mesajul

miercuri, 14 martie 2018

Muntele Sfintei Treimi - martie 2018


2018 - ANUL EUHARISTIEI – MARTIE
“MĂRIRE ŢIE DOAMNE, RECUNOŞTINŢĂ ŢIE DOAMNE PENTRU TOATE,
CHIAR ŞI PENTRU HARURILE PE CARE NU LE ÎNŢELEGEM!”
A 162-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să medităm din cele patru Evanghelii capitolele legate de suferința, moartea și învierea lui Isus!
Motto-ul lunii: Sculaţi-vă si rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită!(Luca 22, 46)
Intenţia comună de rugăciune: ne rugăm pentru ca acest post mare (care poate fi ultimul pentru noi) să fie plin de har!
Sarcina noastră concretă va fi: în zilele de post să ne rugăm meditând Calea Crucii!


MESAJUL SFINTEI FECIOARE DIN LUNA FEBRUARIE A FOST:
Dragii mei copilași! Și astăzi am venit între voi cu mare bucurie și cu iubirea mea maternă, din încredințarea Sfintei Treimi. Vă mulțumesc că și pe această vreme rea ați acceptat jertfa de a veni să ispășiți, din acest motiv astăzi veți avea parte de un har unic. Vă rog să vă deschideți inimile cu ajutorul Spiritului Sfânt. Astăzi se împlinesc doi ani de la moartea conducătorului vostru spiritual părintele Csilik Janos, și ca o surpriză pentru voi l-am adus cu Mine. Se bucură pentru voi, vă iubește și mijlocește pentru voi împreună cu Mine la Sfânta Treime. De acum veți simți tot mai puternic revărsarea harului, dacă luați în serios și trăiți mesajele Mele. Încercați să vă abandonați deplin lui Dumnezeu și nu vă îngrijorați pentru viitor. Pentru ziua de mâine veți primi harurile mâine. De sărbătoarea Întâmpinării Domnului vă rog să aprindeți o lumînare sfințită albă spre gloria lui Dumnzeu. Doresc ca prin lumina lumânării să fie lumină și în viețile voastre. Începând de acum în timpul mesajului din prima sâmbătă să aveți o lumânare aprinsă în mâini care să vă amintească să fiți permanent lumină unii pentru alții și pentru lumea întreagă. Copilașii Mei veți simți că harul se revarsă ca un foc asupra lumii. În continuare vă cer, dacă puteți, să veniți cu curaj și să-i aduceți și pe alții cu voi. Și voi trebuie să simțiți răspundere pentru sufletele voastre și pentru acest loc de pelerinaj. Să nu uitați că mă bucur pentru voi și vă iubesc. Mulțumesc că ați răspuns la chemarea Mea.
Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu harul curajului și al statorniciei!!!

MESAJUL SFINTEI FECIOARE LA ISPĂȘIREA DIN DATA DE 13

Și la această întâlnire am văzut cât de mare nevoie este de rugăciune, de ispășire, de jertfe și de pelerinaje. Simțim că de n-ar exista acest loc de pelerinaj și viața în comunitate, acestea ne-ar lipsi și ar fi mult mai greu să putem avansa în viața spirituală. Cu ajutorul acestora ne încurajăm și ne ajutăm unii pe alții pe calea cea strâmtă spre Dumnezeu. Este important ca în aceste ultime timpuri să trăim astfel, încât Dumnezeu să-și găsească bucuria în noi. Să încercăm să devenim o familie de iubire prin lucrarea Spiritului Sfânt. Vă așteptăm în continuare pe toți cei care simțiți în inimă chemarea.
„Dragii mei copilași! Nu vă puteți închipui cât de mult vă iubesc. Astăzi vă rog ca Postul Mare care urmează să fie altfel pentru voi decât cele din trecut. Să luați și mai în serios rugăciunea, postul, faptele bune, spovada, Sfânta Liturghie.
Cel puțin în zilele de post, luni, miercuri și vineri să vă rugați Calea Crucii. Încercați să o trăiți și să uniți suferința voastră cu suferința Fiului Meu. Orice încercare ați primi acceptați totul și oferiți totul în primul rând pentru propria voastră purificare. În timpul care urmează lumea va trece prin încercări tot mai multe și mai mari, dar voi să nu vă temeți pentru că sunt u voi și vă apăr de cel Rău. Copilași niciodată să nu uitați, dacă faceți ce vă cer în viața voastră vor fi minuni multe. La toate programele de ispășire vă aștept cu haruri speciale.                                          
Mulțumesc că ați răspuns la chemarea Mea!!”

Temă de casă pentru luna aprilie:
AJUTĂ-NE DOAMNE SĂ FUGIM IMEDIAT LA TINE PENTRU AJUTOR ATUNCI CÂND SUNTEM ÎN ISPITE!
 
Privire în viitor pentru luna aprilie 2018
·      În luna aprilie programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 1 – 5 – 6 – 7, de la ora 13!
·      Sfânta Liturghie se celebrează în continuare în biserica din Nuşfalău în jurul orei 15! Excepţie face prima duminică, în această zi Sfânta Liturghie se ţine înainte de program, de la ora 12.
·      În fiecare lună, pe data de 13 se face ispășire pe Muntele Sfintei Treimi, începând de la ora 17!
Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa :www.muntelesfinteitreimi.ro,
e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,  inf. 0040-768-973-598PREDICA PĂRINTELUI ADRIAN POP 03.02.2018

Aș vrea să vă spun că foarte mulți dintre noi ne împiedicăm în slăbiciunea noastră, în ocupațiile noastre, în păcatele noastre și nu simțim iubirea în inimile noastre, dar Dumnezeu este viu, e între noi și face minuni. Trebuie să știți că părintele Csilik a fost un preot ales de Dumnezeu pentru aceste timpuri, pentru că era necesar pentru noi să se arate Iubirea lui Dumnezeu și intervenția Lui. Se împlinesc doi ani de când Domnul l-a chemat dintre noi pe părintele Csilik, iar mulți dintre noi încă ne întrebăm de ce s-a întâmplat așa. Am să vă întreb pe dumneavoastră de ce spuneți în rugăciune „Fie voia Ta, precum în Cer, așa și pe Pământ”? Dumnezeu l-a chemat să fie instrument în această misiune, să fie om al bucuriei, tot timpul vesel. A fost carismatic și a avut mare curaj în a trăi această chemare a lui Dumnezeu, iar noi am învățat astfel foarte multe lucruri.
Mulți dintre noi credem că dacă facem o cruce sau spunem o scurtă rugăciune este suficient pentru Dumnezeu. De la părintele Csilik am învățat multe despre cum să ne dăruim total lui Dumnezeu și cum să-L iubim din toată inima, din tot sufletul și toată ființa noastră. În aceste timpuri este mare frământare morală în mintea oamenilor văzând cele din jurul nostru. Lumea simte dorință de ceva, caută ceva, este însetată de ceva, este flămândă de ceva și acel ceva este Dumnezeu. Trebuie să ne gândim cum putem completa golul din interiorul nostru fără a ne împiedica de slăbiciunea noastră, de starea noastră de păcătoși. Dumnezeu vrea ca noi să fim iubiți, să învățăm a iubi. Dacă știi să iubești ei avea puterea să ierți, să te eliberezi de tulburarea interioară și de agitație. O să-ți faci timp pentru Dumnezeu și toate planurile tale le poți îndeplini supunându-le Voinței Lui.
Pentru noi toți ar însemna foarte mult un bun conducător spiritual. Mulți consideră că spiritualul este preotul la care ne spovedim. Sigur că preotul nu poate extrage din spovada noastră prea multe probleme care ne împiedică sau ne frânează spiritual. Când aveți un director spiritual vă duceți la o consultare spirituală și discutați cu părintele diferite probleme din viața voastră, astfel preotul poate deduce ce vă frânează în viața spirituală. De exemplu că nu știi să te rogi, că ești plin de tulburare, agitație, mânie, nu suporți pe cineva, nu știi să faci un bine, nu te pregătești bine pentru întâlnirea cu Dumnezeu. Din acestea poate deduce ce ne lipsește, ce ar trebui eliminat din viața noastră, ce ar trebui să adăugăm, să schimbăm, să îmbunătățim în viața noastră ca să urcăm pe o treaptă spirituală superioară. Unii dintre noi suntem grăbiți în evoluția noastră, dar Dumnezeu nu se grăbește niciodată. El vrea ca noi să ne putem schimba, să evoluăm încet în viața spirituală. De aceea vă rog să luați în serios această misiune a preotului, să vă rugați Spiritului Sfânt să vă ajute să vă găsiți directorul spiritual.
Revenind la viața părintelui Csilik, eu l-am cunoscut în 2004, când am venit pentru prima dată aici pe munte. Despre părintele mi-a vorbit călugărul Mihai de la Prilog, cu care eu și familia mea am avut o relație foarte bună. Călugărul spunea că Dumnezeu va chema un preot din Biserica Catolică, care va forma un grup de ispășire, de rugăciune. Vedeți ce interesant este pentru misiunea dânsului că Dumnezeu a trimis persoane cu care să colaboreze pentru a îndeplini această misiune. Și în evoluția noastră spirituală de multe ori ne trăim credința, așa cum scrie în Sfânta Scriptură: de ce vă faceți griji ce veți mânca și ce veți bea. Uitați-vă la păsările Cerului, nu strâng în hambare ca noi, dar Dumnezeu are grijă de ele. Oare Dumnezeu nu va avea grijă de noi, care suntem creați după chipul Lui? Să încercăm să trăim liberi, trăind timpul pentru Dumnezeu. Dacă inima ta este legată de cele lumești, de casă, de copii, de mașină,… inima ta este realmente legată. Dar toate acestea sunt darul lui Dumnezeu pentru tine. Atunci de ce căutăm scuze, Doamne am copii, am casă, am mașină, n-am timp să mă duc la biserică, n-am timp să mă rog. Când vă rugați lăsați toate deoparte și învățați să aveți o relație sinceră cu Dumnezeu.
Am avut o relație foarte bună în plan spiritual cu părintele Csilik, am învățat multe de la el și el de la mine. De la el am învățat cu adevărat să accept toate încercările permise de Dumnezeu în viața mea, să accept Voia Lui, să nu mă plâng. Am discutat cu părintele și despre purtarea crucii lui Isus, căutând exemple de urmat din Sfânta Scriptură. Isus n-a spus un cuvânt nici când a fost judecat, nici când a fost chinuit, bătut, batjocorit, nici când și-a purtat crucea și a fost răstignit. Isus Cristos trebuia să sufere și ar vrea să înțelegeți că Dumnezeu nu permite în viața noastră niciodată suferință mai mare decât cea pe care o putem duce. Părintele Csilik a fost chemat de Dumnezeu în această misiune să ne învețe ce înseamnă ispășirea, ce înseamnă să porți crucea cu răbdare. El ne-a învățat să iubim, chiar dacă Dumnezeu ne dă suferință.
De multe ori ne-am întristat pentru că Dumnezeu l-a chemat pe părintele Csilik dintre noi, și a considerat că s-a îndeplinit misiunea lui aici pe Pământ, dar această misiune tot în Voia lui Dumnezeu este. Așa cum misiunea lui Isus nu s-a oprit odată cu moartea Lui și misiunea părintelui Csilik va fi continuată, iar pe acest munte pe care Dumnezeu l-a făcut sfânt oamenii vor continua să se roage, să se vindece.