mesajul

vineri, 3 august 2018

Cele 3 religii monoteiste au același Dumnezeu ? NU !


Nu este prima data când papa Bergoglio refuza sa dea binecuvântarea catolica, pronunțând in schimb o altfel de binecuvântare, nu in numele lui Dumnezeu Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt, ci in numele unui Dumnezeu unic „Tatăl tuturor oamenilor si al tuturor confesiunilor religioase”

Cele 3 religii monoteiste au același Dumnezeu?? NU !!

Papa Francisc: „ Cer peste voi toți binecuvântarea lui Dumnezeu – Dumnezeu Tatăl nostru al tuturor, Tatăl tuturor confesiunilor religioase„ (Întâlnirea cu membrii Crucii Roșii Italiene, 27 ianuarie 2018).

Nu este prima data când papa Bergoglio refuza sa dea binecuvântarea catolica, pronunțând in schimb o altfel de binecuvântare, nu in numele lui Dumnezeu Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt, ci in numele unui Dumnezeu unic „Tatăl tuturor oamenilor si al tuturor confesiunilor religioase”.

Putem accepta faptul ca Dumnezeu este Tatăl tuturor oamenilor, in sensul ca este Tatăl întregii Creații, însă ca toate confesiunile religioase cred in același Dumnezeu – aceasta este complet fals si in plus neaga un adevăr fundamental al credinței noastre: filiația divina care se obține numai prin sacramentul botezului – sigiliu al lui Dumnezeu pentru fii Săi.

Acest tip de binecuvântare este reflectat si de L’Osservatore Romano, din 31 ianuarie 2018, care la pag 7, spune : „O casa unica pentru trei religii, conform proiectului Casa lui Unu, care își propune sa reunească intr-un templu unic cele 3 religii monoteiste” (Acest proiect nu este altceva decât unirea celor 3 religii monoteiste pentru realizarea „religiei universale” proiectata de secole de ezoteriști si de Noua Ordine Mondiala masonica - cele 3 religii monoteiste fiind creștinismul, islamismul si iudaismul).
Acesta este un proiect de distrugere a credinței Creștine prin eliminarea lui Isus însuși, Dumnezeu adevărat si om adevărat – proiect care este un fel de „globalizare a spiritului”.

Evrei, creștini si musulmani – sunt toți fii ai aceluiași Dumnezeu? Categoric, NU. Iată de ce:

Dumnezeul islamic
Oamenii sunt in general convinși ca iudaismul, crestinismul si islamismul deriva din patriarhul Abraham, căruia Dumnezeu i-a dat promisiunea Sa pentru a fi transmisa celor 2 fii: Isaac, fiul sotiei Sara, si Ismail, fiul sclavei Agar. In realitate, pe langa multele binecuvantari ale lui Dumnezeu, numai una este binecuvantarea mesianica, data unei singure persoane, celui „ales”. Aceasta binecuvantare mesianica o da Dumnezeu lui Abraham pentru a fi transmisa numai lui Isaac, din porunca divina, si care o transmite, tot prin vointa divina, fiului sau Iacob, si nu lui Esau, cu toate ca acesta era primul nascut. Acel Iacob, mai tarziu, a transmis binecuvantarea mesianica numai unuia dintre cei 12 fii ai sai, desi ii iubea pe toti la fel: nu lui Ruben, primul nascut, nu binecunoscutului Iosif, cel care a dus poporul in Egipt, ci numai lui Iuda, prin inspiratie divina directa, pentru a se implini profetia care spunea ca din aceasta descendenta va veni regele David si apoi Isus Cristos.
Descendentii de sange ai lui Ismail sunt diversele etnii arabe, pe cand musulmanii descind din Mahomed, care a fondat Islamul in jurul anului 570. Asadar, dumnezeul islamic nu este nici pe departe acelasi Dumnezeu al patriarhului Abraham.

Dumnezeul evreilor
In Evanghelie, Isus Cristos confirma intreg Vechiul Testament „NU am venit sa schimb legea, ci sa o implinesc”. Isus Cristos, desi confirma continuitatea, afirma si diferenta, prin Prezenta Sa divina ca Fiu al lui Dumnezeu, una cu Tatal si cu Duhul Sfant. Din acel moment, evreii ar fi trebuit sa venereze pe Dumnezeu unic in trei persoane divine, pentru ca Dumnezeul Vechiului Testament s-a revelat in Cristos si a vorbit despre sine insusi, proclamand unitatea Sa deplina cu Tatal si cu Duhul Sfant: „Eu si Tatal una suntem, Tatal este in mine si Eu sunt in Tatal”(Ioan 10,30)
Iar cand evreii, increduli, il sfideaza pe Isus amintindu-i ca ei descind din Abraham si il au ca tata pe Dumnezeu, Isus le raspunde:„Dacă ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M-aţi iubi şi pe Mine, căci Eu am ieşit şi vin de la Dumnezeu; n-am venit de la Mine Însumi, ci El M-a trimis. Pentru ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Pentru că nu puteţi asculta Cuvântul Meu. Voi aveţi de tată pe diavolul şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru.”
Fiind El insusi evreu, Isus isi numeste totusi conationalii „fii ai diavolului”, si nu fii ai lui Abraham. De ce? Pentru ca odata cu venirea lui Isus si mai ales cu Moartea si Invierea Sa, „Dumnezeul lui Abraham” este acum numai in credinta in Cristos si deci de atunci inainte, orice descendenta va fi numai de ordin spiritual. Se pot numi „fii ai lui Abraham”numai cei care renasc in credinta in Cristos – deci si pagani convertiti la Cristos – si astfel se anuleaza orice succesiune trupeasca, etnica, si se pastreaza numai cea a credintei in El, deschisa tuturor oamenilor de toate rasele.

Dumnezeul crestinilor: „Tatal, Fiul si Duhul sfant” Un singur Dumnezeu in Trei Persoane
Pentru crestini, unicul Dumnezeu adevarat este acesta: Trei persoane intr-una singura:Tatal, Fiul si Duhul Sfant, unul in treime, Preasfanta Treime, de neconceput pentru evrei si hulita de musulmani.
Asadar, cine il venereaza pe Isus Cristos il venereaza pe Dumnezeu, si cine nu il venereaza pe Isus Cristos nu il venereaza nici pe Dumnezeu.
Din aceasta cauza, a manipula figura lui Cristos este un „deicid”, un pacat grav impotriva Duhului Sfant care ar putea avea consecinte teribile pentru intreaga umanitate. Daca se exclude Isus Cristos, sau se considera a fi doar un profet, sau se confunda cu alte divinitati, atunci devine inutila insasi Invierea, Rascumpararea, intreg Noul Testament, Iubirea Divina, Duhul Sfant, Sfanta Treime, se exclude Biserica iubita de El, Preotia, Sacramentele, intr-un cuvant, se exclude insusi Dumnezeu. Iar fara Dumnezeu, omul se pierde pe sine insusi. 

Sursa: https://adelantelafe.com/que-las-tres-religiones-monoteistas-tienen-el-mismo-dios-no/