionează pentru a vă aduce la el. Dar până la ce întindere (măsură), incredulitatea voastră, indiferenţa, ateismul vostru i-ar permite să acţioneze chiar şi în lumină, în câmp deschis, din moment ce vă dechideți larg porţile sufletului şi cu dorinţele imoderate îi spuneți: "Intră. Dacă eu primesc ceea ce vreau, în această oră pe pământ, te fac domnul meu." Dacă nu ar fi aşa, nu ați fi putut ajunge la această formă de viaţă la care ați ajuns şi care îl oripilează pe Dumnezeu şi sfinţii Săi, pe fiii şi slujitorii Lui.
Dar amintiţi-vă, că metaforic, artificial sau real, satana acţionează, înşelător în întuneric. Vă păcăleşte cu subtilităţi şi deformări, asemeni unui şarpe care șerpuiește în pădurea deasă. Deși vă vede mai îndepartați de Dumnezeu, tot nu îndrăzneşte să vi se prezinte faţă în faţă şi să vă spună: " Sunt eu. Urmează-mă", pentru că ştie că sunteți la fel de lași în faţa răului cât şi în faţa binelui. În această întâlnire în rău sunt foarte puţini dintre voi, care au destulă îndrăzneală să îi spună: ”Vino”. Sunteți ipocriţi chiar şi în rău şi, dorindu-i ajutorul, totuși nu îndrăzniţi să mărturisiţi această dorinţă.

Dar satana nu are nevoie de cuvinte. Privirea lui pătrunde in inima voastră asemenea privirii Mele. Vă văd pofta de satanism; el vede acelaşi lucru şi acţionează.

După ce a încercat să Îl distrugă pe Cristos ispitindu-L, încearcă să distrugă Biserica, dându-i epoci întunecate; Creştinismul, dându-i schisme; societățile civile, prin secte; iar acum, în ajunul manifestării sale în pregătirea celei finale, el încearcă să vă distrugă conştiinţa după ce v-a distrus gândurile. Da. Distruse. Distruse: nu capacitatea voastră de a gândi ca oameni ci capacitatea de a gândi ca fii ai lui Dumnezeu. Raţionalismul şi ştiinţa, separate de Dumnzeu, v-au distrus gândirea ca şi dumnezei şi acum vă gândiţi doar ca şi țărână  - la nivelul pământesc. Nu îl vedeţi pe Dumnezeu cu pecetea Lui impregnată asupra lucrurilor pe care ochiul vostru le vede. Pentru voi, sunt doar stele, munţi, roci, pietre, apa, iarbă, animale. Pentru cei credincioşi, sunt lucrări ale lui Dumnezeu şi, neavând nevoie de nimic altceva, se cufundă în contemplarea şi adoraţia Creatorului în faţa nenumăratelor semne ale puterii Sale care vă înconjoară şi vă fac existenţa frumoasă, şi care sunt utile vieţii voastre.

Acum satana vă atacă conştiinţa. Vă oferă fructul antic: plăcere, lăcomie de a [o] gusta, mândrie arogantă, nădejdea scrilegă,-- biciuindu-vă, mușcându-vă, corodându-vă carnea şi cunoştința-- pentru a tinde să deveniţi dumnezei. Și această plăcere vă transformă în animale arzând de pofte repulsive, bolnave, condamnaţi în această viaţă la boala cărnii, şi în cealaltă, [viaţă] la moartea sufletului. Iar acea lăcomie de a gusta, vă pune în mâinile înşelătorului, din moment ce prin sete ilicită de a experimenta şi de a şti lucruri care sunt mistere ale lui Dumnezeu, şi prin încercarea de a impune lui Dumnezeu voinţa de cunoaştere, îl împuterniciţi  pe satana să vă prindă în capcana erorilor sale.

Mă faceţi să Îmi fie Milă de voi. Îmi provocaţi oroare, milă, pentru că sunteţi lunatici. Oroare, pentru că doriţi, vreţi să fiţi asta şi vă marcaţi trupul sufletului vostru cu sigiliul bestiei, respingând adevărul în faţa minciunii. Și puteţi crede că satana vă serveşte pe voi? Nu. Lui Dumnezeu îi este mult mai ușor să vă dea ceea ce îi cereți, dacă ceea ce îi cereţi este licit (just, drept), decât să vă dea satana.
Satana se serveşte doar pe el şi vă asigur că pentru acea oră pe care vi-o dă, vă cere toată viaţa; pentru acel singur triumf, vă vrea toată veşnicia.

Și asta o puteți gândi spunând:" Eu vreau; Eu doresc", Dumnezeu vrea asta? Nu. Dumnezeu vă vrea doar binele. Nu tot ce vreți voi.

Și vă amăgiți pe voi înşivă vrând ca la comanda voastră Dumnezeu şi slujitorii Săi să vină la voi? Nu. Doar o viaţă castă şi pioasă, doar o viaţă încoronată cu cele trei torţe ale credinţei, speranţei şi iubirii, doar o viaţa apărată de celelalte virtuţi practicate împotriva satanei - lumea şi trupul - doar o viaţă trăită în Legea mea, în Învăţăturile Mele, care sunt în Evanghelii, şi care sunt aceleaşi de douăzeci de secole -- şi vor fi aceleaşi cât timp există pământul şi omul – doar ceea ce este o viaţă creştină, o viaţă ca cea a lui Cristos: de omagiu, ascultare, fidelitate faţă de Tatăl, de generozitate constantă, doar acest fel de viaţă îi dau sufletului vostru purificarea, acea sensibilitate care vă permite să-L primiți pe Dumnezeu şi pe slujitorii Săi într-o manieră atât de sensibilă încât să vă dea bucuria viziunii şi bucuria cuvântului simplu inspirat sau cu adevărat spus.

Trebuie să vă spun: " Dumnezeu şi satana nu pot fi slujiţi deodată." Nu. Unde este unul, nu este celălalt. Viaţa voastră este semnul lui Dumnezeu, şi viata voastră este [de asemenea] semnul satanei.

Când aveţi capacitatea reflexiei -- Eu admit că mai aveți o parte din suflet liberă de posesia care ucide -- cercetați-vă lucrările voastre, ispirațiile pe care le primiți. Daca vedeţi că sunt doar oneste din punct de vedere uman, spuneţi aşa: " Puterea lui Dumnezeu ar putea fi aici." Dar dacă sunt împotriva eticii umane şi la polul opus eticii supraumane, spuneţi de asemenea: " Aici nu poate fi Dumnezeu, ci vrăjmaşul Său."

Iar aceia dintre voi care au fost deja conduşi pe de lături până în acel punct în care ați îmbrățișat religia de rău augur pe care Eu o numesc ”satanism”— acea parodie a religiei care este un sacrilegiu şi o crimă-- amintiti-vă că Eu n-am nevoie de întunecime, de singurătate, de magnetism cu scopul de a veni. Eu însumi sunt Lumina, şi sfintii Mei sunt  lumină. Nu. Mi-e frică de soare şi nu mi-e frică de mulţime. Știu cum să transport o persoană din mijlocul mulţimii şi ştiu cum să apar ca soarele în soare.

Discipolii Mei vă pot spune cât de simplă, dulce, spontană şi absolută este venirea Mea la ei; cum îi ridică deasupra a tot ce îi înconjoară, umplându-i de lumină şi de sunetul de Rai care a venit la ei.

Ei vă pot spune cum, după fiecare asemenea contact, au simţit că materialitatea lor  pierde în greutate dobândind o calitate spirituală; cum, după fiecare fuziune, trupul lor moare un pic mai mult şi Eu trăiesc mai puternic în ei -- Eu, Cuceritorul cărnii, [care este] instrumentul Satanei, și de aceea [Eu sunt] Cuceritorul Satanei.

Dicipolii Mei vă pot spune cum sunt reînnoiți mai profund de fiecare dată, ei mor în mod mistic și renasc de fiecare dată mai spiritualizați.

Ei vă pot spune câtă pace, câtă serenitate, cât echilibru este în ei, câtă inteligență, câtă dragoste, câtă puritate. Nu uman, ci tot mai mult  suprauman; ai Mei, pentru că Eu devin ei, şi ei devin Eu. Creatura nu mai există. Eu sunt acolo. Ei sunt un strop de Sânge în Inima mea. Trăiesc. Domnesc. Îi fac dumnezei asimilându-i cu Mine.

Ceea ce satana nu dă, nu poate da: a deveni ca Dumnezeu. Eu dau acest lucru discipolilor Mei, deoarece Mă unesc pe Mine cu ei şi îi îndumnezeiesc în acea fuziune."


NOTES
1. Maria Valtorta, I Quaderni del 1944 (Edizioni Pisani / Centro Editoriale Valtortiano srl, Via Po 95, 03036 Isola del Liri (FR), Italia, 1985): 28-32. 
2. In Maria Valtorta's, I Quaderni del 1943 (Edizioni Pisani / Centro Editoriale Valtortiano srl, Via Po 95, 03036 Isola del Liri (FR), Italia, 1985): the Visions of June 19th and August 22nd.
3. "The triple virtues": i.e., the theological virtues: faith, hope, charity. 
4Psalm 21:14; 1 Peter 5:8. 
5Matthew 4:1-11. 
6Genesis 3:1-5. 
7Matthew 6:24. 
8. Cf. Galatians 2:20.