mesajul

vineri, 24 noiembrie 2017

Muntele Sfintei Treimi - noiembrie 2017

2017 - ANUL PREAMĂRIRII – NOIEMBRIE
“MĂRIRE ŢIE DOAMNE, RECUNOŞTINŢĂ ŢIE DOAMNE PENTRU TOATE,
CHIAR ŞI PENTRU HARURILE PE CARE NU LE ÎNŢELEGEM!”
A 158-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să citim și să medităm Cartea Apocalipsei.
Mottoul lunii: „Mărire Ție Spirite Sfinte, recunoștință Ție Spirite Sfinte pentru toate, mai ales pentru revărsarea puterii Tale!”
Intenţia comună de rugăciune: să oferim rugăciuni, post și Sfinte Liturghii pentru convertirea lumii!
Sarcina concretă va fi: cu inima plină de recunoștință să-L preamărim pe Spiritul Sfânt pentru toate, chiar și pentru încercări. Să ne pregătim cu o novenă pentru Sărbătoarea lui Cristos Rege!
N.B. Pe 26 noiembrie, îl vom încorona din nou cu o coroană de flori pe Cristos Rege, începând la ora 13!

ÎNVĂŢĂTURA PĂRINTELUI KUGLIS GABOR ÎN PRIMA SÂMBĂTĂ DIN OCTOMBRIE

Azi este Sărbătoarea Reginei Rozarului și chiar luna octombrie este luna rozarului, când ne străduim să ne rugăm mai mult această rugăciune. De aceea aș dori să vă vorbesc acum despre această rugăciune, pentru că nu toată lumea știe de unde provine și cum a luat naștere această rugăciune.
Ce este această rugăciune? Este vreun mod de rugăciune vrăjitoresc sau vreo armă secretă a catolicilor? De ce este nevoie de ea și pentru ce este bună? De ce se pune rozar în mâna celor decedați? De ce agață rozar în mașină chiar și cei care nu cred în Dumnezeu? Dacă analizăm istoria rozarului, atunci ne întoarcem până la primii călugări, care se rugau împreună Psalmii, apoi în liniște - îngenuncheați meditau asupra suferințelor lui Isus. În Biserica antică, în primul rând preoții și călugării obișnuiau să se roage cel mai mult ’Tatăl nostru’ și cei 150 de Psalmi. Oamenii simpli nu știau să scrie și să citească, astfel că le era imposibil să învețe pe de rost cei 150 de Psalmi. De aceea au început să se roage 150 de ’Tatăl nostru’ sau ’Bucură-Te Maria’! Conform tradiției, Sfântul Dominic a fost acela, care într-o apariție a Mariei a primit un mesaj ca oamenii să se roage repetând rugăciunea ’Bucură-Te Maria’ și astfel să lupte împotriva învățătorilor falși din acele timpuri. Mai târziu, au pus 50 de boabe pe o ață și mutându-le printre degete țineau socoteala rugăciunilor spuse deja. De altfel și în alte religii întâlnim asemenea moduri de rugăciune. De exemplu frații noștri de la răsărit, călugării de pe muntele Athos, folosesc 33 sau 100 de bobițe și repetă pe ele numele lui Isus. Ba chiar rostesc numele lui Isus la fiecare inspirație și expirație. Au trecut secole până s-a format o ordine în rugăciunea rozarului, dar aceasta nu este altceva decât un lanț de rugăciuni, o coroană de rugăciuni, prin care încercăm să o bucurăm pe Fecioara Maria. Împreună cu Maria medităm asupra secretelor Sfintei Treimi. Prin rostirea fiecărei ’Bucură-Te Maria’ îi dăruim Sfintei Fecioare câte un fir de trandafir și încet devenim oameni cu o spiritualitate mariană.
Ce este de fapt rozarul și la ce este bun? Rozarul cuprinde întreaga Evanghelie. Este una dintre cele mai simple și mai eficiente forme de rugăciune. Leagă membrii comunității sau familiile, iar prin această rugăciune o imităm pe Maria, care și-a întipărit în minte cuvintele lui Isus și a meditat des asupra ceea ce s-a întâmplat cu ea. Când ne rugăm rozarul, atunci înaintăm împreună cu Maria pe calea urmării lui Isus. Ajungem să simțim ceva din prezența lui Dumnezeu și vom fi părtași la secretul mântuirii noastre. Rozarul este un instrument al credinței cu ajutorul căruia luptăm împotriva ispitelor diavolului și putem stăpâni propriile sentimentele. Am putea spune că este cel mai eficient medicament împotriva stresului. Până la sfârșitul rugăciunii reușim să ne eliberăm de propriile poveri și încordări. Restabilește imunitatea sufletească. Nu va exista în noi teamă. Rozarul ne conduce la independență și ne educă la o maturitate sufletească.  
Există un ordin cu carismă în îngrijirea bolnavilor, Ordinul Camilienilor, care lucrează în spitale și an de an împart mai multe mii de rozarii în rândul bolnavilor pentru că acei bolnavi, când se roagă simt puterea rugăciunii. Și medicii confirmă că se vindecă mai repede sau cel puțin suportă mai bine suferința bolnavii care se roagă. De multe ori îi strigă pe acești călugări și bolnavi de alte religii sau chiar necredincioși spunând: „Dați-mi și mie un rozar, învățați-mă să mă rog, pentru că-i văd pe cei care se roagă, că se simt mult mai bine și suportă mai ușor suferințele!” Cei care nu acceptă rozarul și nu iubesc această rugăciune obișnuiesc să spună că este plictisitoare, unisonă, o rugăciune mecanică pe care ei nu o îndrăgesc. Mai spun că sunt prea multe repetiții, se repetă mereu același lucru, ce este frumos în asta? Acești oameni au mereu nevoie de impulsuri noi, dar astea sunt doar scuze. Adevărul este exact contrar acestor lucruri. Rozarul, pe lângă faptul că este o rugăciune tipic catolică, are ca și trăsătură principală repetiția. Dragi frați, câte lucruri repetăm în viață? Copilul de pe leagăn nu se plictisește de leagănul care se mișcă în spate – în față? Sau de exemplu bebelușul care plânge adoarme doar atunci, când este legănat și i se cântă din nou și din nou. Rugăciunile repetate ale rozarului ne leagănă în brațele lui Dumnezeu și vă rog frumos: nu trebuie să spovediți faptul că ați adormit în timpul rozarului. Care este păcatul, că ne-am rugat sau că am adormit? Ar fi frumos să adormim cu toții în fiecare seară în timpul rugăciunii, pentru că ar fi cea mai bună asigurare că o dată ne vom trezi în Rai. Dacă dimineața primul nostru gând se înalță la Dumnezeu, nu este oare cel mai vrednic ca seara Mama noastră Cerească, Maria să ne legene până adormim?
Rozarul pune în mâinile noastre puterea rugăciunii, pentru că ne putem ruga mereu și în orice circumstanțe. Rozarul leagă Cerul și Pământul, lărgește inima noastră, ne face compătimitori față de ceilalți oameni. Când nu mai pot face nimic pentru aproapele, deoarece sunt bolnav și neputincios, și atunci pot să mă rog rozarul pentru familia mea, pentru dușmanii mei, pentru cei bătrâni și pentru tineri, penru vii și pentru morți, sau pentru fericirea și mântuirea tuturor. Toată lumea are pentru ce să se roage.
Sfântul Dominic a primit această rugăciune de la Sfânta Fecioară printr-un mesaj și l-a folosit rugându-se pentru învățătorii falși și ereticii din acele timpuri. L-a folosit ca o armă sufletească. Cu această rugăciune a salvat mai multe suflete decât cu predicile sale.
Să nu uităm că în fiecare apariție, Sfânta Fecioară ne îndeamnă să ne rugăm rozarul. La Lourdes și la Fatima le-a apărut unor copii în timp ce se rugau rozarul. Copiii noștri iubesc rozarul? Îl cunosc? Au oare un rozar? Datoria noastră este să-i învățăm această rugăciune și să-i facem să îndrăgească rozarul.
Dragi frați, azi să privim la Sfânta Fecioară, ca la persoana căreia i-am cules trandafirii rugăciunilor noastre și acești trandafiri, aceste rugăciuni au un miros plăcut în fața lui Dumnezeu. Să fim mereu conștienți de puterea rozarului. Prin rugăciunile noastre să luăm parte la faptele lui Dumnezeu, deoarece cu noi și prin noi vrea să sfințească lumea întreagă. Papa Ioan Paul I, când era încă episcopul Veneției, cu ocazia unei vizite la spital s-a oprit la patul unei femei bătrâne și a stat de vorbă cu ea. Această femeie a început deodată să plângă și l-a întrebat pe episcop: „Părinte episcop, nu știu dacă am găsit oare cheia Raiului!” Episcopul și-a băgat mâna în buzunar, i-a dat femeii un rozar și a spus: „Iată cheia Raiului!” Dragi frați, și azi facem acelaș lucru: luăm în mână cheia Raiului. Maria nu s-a pensionat, mijlocirea ei este mereu cu noi, doar să avem și noi la îndemână rozarul, această putere care formează oamenii și lumea. Putem să ne folosim de această putere oricând și oriunde. Când nu avem nimic de spus lui Dumnezeu, pentru că trecem printr-o uscăciune spirituală, când nu avem timp sau chef, când suntem obosiți și apăsați de gânduri, să luăm în mână rozarul, această rugăciune primită de la Maria. Să oferim rugăciunea lui Dumnezeu și împreună cu ea pe noi înșine, familia noastră, națiunea noastră.

Temă de casă pentru luna octombrie:
“DOAMNE AJUTĂ-NE, SĂ TRĂIM ÎN AȘA FEL, ÎNCÂT TRONUL INIMII NOASTRE SĂ FIE OCUPAT ÎN MOD DEMN DE CRISTOS REGE!!!”

MESAJUL SFINTEI FECIOARE DIN LUNA OCTOMBRIE A FOST:
„Dragii mei trandafiraşi albi! Și astăzi am venit între voi cu mare bucurie și cu iubirea mea maternă, din încredințarea Sfintei Treimi. Copiii mei, azi vă cer să încercați să-mi oferiți mie totul. Văd că luptați cu multe probleme și știu că cel Rău v-a cerut pentru el pe voi, acest loc de pelerinaj, Biserica și întreaga omenire. Dar voi să nu vă temeți copiii mei! Vă rog ca zilnic să luați în mână rozarul și să vă rugați cu credință și speranță. Să credeți că această rugăciune simplă face minuni în sufletele voastre și în viețile voastre, dacă vă rugați din inimă. Prin rugăciune inimile voastre se deschid către Dumnezeu, iar El face minuni în viața voastră și prin voi în viața altora. Veți vedea și veți experimenta că prin rugăciune în primul rând voi vă veți purifica. Se va purifica familia voastră, cei dragi ai voștri și toți aceia pe care îi purtați în inimile voastre. Micuții mei, de acum încolo vă cer să luați și mai în serios tot ceea ce vă cer. Rugați-vă și aduceți cu voi și pe alții, dar nu doar în suflet ci și fizic. Să credeți că am nevoie de voi și voi de mine. Să aveți curajul să puneți totul în fața Fiului meu Sfânt. El vă iubește foarte mult împreună cu Mine și suntem foarte recunoscători pentru voi. Dumnezeu v-a ales pe voi și acest loc de pelerinaj. Spuneți Da micuții mei. Dacă faceți acest lucru, atunci multitudinea harurilor se va revărsa în inimile voastre și prin voi în întreaga lume. Vă sunt încredințate foarte multe suflete, iar prin rozar puteți salva foarte multe suflete dacă vă rugați cu credință. Fiți micuți și simpli, pentru că Dumnezeu se va glorifica în voi. Voi trebuie să faceți doar acel 1% pe care vi-l cer. Rugați-vă și iubiți. Să aveți recunoștință în inimile voastre, pentru că nu le este dat tuturor acest har de care aveți voi parte. Nu toată lumea recunoaște că în acest loc de pelerinaj este prezent Dumnezeu. Rugați-vă pentru ca profeția să se adeverească. Voi veni în mod vizibil între voi când acest loc de pelerinaj va fi plin de oameni. Nu vă gândiți că sacrificiul este greu. Dacă simțiți chemarea în suflet, atunci veniți, pentru că Eu vă aduc încoace și vă duc acasă în pălmile mele. Nu uitați că mă bucur pentru voi și vă iubesc. Mulțumesc că ați răspuns la chemarea Mea. Acum Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu îndrăgirea rozarului și cu harul recunoștinței!!!”

A FOST MESAJUL SFINTEI FECIOARE LA ISPĂȘIREA DIN 13 SEPTEMBRIE
Ne întâlnim în continuare în fiecare lună pe data de 13, pe Muntele Sfintei Treimi. De acum încolo de la ora 17 pentru că mulți nu reușesc să vină mai repede din cauza serviciului și ar dori să fie prezenți la ispășire. Așteptăm cu mare iubire pe toți frații ispășitori și pelerini care simt în inima lor că Isus și Maria îi cheamă. Mulțumim pentru înțelegere! În octombrie Sfânta Fecioară a spus următoarele:
„Dragii mei copii! Vă mulțumesc că ați răspuns la chemarea Mea. Azi vă cer să acceptați mai multe sacrificii, viața voastră să fie o rugăciune continuă și să fiți modele pentru alții. Micuții mei, revărs asupra voastră harurile și focul iubirii, care dacă le acceptați în inimile voastre, prin voi se vor revărsa în întreaga lume. Veți vedea și veți experimenta că oamenii vor observa că străluciți din cauza harurilor și vă vor urma. Vreau să deveniți purtătorii păcii, a iubirii și a lui Dumnezeu în această lume lipsită de pace. De aceea ispășiți, rugați-vă și nu vă temeți, pentru că sunt cu voi și împreună cu voi mă rog și ispășesc și Eu. Trăiți și răspândiți mesajele Mele. Mulțumesc că ați răspuns la chemarea Mea!”

Privire în viitor pentru luna decembrie 2017
·      În luna decembrie programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 1 – 2 – 3 și 7, de la ora 13.                                       
·      Sfânta Liturghie se celebrează în continuare în biserica din Nuşfalău în jurul orei 15! Excepţie face prima duminică, în această zi Sfânta Liturghie se ţine înainte de program, de la ora 12.
·      În fiecare lună pe data de 13 se face ispășire pe Muntele Sfintei Treimi de la ora 17!

Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  
la adresa: www.muntelesfinteitreimi.ro, e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,
  inf. 0768-973-598