mesajul

marți, 8 septembrie 2015

FALSUL PROFET versus CASATORIA !

Masonii infiltrati in Biserica Catolica au gasit "solutia" ("solutie ingenioasa" ca si la impartasirea homo, lesbi, travestiti, recasatoriti, etc.) pentru cei care "s-au plictisit" sa mai fie casatoriti : 



NU se mai incalca indisolubilitatea casatoriei caci se considera nula din start !!!

 

Papa Francisc a decis să reformeze procesul canonic de nulitate a căsătoriei. Două motu proprio vor fi publicate marți, 8 septembrie 2015; unul pentru Codul de Drept Canonic, celălalt pentru Codul de Drept Canonic Oriental. Ambele texte vor fi prezentate presei de către membrii Comisiei speciale care a fost însărcinată pentru a pregăti o propunere de reformă a procesului canonic matrimonial.

Stabilită de Sfântul Părinte în luna august 2014, cu câteva săptămâni înainte de Sinodul extraordinar dedicat familiei și prezidat de decanul Rotei Romane, Mgr Pinto, această comisie a fost mandatată să analizeze posibilitatea simplificării procedurii și să o facă mai flexibilă, totodată protejând principiul indisolubilității căsătoriei.

Biserica nu poate anula o căsătorie, deoarece sacramentul căsătoriei este indisolubil, dar poate, în anumite circumstanțe, să constate că aceasta nu a fost încheiat în mod valid și, prin urmare, este ca și cum nu ar fi existat. În astfel de situații se poate emite o declarație de nulitate a căsătoriei prin vocea tribunalului ecleziastic.

Revizuirea practicilor judiciare

Cazurile de nulitate care apar de cele mai multe ori sunt viciu de consimțământ, lipsa discernământului, lipsa libertății interne și incapacitatea de a-și asuma obligațiile conjugale din cauze de natură psihică. Copiii născuți din aceaste uniri sunt legitimi, în ochii Bisericii.

Obiectivul Papei Francisc a fost de a revizui practica judiciară. Această temă este evocată în documentul de lucru al următărului sinod dedicat familiei, care se va deschide pe 4 octombrie. Instrumentum laboris subliniază că simplificarea practicii de proces canonic matrimonial este foarte cerută, dar opiniile sunt împărțite.

Potrivit textului, unii se tem nedreptate și de greșeli, și că revizuirea ar putea diminua indisolubilitatea sacramentului, alimentând ideea unui divorț catolic.


Ambele motu proprio vor fi publicate azi, 8 septembrie, în jurul orei 12 (ora Italiei), marcând punctul culminant al unui lung "proces de reflecție".
Conferința de presă va fi transmisă în direct prin intermediul video player-ul Radio Vatican disponibil la: http://player.rv.va; prin canalul video al Vaticanului pe YouTube, la: http://youtube.com/vatican; și prin aplicațiile pentru Android și iPhone ale Vaticanului.