mesajul

sâmbătă, 2 iulie 2016

Comunicat al Superiorului General SSPX - 29 iunie 2016


La încheierea reuniunii superiorilor majori ai Societății Sfântului Pius al X-lea, desfășurată în Elveția între 25-28 iunie 2016, Superiorul General adresează următorul comunicat:

Scopul principal al Societății Sfântului Pius al X-lea este să formeze preoți, aceasta fiind condiția esențială pentru reînnoirea Bisericii și pentru restaurarea societății.
1.    În marea și dureroasa confuzie care actualmente domnește în Biserică, proclamarea doctrinei catolice face necesară denunțarea erorilor care s-au strecurat în ea și care, din nefericire, sunt încurajate de un mare număr de păstori, inclusiv de Papa însuși.
2.    Societatea Sfântului Pius al X-lea, în situația actuală de gravă necesitate, care îi conferă dreptul și datoria de a administra ajutor spiritual sufletelor care i se adresează, nu urmărește în mod primar o recunoaștere canonică, la care, ca operă catolică, are dreptul. Dorința ei este una singură: să aducă la lumină, cu fidelitate, Tradiția bi-milenară, care indică singurul drum de urmat în această epocă întunecată, în care cultul omului înlocuiește slujirea lui Dumnezeu, în societate, ca și în Biserică.
3.    “Restaurarea tuturor lucrurilor în Cristos” dorită de Sfântul Pius al X-lea, urmându-l pe Sfântul Paul (cf. Efeseni 1:10), nu poate fi realizată în lipsa susținerii din partea unui Papă care să favorizeze în mod concret întoarcerea la Sfânta Tradiție. În așteptarea acelei zile binecuvântate, Societatea Sfântului Pius al X-lea intenționează să-și dubleze eforturile de a instaura și de a răspândi, cu mijloacele pe care Providența Divină i le pune la dispoziție, domnia socială a Domnului nostru Isus Cristos.
4.    Societatea Sfântului Pius al X-lea se roagă și face penitență pentru Papă, pentru ca el să aibă puterea de a proclama în întregimea lor credința și morala catolică. Astfel, el va grăbi triumful Neprihănitei Inimi a Mariei, pe care, la apropierea centenarului aparițiilor de la Fatima, o dorim sincer.

Episcop Bernard Fellay, Superior General al Societății Sfântului Pius al X-lea
Ecône, 29 iunie 2016
De Sărbătoarea Sfinților Petru și Paul

Sursa : http://www.dici.org/en/news/communique-from-the-superior-general/

              http://www.resurrexitsicutdixit.com/?p=4814