mesajul

joi, 12 ianuarie 2017

Câinii de poliție au simțit prezența unei Persoane vii în tabernacol

Site-ul americaneedsfatima.org a lansat în acest an raportul unui eveniment înregistrat în ultima zi a vizitei apostolice a Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea în SUA, în 1995.

Acest raport a fost prezentat de către Pr. Albert J. Bryne, într-un articol intitulat „O probă naturală a Prezenței Reale” cu privire la Isus Cristos viu și prezent în Carne, Sânge, Suflet și Divinitate în Preasfânta Euharistie.

Potrivit raportului a fost o zi plină de evenimente, începând cu Sfânta Liturghie la Carmen Yards, urmată de o paradă pe străzile din centrul orașului Baltimore, slujbe la catedrala „Mary Our Qeen” și în cele din urmă o scurtă oprire la seminarul Sfânta Maria.
Programul era foarte încărcat și era de așteptat ca Papa doar să îi salute pur și simplu pe seminariști. Însă Papa Ioan Paul al II-lea a intrat în clădire și a dorit să facă o vizită Preasfântului Sacrament (Sf.Euharistie).

Când și-a făcut cunoscută intenția, responsabilii cu securitatea au examinat imediat întreaga structură, acordând o atenție specială capelei, acolo unde Papa urma să se roage. În acest scop, ei s-au folosit de câini special antrenați pentru acest lucru, pentru a se asigura că nu există persoane ascunse în clădire.

Câinii au parcurs rapid holurile, birourile, sălile de curs, iar apoi au fost duși în capelă. Au ajuns într-o capelă laterală unde era păstrat Preasfântul Sacrament. S-au oprit în fața tabernacolului și priveau la acesta ca și cum o persoană se afla acolo. Cu ochii ațintiți asupra tabernacolului au început să mârâie și refuzau să părăsească capela. Pentru ei, exista o persoană ascunsă acolo. S-au retras din capelă numai după ce au primit ordine îndelungate de la responsabilii lor. Au simțit prezența Cuiva viu în tabernacol!


TABERNÁCOL s.n. 
1. Cort; (spec.) cortul în care erau ținute tablele legii la vechii evrei. 
2. (La catolici) Dulăpior sau cutie, uneori în formă de biserică, în care, se păstrează obiecte de cult șiîmpărtășania. Uneori  se află în altar sau este săpat în grosimea zidului bisericii. Nișă în peretele sanctuarului unei biserici catolice sau cutie de argint de o formă specială, în care se păstrează cuminecătura și unele obiecte de cult. [Var. tabernacul s.n. / < lat. tabernaculum, it. tabarnacolo, fr. tabernacle].