mesajul

miercuri, 3 octombrie 2018

Papa Francisc = un papă New Age

Papa Francisc la Sf. Liturghie în capela Casei Sf. Marta din Cetatea Vaticanului  (Vatican Media)
Papa Francisc: «Aș vrea să vă pun tuturor o întrebare: voi vorbiți cu îngerul vostru? VOI CUNOAȘTEȚI NUMELE PE CARE ÎL ARE ÎNGERUL VOSTRU? Îl ascultați pe îngerul vostru? ...» (omilie - Casa Marta, 2.10.2018)


Însă:
ESTE CONDAMNABILĂ PRACTICA POPULARĂ DE A DA NUME ÎNGERILOR, excepție Mihail, Gabriel și Rafael pe care-i regăsim în Scriptură", ne avertizează Biserica împotriva acestei practici, conf. ”Îndreptar asupra pietății populare și liturgice”, (217) al Congregației Sfântului Scaun pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor.

În mișcarea New Age întâlnim adesea inițieri în comunicarea și aflarea numelui îngerilor, (f-cție de data nașterii, de ex.) despre care se spune că oferă vindecare, puteri și te ajută “să-ți trăiești viața la maxim”.

De fapt, încercarea de a afla numele sau de a da un nume îngerului nostru păzitor este o idee proastă din trei motive principale.

În primul rând, Dumnezeu a creat o mulțime de îngeri, mai mulți decât am putea număra, totuși El le-a dat oamenilor numai trei nume (de îngeri) în Sfânta Scriptură: Sf. Gabriel, Sf. Mihail și Sf. Rafael. Deoarece asta e tot ceea ce Dumnezeu a ales să ne dezvăluie despre identitatea anumitor îngeri, nu ar trebui să încercăm să descoperim numele altor îngeri. Această cunoaștere este mai presus de starea noastră și căutarea nu numai că ar fi nerecunoscătoare, ci ar însemna cădere în viciul curiozității.
Sacra Scriptură relevă relatări ale oamenilor care încearcă să afle numele îngerilor, însă fără nici un suces. În Cartea Genezei, patriarhul Iacob nu a reușit să afle numele ființei misterioase care s-a luptat cu el în deșert. Iacov l-a întrebat: "Spune-mi numele tău." El a răspuns: "De ce întrebi numele meu?"

Când un înger i-a apărut mamei lui Samson, așa cum este scrie în Cartea Judecătorilor, ea i-a spus soțului său: "Un om al lui Dumnezeu a venit la mine; avea înfățișarea unui înger al lui Dumnezeu, cu adevărat înfricoșător. Nu l-am întrebat de unde a venit, nici nu mi-a spus numele lui. Dar el mi-a spus: "Tu vei concepe și vei purta un fiu ..." Când îngerul s-a întors, tatăl lui Samson l-a întrebat: "Cu ce nume te cheamă, ca să te onorăm când se vor adeveri cuvintele tale?" Îngerul Domnului i-a răspuns: De ce îmi ceri numele? Este magnific."

În al doilea rând, actul de numire are o mare importanță. A numi ceva înseamnă a pretinde autoritate asupra aceluia. În Grădina Edenului, Dumnezeu i-a dat lui Adam dominația asupra animalelor. Ca exercițiu al autorității lui Adam, Dumnezeu i-a adus animalele lui Adam, pentru ca acesta să le dea un nume potrivit. Totuși, Dumnezeu i-a adus lui Adam doar creaturile care aveau o natură inferioară celei umane (sau de aceeași natură, ca în cazul Evei). Însă, Dumnezeu nu i-a adus lui Adam creaturile care erau de o natură mai înaltă decât oamenii, adică spiritele fără trup. Prin urmare, nu este în autoritatea noastră să dăm nume sau să aflăm numele unor creaturi care au o ordine creată mai înaltă decât a noastră.

Să știi numele unui înger înseamnă să descoperi mai mult despre identitatea lui, ca atunci când știm numele unei ființe umane. Deoarece îngerii sunt pur și simplu spirite, a cunoaște numele lor înseamnă cunoașterea esenței lor, a chiar miezului ființei lor și scopul creării lor. Însă, această cunoaștere Îi este rezervată lui Dumnezeu și celor din ceruri cu care El împărtășește această cunoaștere.

În al treilea rând, când încercăm să descoperim numele Îngerului nostru păzitor, vom căuta apoi semnale că îngerul nostru încearcă să ne răspundă. Desigur, am putea greși mult legat de "semnale", ele, de fapt, ne fiind nimic de genul ăsta și, în final, doar ne-am înșela singuri. Și nu numai atât, ci tot așa cum suntem mereu în compania îngerilor, suntem și în compania demonilor. Dacă demonii văd că încercăm să descoperim numele Îngerului nostru păzitor, și cunosc genul de lucruri pe care noi le interpretăm în mod greșit ca fiind semne (pentru că demonii sunt înșelători străluciți), ei se pot masca în îngeri de lumină și ne pot trimite semnale false. Dacă observă că urmăm înșelăciunea lor, ei ne pot conduce pe căi greșite. Acesta este motivul pentru care sfinții au dezvăluit evenimentele supranaturale din viața lor confesorului sau conducătorului lor spiritual, ca să se protejeze împotriva înșelăciunii demonice.

Și mai există un ultim motiv: Biserica avertizează împotriva acestei practici. Potrivit ”Îndreptar asupra pietății populare și liturgice”, (217) al Congregației Sfântului Scaun pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor:
„Pietatea populară față de Sfinții Îngeri, legitimă și salutară, poate duce totuși la unele devieri, de exemplu.... este condamnabilă practica populară de a da nume Îngerilor, excepție Mihail, Gabriel și Rafael pe care-i regăsim în Scriptură”.
În concluzie, deoarece omenirea a fost făcută având un rang mai mic decât cel al îngerilor, nu trebuie să ne asumăm un loc mai înalt, încercând să numim sau să aflăm numele îngerilor care sunt desemnați să ne servească și să ne călăuzească. Biserica descurajează această practică pentru propria noastră protecție, precum și toate sfaturile necugetate (rău intenționate) de a încerca comunicarea cu lumea spirituală, pentru că acest lucru ne poate deschide către o influență demonică, pe care Dumnezeu o poate permite pentru a ne învăța o lecție de umilință.

Îngerul vostru are un nume, dar este un nume misterios și sfânt. Există un motiv pentru care Dumnezeu a ales să nu permită sufletului să știe numele îngerului său. Ar putea părea ciudat pentru noi, însă nu trebuie să ne facem griji; tot ce trebuie să știm este că avem un dar uimitor - un Înger păzitor - care este mereu acolo pentru noi.
Din aceste motive, este clar că nu suntem îndreptățiți să cunoaștem mai multe despre îngerii noștri decât ne-a dezvăluit Dumnezeu. Este pentru binele nostru. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne familiarizăm cu ei. Căutați zilnic îndrumarea Îngerului Păzitor prin rugăciune, învățați cum să îl iubiți și să îl urmați, dar nu încercați să-i cunoașteți numele puternic!


Mesajul dat Mariei Divinei Milostiviri

Mama Mântuirii: Puteți să le cereți îngerilor lui Dumnezeu să se roage pentru voi, însă niciodată să nu le cereți să vă dea puteri

Duminică, 30 noiembrie 2014, la ora 17:20.
Dragii mei copii, niciodată nu trebuie să vă rugați la îngerii lui Dumnezeu, pentru că ei sunt slujitorii Lui și strădania lor este doar ca să-i dea Slavă lui Dumnezeu și să facă Preasfânta Sa Voință. Rugăciunea este un act de adorare și când voi vă adresați îngerilor lui Dumnezeu din Ierarhia Sa Cerească, trebuie s-o faceți întotdeauna cu intenția de a le cere să se roage pentru voi. Dacă voi încercați să comunicați cu Ierarhia Cerească a Îngerilor, atunci trebuie să faceți aceasta doar pentru a cere ajutorul și îndrumarea lor pentru ca voi să faceți Preasfânta Voie a lui Dumnezeu.

Aceia dintre voi care cred că vor primi puteri de la Îngerii lui Dumnezeu se înșală. Puterea dată îngerilor poate veni numai de la Dumnezeu și voi niciodată nu trebuie să-i folosiți pe ei ca înlocuitor al rugăciunii către El. Astăzi, atât de multe suflete încearcă să comunice cu îngerii din motive egoiste și pentru a obține puteri care n-au nimic de a face cu Dumnezeu. Obsesia legată de îngeri poate conduce la o teribilă decepție deoarece aceasta poate atrage spiritul răului dacă nu sunteți atenți.

Atunci când faceți apel la îngerii lui Dumnezeu ca să vă ajute, voi trebuie întotdeauna să vă faceți mai întâi Semnul Crucii cu Apă Sfințită și apoi să le cereți ajutorul în numele lui Isus Cristos. Dacă voi nu faceți așa, și folosiți orice obiect care nu e asociat cu Creștinismul când chemați îngerii să vă ajute, atunci aceasta poate invita spiritul rău în viața voastră. Odată ce se întâmplă aceasta, vă va fi aproape imposibil să scăpați de el.

Preocuparea de a comunica cu îngerii poate conduce la implicarea în ocultism. 

Odată ce se întâmplă aceasta, voi îi veți atrage pe acei îngeri care au fost aruncați din Cer de Tatăl Meu Ceresc. Ei acum cutreieră Pământul cu sutele de mii căutând un adăpost. Sufletele care se lasă deschise la influența lor pot fi rapid implicate într-o lume a spiritelor care nu este de la Dumnezeu. Odată ce voi vă amestecați cu lumea spiritelor iadului, nu vă veți mai găsi pacea. Acești îngeri căzuți vă vor ademeni într-o plasă de înșelăciuni. Mai întâi, veți simți un sentiment de speranță și apoi veți crede că vă puteți controla toate aspectele vieții voastre, cu ajutorul acestor îngeri. În cele din urmă, veți crede în mod greșit că voi vă puteți controla destinul în întregime. Tot soiul de noțiuni false de pace vă vor umple mintea, însă curând după aceasta veți simți o groaznică stare de nefericire.

Intrând în legătură cu asemenea spirite, despre care credeți că sunt îngeri ai lui Dumnezeu, dar care nu aparțin Împărăției Sale, veți fi conduși să vă implicați în ocultism, care vă va orbi față de Adevăr și vă va distruge sufletul.

Dumnezeu nu le acordă Îngerilor Lui permisiunea ca ei să vă ofere daruri, pentru că acestea pot veni doar de la El. Îngerilor lui Dumnezeu le puteți cere doar să se roage pentru voi, însă niciodată să nu le cereți să vă dea bunuri lumești sau puteri spirituale. Atunci când voi idolatrizați îngerii și căutați aceste lucruri, vă faceți vinovați de încălcare Primei Porunci a lui Dumnezeu.

Mama voastră Preaiubită, Mama Mântuirii


Avertizări referitoare la devotamentul fanatic față de îngeri
Nu uitați că satana și îngerii lui căzuți sunt cei care cu meticulozitate și viclenie v-au atras către aceste minciuni de care nu sunteți conștienți. Acelora dintre voi care promovează aproape fanatic devotamentul față de îngeri le spun următoarele: de ce nu răspândiți mai întâi Cuvântul Lui Dumnezeu, al Tatălui Meu Veșnic? Oare această obsesie îngerească nu este o altă formă de idolatrie? Da, este firesc să vă rugați pentru ajutorul sfinților îngeri însă, puneți-vă întotdeauna întrebarea: oare devotamentul meu față de îngeri nu este cumva în detrimentul celui pe care ar trebui să-l am față de Isus, sau Dumnezeu Tatăl Veșnic? Dacă este așa, atunci mă ofensați pe Mine, Divinul vostru Mântuitor, Isus Cristos. Treziți-vă din minciunile spiritualismului. Acei îngeri, care vă atrag prin acest fel de practici, nu provin din Cer sau din Lumină. Par să provină din lumină, dar asta nu este decât înșelătoria folosită de satana și demonii săi ca să-și camufleze ingenios faptele. (mesaj din 15 mai 2011)

Există doar un singur Dumnezeu, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt în Una Sfântă Treime. Orice alți zei vin de la satana, indiferent sub ce mască atractivă s-ar ascunde. Vă rog să nu vă irosiți viața veșnică, crezând în acele credințe care onorează practicile new age, incluzând aici Reiki, Yoga, meditații new age, cărți de tarot, clarvăzători, lecturi metafizice, slăvirea îngerilor asociați cu maeștri iluminați. Încet dar sigur, aceste practici oculte încep să fie acceptate nu numai de societatea vostră ci și de Bisericile Catolice și Creștine. Aceste false doctrine religioase se răspândesc atât de repede încât au prins în mreje miliarde de copii ai lui Dumnezeu, care și-au găsit astfel o falsă alinare și nu mai recunosc existența lui Dumnezeu, Unul Adevărat. (Mesaj din 07 martie 2012)

surse info:

(217) The practice of assigning names to the Holy Angels should be discouraged, except in the cases of Gabriel, Raphael and Michael whose names are contained in Holy Scripture.

sursa text Francisc: