mesajul

marți, 5 iulie 2016

MUNTELE SFINTEI TREIMI - IULIE 2016

2016 - ANUL IUBIRII – IULIE
“Să ducem Iubire acolo, unde nu există iubire!”
A 142-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi
Din Sfânta Scriptură să citim şi să medităm capitolul 3 din Evanghelia după Ioan.
Mottoul lunii: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu!” (I. 3, 3)
Intenţia comună de rugăciune: să cerem harul discernerii spiritelor, ca să putem recunoaşte întotdeauna imboldurile şi interdicţiile Spiritului Sfânt!
Sarcina noastră concretă va fi: să încercăm să trăim astfel, ca prin viaţa noastră să bucurăm Spiritul Sfânt!

CUM NE-A ÎNVĂŢAT PĂRINTELE CSILIK?

Să ne gândim la o întâmplare din Sfânta Scriptură. Cu o ocazie Nicodim L-a vizitat pe Isus, iar acesta nu i-a vorbit despre lucruri lumeşti – trecătoare, ci a trecut direct la ce-i mai important: „Nicodim, trebuie să te naşti din nou! Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu!” Nicodim a  încercat să înţeleagă în mod omenesc şi nu a înţeles cum poate un om în vârstă să se nască din nou: „Cum se poate naşte un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale şi să se nască?” Cu siguranţă Isus i-a explicat amănunţit. Ne naştem din nou din apă când suntem botezaţi fiind creştini, sau evreii sunt circumcizați, şi suntem oferiţi lui Dumnezeu. Acesta este primul pas spre naşterea din nou. Ne naştem din nou din Cuvânt, dacă citim Sfânta Scriptură, trăim Sfânta Scriptură şi depunem mărturie despre Sfânta Scriptură. Aceasta schimbă viaţa noastră. Dacă primii doi paşi îi luăm în serios, atunci Cineva, a Treia Persoană Dumnezeiască intră în viaţa noastră, ne face să simţim prezenţa Sa; ne cere să conştientizăm prezenţa Sa. El ne vorbeşte foarte încet, ne atenţionează; putem auzi în interiorul nostru interdicţia Lui, când ne pregătim să facem sau să spunem ceva rău. Când în schimb vrem să facem un bine, atunci ne întăreşte în interiorul nostru, să o facem cu curaj. El este asemenea preotului care ne predică şi ne învaţă în biserică. El intră în viaţa noastră şi dacă ascultăm de El,  ne conduce într-un mod minunat spre Împărăţia Cerurilor.
Spiritul Sfânt îl putem întrista sau bucura. Trebuie să fim conştienţi că întristând Spiritul Sfânt, şi noi ne întristăm. Dacă toată viaţa ne străduim să bucurăm Spiritul Sfânt prin ascultarea noastră, şi Spiritul Sfânt ne va bucura pe noi.
Cu ce putem întrista Spiritul Sfânt? Cu păcatul! Nu doar cu păcatele strigătoare la Cer, cum ar fi crima – hoţia, ci chiar şi cu păcatele mai mici. Îl putem întrista în special cu căderea în deznădejde. Să ne gândim la Iuda, care a fost în apropierea lui Isus, dar totuşi pentru el au fost mai importanţi banii decât Isus și l-a trădat pe Isus. Spiritul Sfânt cu siguranţă s-a întristat în el pentru că nu a crezut în Îndurarea şi Iertarea lui Dumnezeu, şi s-a sinucis. Oamenii care nu se predau Spiritului Sfânt sunt în pericol în orice moment. Adună păcate peste păcate şi astfel încet cel Rău preia controlul asupra vieţii lor. Îi convinge să comită tot felul de păcate: beţie, curvie, preacurvie. Să avem grijă, pentru că nu toate vocile din interior vin de la Spiritul Sfânt. Mai putem să întristăm Spiritul Sfânt prin încrederea oarbă. Dacă comitem un păcat de mai multe ori, sufletul nostru devine incapabil de a primi harurile şi pornim pe calea osândei.
Şi împietrirea este un păcat împotriva Spiritului Sfânt, lupta împotriva adevărului cunoscut deja: ştiu că trebuie să mă rog, dar nu o fac în mod repetat – în mod continuu; ştiu că trebuie să merg la biserică, dar nu o fac conştient în mod repetat – în mod continuu; ştiu că trebuie să mă spovedesc regulat, dar nu o fac conştient ani la rând. Toate acestea ne conduc într-o direcţie rea. Totodată întristăm Spiritul Sfânt, dacă suntem invidioşi pe harurile primite de alţii. Dacă ne doare faptul că cineva se roagă frumos sau a primit darul de a vindeca, trebuie să eliminăm din sufletul nostru acest sentiment.
 Cu ce Îl bucurăm pe Spiritul Sfânt? Cu ascultarea faţă de El. Dacă auzim imboldurile şi interdicţiile din interiorul nostru şi ne supunem Spiritului Sfânt. Dacă facem acest lucru, Spiritul Sfânt preia conducerea nostră. Spiritul Sfânt ne face roditori. Spiritul Sfânt arată întotdeauna spre Isus şi Îl pune în faţa noastră drept exemplu. Dacă suntem atenţi, atunci Spiritul Sfânt ne învaţă în mod continuu şi ne transformă. Dacă ne încredinţăm în totalitate Spiritului Sfânt, începem să gândim şi să vorbim într-un mod total diferit, aşa cum ar face Isus în locul nostru. Putem simţi că Spiritul Sfânt ne umple deplin cu prezenţa Sa. Ne face capabili de orice bine, mai ales să recunoaştem Voia lui Dumnezeu şi să o înfăptuim. Totodată Spiritul Sfânt ne mângâie. El este Spiritul Sfânt Mângâietor, care ne acoperă cu iubirea Sa şi ne dă putere pe timpul încercărilor. Spiritul Sfânt ne întăreşte în bine şi ne învaţă să trăim permanent în iubire. Ne umple cu darurile Sale. Ne învaţă să fim tari în mijlocul suferinţelor. Ne dăruieşte adevărata pocăinţă, să nu căutăm păcatul în alţii, ci în noi înşine. Ne dăruieşte bucuria.
Trebuie să ştiţi că spiritul rău există. Pe cel care ascultă de el îl face rău. Spiritul Sfânt îl face sfânt pe cel care ascultă de El. Să avem mare grijă, dacă-L întristăm pe Spiritul Sfânt şi noi ne întristăm, dar dacă învăţăm să fim atenţi în mod continuu la această voce interioară prin ascultarea noastră, Spiritul Sfânt ne umple de bucurie aici pe Pământ şi apoi ne dăruieşte Raiul plin de bucurie. Amin.

RETROSPECTIVA LUNII IUNIE 2016

A FOST MESAJUL SFINTEI FECIOARE:

„Dragii mei trandafiraşi albi! Şi azi am venit cu mare bucurie la voi şi vă mulţumesc, că aţi răspuns la chemarea Mea. Copiii mei, nu este întâmplător că azi în prima sâmbătă este Sărbătoarea Inimii Mele Neprihănite, iar ieri, prima vineri a fost Sărbătoarea Preasfintei Inimi a lui Isus. Cu privire la aceste două sărbători am mijlocit pentru dobândirea unor haruri extraordinare. Micuţii mei, astăzi vă cer să vă reînnoiţi da-ul. Decideţi-vă să ispăşiţi în continuare alături de Mine şi Sfântul meu Fiu. În fiecare dimineaţă să ne prindeţi de mâini pe Mine şi pe Isus, şi să facem totul împreună pe parcursul zilei. Micuţii mei, aşa cum vedeţi şi voi au început deja atenţionările cereşti: calamităţi naturale, inundaţii, moartea oamenilor şi animalelor, insectele mănâncă recoltele… Dacă nu luaţi în serios ceea ce vă cer, atunci vă puteţi aştepta la un an foarte sărac. Cel Rău face tot posibilul ca să vă distrugă. Voi să nu vă temeţi pentru că Eu sunt cu voi şi vă aşez sub ocrotirea Inimii mele Neprihănite. Rugaţi-vă ca să aduceţi cât mai multe suflete mai aproape de Inima Sfântă a lui Isus şi de Inima mea Neprihănită. Aşezaţi-vă în fiecare zi sub ocrotirea celor două Inimi Sfinte pe voi înşivă, familia voastră, localitatea voastră, Biserica voastră, sinistraţii, imigranţii, natura şi întreaga omenire. Acum nu este timpul de a vă preocupa cu tot felul de lucruri lumeşti, ci rugându-vă, să ispăşiţi şi să acceptaţi din mâinile lui Dumnezeu tot ceea ce permite în vieţile voastre. Să oferiţi asta drept ispăşire. Să aduceţi şi mai multe jertfe şi să veniţi cu regularitate în acest loc de pelerinaj. Aduceţi cu voi şi pe alţii ca Dumnezeu să se glorifice în voi. Să exersaţi în fiecare zi iubirea, răbdarea şi ascultarea. Nu uitaţi că eu mă bucur pentru voi şi vă iubesc. Acum Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu iubirea şi spiritualitatea Inimii Preasfinte a lui Isus şi a Inimii mele Neprihănite!!!

MĂRTURIA CONDUCĂTOAREI COMUNITĂŢII DE ISPĂŞIRE DIN SATU MARE

Aciu Elisabeta mă numesc, sunt responsabila comunităţii de ispăşire din Satu Mare. Sunt pensionară şi văduvă. Am două fete căsătorite şi doi nepoţi. Sunt romano-catolică. Am crescut într-o famile religioasă. Educaţia creştină ne-a dat-o în special mama noastră. Întotdeauna mi-a plăcut să merg în pelerinaje. În anul 2000 am început să umblăm în pelerinaj la Şimian împreună cu sora mea şi un mic grupuleţ. 4 ani am umblat acolo la şcoala lui Isus şi a Mariei. În anul 2004 ispăşirea s-a mutat pe Muntele Sfintei Treimi şi noi am continuat să ispăşim şi aici. La cererea Celor din Ceruri, părintele Csilik şi Mama Eva au anunţat că în fiecare oraş trebuie să se înfiinţeze grupuri de ispăşire, care trebuie să aibă un conducător. Aşa am fost eu aleasă conducătoarea comunităţii de ispăşire din Satu Mare. Au trecut 16 ani de când ispăşesc şi eu pentru convertirea omenirii. Avem o mică comunitate de ispăşire alcătuită din 23 de persoane. În fiecare joi ne adunăm în Capela Sfânta Ana şi acolo spunem rugăciunea de ispăşire de pe Muntele Sfintei Treimi. În fiecare lună suntem prezenţi la programele de ispăşire. Atât eu cât şi comunitatea mea am avut parte de multe haruri, multora li s-a schimbat viaţa, s-au vindecat, s-au convertit… Şi eu am avut parte de vindecare. Cu ani în urmă am fost operată la rinichi, iar locul operaţiei a rămas foarte sensibil ani la rând. După ce am început să vin pe Muntele Sfintei Treimi, nu m-a mai durut niciodată. Am avut un viciu, am fumat, dar cu ajutorul lui Isus şi a Mariei am reuşit să renunţ la ţigări. Cu o ocazie părintele Csilik a spus că acela este adevăratul ispăşitor, în a cărui viaţă se schimbă ceva. Acesta este un mare adevăr. O comunitate poate rămâne unită – spunea Mama Eva – dacă rămâne ascultătoare. Noi încercăm să trăim asta. Foarte multe ne-au învăţat Cei din Ceruri în acest loc prin instrumentele lor alese. Cea mai importantă trăsătură a acestui loc este ”Iubirea”. Aici toţi se iubesc. Eu simt că la asta m-a chemat Dumnezeu: să ispăşesc. Când ajung în acest loc simt că am ajuns acasă. Acum că Părintele Csilik s-a mutat în Ceruri, îmi lipseşte tare mult, dar cer mijlocirea lui şi cred că mă ajută întotdeauna. Să le cerem Celor din Ceruri să ne ajute să rămânem statornici pe calea ispăşirii. Eu cred că acest loc sfânt este de la Dumnezeu şi cred că este condus de Sfânta Treime.
Mottoul meu: „Mărire Ţie Doamne, recunoştinţă Ţie Doamne pentru toate, mai ales pentru iubirea Ta nemărginită!”

Temă de casă pentru luna iulie:

“SPIRITE SFINTE DOAMNE, ÎNTĂREŞTE-NE ÎN BINE ŞI ÎNLĂTURĂ DE LA NOI RĂUL!!!”

Privire în viitor pentru luna august 2016

·      În august, programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 4 – 5 – 6 – 7, de la ora 13.
·      Sfânta Liturghie se celebrează în continuare în biserica din Nuşfalău în jurul orei 15! Excepţie face prima duminică; în această zi Sfânta Liturghie se ţine înainte de program de la ora 12.
·      În luna august programul va începe la ora 13 cu o procesiune, cu lumânări aprinse. În magazinul de pe munte se vor găsi lumânări sfinţite pentru ca toţi să avem lumânări identice. După ce coborâm de pe munte vom lăsa lumânările aprinse la morminte. Apoi va avea loc tragerea la sorţi a unui sfânt protector dintre patronii muntelui, şi acesta ne va ocroti un an întreg. Vă aşteptăm cu mare iubire!!! 
                                            
Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa :www.muntelesfinteitreimi.ro,

e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,    inf. 0760-739-518