mesajul

marți, 8 martie 2016

Muntele Sfintei Treimi - martie 2016



2016 - ANUL IUBIRII – MARTIE
“Să ducem Iubire acolo, unde nu există iubire!”
A 138-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău, pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să citim despre suferinţa şi învierea lui Isus.
Mottoul lunii:Căci vouă vi s-a dat harul nu numai să credeţi în Cristos, ci şi să suferiţi pentru El.”(Fil. 1, 29)
Intenţia comună de rugăciune: să ne rugăm la intenţia ca inimile noastre, a tuturor, să fie umplute de pacea, bucuria şi iubirea lui Isus Cristos Înviat.
Sarcina noastră concretă va fi: să exersăm iubirea şi îndurarea. Astfel să ne pregătim pentru Duminica Îndurării Divine.

Rămas bun de la Părintele Csilik Janos

Cine a fost pentru mine Părintele Csilik? A fost instrumentul lui Dumnezeu prin care mi-a arătat drumul spre Rai. A fost cel mai înţelept conducător spiritual şi tovarăs spiritual, care găsea întotdeauna – la toate o soluţie; care, prin sfaturile sale înţelepte, m-a ajutat să găsesc calea cea îngustă şi dreaptă. A fost un om cu o spiritualitate flexibilă, plin de iubire şi umplut de Spiritul Sfânt, cu care era uşor să construieşti unitatea.
Dragă părinte János, îţi mulţumesc pentru viaţa ta jertfelnică pe care ai acceptat-o şi ai oferit-o lui Dumnezeu. Îţi mulţumesc pentru că în ciuda suferinţelor profunde şi uneori insuportabile ai rămas fidel Muntelui Sfintei Treimi şi comunităţii de ispăşire. Îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine când eram între viaţă şi moarte, atunci când am fost operată. Cuvintele tale de încurajare şi zâmbetul tău senin nu le voi uita niciodată. Pentru mine ai fost un preot cu o viaţă sfântă. Este demn de laudă modul în care ai acceptat suferinţele şi le-ai oferit în primul rând pentru fraţii tăi preoţi, pentru comunitatea de ispăşire şi pentru întreaga omenire. Mulţumesc pentru că, împreună cu Mama Eva, m-aţi învăţat ABC-ul vieţii spirituale şi m-aţi ajutat să-mi găsesc vocaţia.
Cer mijlocirea voastră ca şi eu să rămân statornică până la capăt pe această cale îngustă şi dreaptă, să accept chiar şi cu preţul vieţii mele calea spre sfinţenie. Împreună cu comunitatea de ispăşire cerem mijlocirea voastră ca să rămânem în continuare pe calea ispăşirii şi să continuăm ispăşirea pe Muntele Sfintei Treimi.
Mulţumire şi recunoştinţă pentru toate, Iluska!

Temă de casă pentru luna martie:
“ISUSE SUFERIND AJUTĂ-NE SĂ ACCEPTĂM ŞI SĂ OFERIM SUFERINŢELE SUFLETEŞTI ŞI TOT CE NU ÎNȚELEGEM!!!

RETROSPECTIVA LUNII FEBRUARIE 2016

A FOST MESAJUL SFINTEI FECIOARE:
„Dragii mei trandafiraşi albi! Şi azi am veni cu mare bucurie la voi şi vă mulţumesc că aţi răspuns la chemarea Mea. Azi vă cer să nu aveţi în suflete teamă, ci pace. Abandonaţi-vă în totalitate lui Dumnezeu ca să se facă în toate Voia Sa Sfântă. Să vă rugaţi şi să postiţi în continuare pentru fiul Meu preot Janos pentru că el nu este condamnat la moarte, ci la viaţă veşnică. Acum vă spun de ce am venit la voi şi ce vă cer în viitorul apropiat. Nu aşteptaţi de la Mine să vă spun lucruri noi. Trebuie să învăţaţi ABC-ul vieţii spirituale şi trebuie să îl puneţi în practică în viaţa de zi cu zi. După cum se apropie postul mare şi apoi sărbătoarea învierii, Paştile, vă rog dragii mei copii să luaţi mult mai în serios rugăciunea, postul, Sfânta Liturghie, spovada şi împărtăşania. Să învăţaţi prin post să renunţaţi la acele lucruri şi persoane de care sunteţi legaţi într-un mod incorect. Rugaţi-vă Calea Crucii în fiecare zi din novenă, din data de 1 a lunii până în 9, apoi în zilele de post, luni – miercuri – vineri. Încercaţi să trăiţi suferinţele Fiului Meu Sfânt. Vă rog să puneţi în practică tot ceea ce vă cer azi: rugăciunea, postul şi fapta bună. Viaţa voastră să rămână la fel de parcă aţi trăi permanent postul mare. Să vă faceți în fiecare seară examenul de conştiinţă, să nu vă culcaţi niciodată cu supărare în suflet, pentru că nu ştiţi când este ultima noapte. Să fiţi pentru bolnavi în funcţie de necesităţi: medic, slujitor sau îngrijitor. Astfel să-i ajutaţi spre Patria veşnică. În fiecare zi să-I prindeţi de mâini pe Isus şi Maria şi prin încurajare să ajutaţi bolnavii şi pe semenii voștri.
Acum Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu harul de a trăi bine postul mare!!!”

Privire în viitor pentru luna aprilie 2016
·      În aprilie, programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 1 – 2 – 3 şi 7, de la ora 15.
·      Dorim fraţilor ispăşitori şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă, ca Isus Cristos Înviat să se simtă bine în inima lor curată şi prin iubirea reciprocă între ei!!! Cristos a Înviat! Adevărat a Înviat!
                                                      Mesajele le primim lângă Nuşfalău, pe Muntele Sfintei Treimi, prin intermediul  pr.Janos Cs. şi al V.Ilona
Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa :www.muntelesfinteitreimi.ro,
e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,    inf. 0760-739-518