mesajul

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Papa Francisc consideră că preoţii trebuie evaluaţi psihic şi fizic



Papa Francisc consideră că preoţii trebuie evaluaţi psihic şi fizic: „Sunt speriat de preoţii rigizi. Mă ţin departe de ei. Muşcă!“ 

21 noiembrie 2015, 11:09 de Oana Bâltoc 

Sincer vă spun, sunt speriat de preoţii rigizi. Mă ţin departe de ei. Muşcă!“, a explicat Papa cu umorul şi discursul direct care îl caracterizează. 
- CINE ? EU ? SUNT PERFECT SANATOS !!!
Suveranul Pontif a făcut la sfârşitul acestei săptămâni o nouă declaraţie care a suscitat interesul presei internaţionale. Papa Francisc a explicat că anumiţi preoţi sunt atât de nevrotici şi de înspăimântători încât preferă să-i evite. 

Declaraţiile Papei au fost făcute în cadrul unui seminar despre iniţierea în preoţie, pe care Suveranul Pontif, în vârstă de 78 de ani, l-a susţinut la Vatican. Acesta a precizat că devine suspicios atunci când are de-a face cu candidaţi la preoţie extrem de pioşi. „Sincer vă spun, sunt speriat de preoţii rigizi. Mă ţin departe de ei. Muşcă!“, a explicat Papa cu umorul şi discursul direct care îl caracterizează. Suveranul Pontif a ales un ton relaxat pentru a transmite audienţei că unele persoane care sunt atrase de o carieră clericală nu sunt foarte stabile, prin urmare creează probleme în sânul bisericii dacă nu sunt îndepărtate, notează globalpost.com. Dacă eşti bolnav, dacă eşti nevrotic, mergi şi vezi un doctor, spiritual sau fizic. Doctorii îţi vor da pastile. Dar, vă rog, nu-i lăsaţi pe credincioşi să sufere din cauza preoţilor nevrotici, a punctat acesta. Papa Francisc este de părere că dincolo de starea spirituală a candidaţilor la preoţie, aceştia ar trebui să fie evaluaţi şi din punct de vedere a sănătăţii psihice şi fizice.  

Mulţi bărbaţi sunt instabili psihic fără să ştie acest lucru şi se îndreaptă către structuri puternice pentru sprijin. Pentru unii asta înseamnă că aleg să intre în poliţie sau în armată, dar pentru alţii există varianta clerului, a avertizat Papa, subliniind că astfel de probleme ies la iveală, mai devreme sau mai târziu. 

Când un tânăr este foarte rigid, prea fundamentalist, nu am încredere în el. În astfel de cazuri există ceva ce nici el nu poate înţelege. Aşa că ţineţi ochii deschişi“, a mai spus Papa.

Sursa: http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/papa-francisc-considera-viitorii-preoti-trebuie-evaluati-psihic-fizic-sunt-speriat-preotii-rigizi-tin-ei-musca-1_565033567d919ed50e6dbc8b/index.html

P.S.
1. Asadar, cei piosi, in opinia Falsului profet, sunt bolnavi, fundamentalisti, rigizi, nevrotici si el ... nu are incredere in ei !

2. Sa vedem acum cine este modelul declarat al preotilor romano catolici : Sfantul Ioan Maria Vianney (Sfantul Paroh din Ars). De ce a fost el admis ca preot, mai ales ca nu lua examenul din cauza limbii latine ? Pentru ca a avut un mare atuu: faptul ca era foarte PIOS !!! 

3. Sfinte Paroh din Ars, daca ai mai fi in zilele noastre, nu numai ca n-ai mai lua examenul pentru a fi preot, dar ai fi declarat BOLNAV, FUNDAMENTALIST, RIGID, NEVROTIC !!! Asadar, roaga-te pentru noi, mai ales pentru aceia care nu vad adevarata fata si inima a "sfantului papa", care nu vad ca acesta este ... lumesc !

4. PIÓS, PIOÁSĂ, pioși, pioase, adj. (Despre oameni) Pătruns de sentimente de evlavie (religioasă) sau de afecțiune plină de respect; (despre manifestări, acțiuni, creații ale oamenilor) care exprimă, denotă evlavie sau o afecțiune respectuoasă; care este determinat de evlavie sau de o afecțiune respectuoasă. [Pr.: pi-os] – Din fr. pieux.
Sursa: DEX '09 (2009)



PIÓS, -OÁSĂ adj. evlavios, cuvios; (p. ext.) însuflețit de dragoste și de respect. (< fr. pieux)
Sursa: MDN '00 (2000)

5. Familia Bodnariu este "fundamentalista" (dupa mintea celui din poza de mai sus) si are nevoie de rugaciunile noastre : http://adevarul.ro/locale/timisoara/copiii-unui-roman-norvegia-luati-familie-politia-parintii-fost-denuntati-crestinism-radical-indoctrinarea-copiilor-1_56506b407d919ed50e6ed9e2/index.html