mesajul

miercuri, 28 iunie 2017

Don Alessandro Minutella – preotul lui Isus si al Mariei


Arhidioceza de Palermo l-a înlăturat pe parohul bisericii San Giovanni Bosco, don Alessandro Minutella, care vrea să apere, chiar cu consecințe extreme, ”magisteriul autentic” de ceea ce el numește ”o derivă progresistă periculoasă” pornită de Papa Francisc, pe care don Minutella îl numește doar Bergoglio, fără a-i recunoaște funcția. (1)

Cu lacrimi în ochi, cu rozarul în mână și cu privirea îndreptată spre cer, enoriasii Bisericii din San Giovanni Bosco, în Romagnolo, s-au reunit în fața Curiei pentru a-i cere arhiepiscopului Lorefice să-i permita lui don Minutella sa rămână în parohia sa. Mărturiile în favoarea ”preotului-rebel” sunt numeroase: ”Un om generos și curajos. Soțul meu face dializă, și mulțumită părintelui găsim forța să mergem mai departe”. ”Înainte eu nu credeam, dar după ce am ascultat predicile sale am găsit credința în Dumnezeu”. ”Don Corrado, nu stingeți lumina noastră”. (2)

Don Alessandro Minutella trebuie să-și părăsească parohia san Giovanni Bosco, din cartierul Romagnolo, Palermo, dar anunță inițiative de protest în alte dioceze. Preotul susține că a fost în contact cu Sfânta Fecioară, Sf. Iosif, și cu Sf. Mihail Arhanghelul, și declară că a primit misiunea de a apăra doctrina bisericii de erezie și de a apăra Biserica catolică de abandonarea tradiției.

Preotul îi pune pe enoriași să se roage pentru Papa emerit Benedict, și a format ”vera Chiesa” (n.t.- adevărata Biserica) ca o mișcare care se opune bisericii lui Francisc în cuvinte dure ”adevărata Biserică își trăiește martiriul, cine nu se supune este aruncat afară” și îi invită pe toți cei care vor să ”apere doctrina Sfintei Biserici Catolice să iasă și să salveze Roma”. El vorbește de ”marea apostazie, martiriu și marginalizare” și a construit o capelă pe un teren privat numit ”Piccola Nazaret” (Micul Nazaret) – declarată ilegitimă deoarece nu are ”licența eclesiastică”. (3)

Cuvintele lui Don Minutella din diferite predici:

Nu are importanță dacă trebuie să înfruntăm disprețul unei mari părți a bisericii, nu contează dacă ne numesc ”ieșiți din minți”, ”fanatici”, ”fundamentaliști”,  va veni o vreme  – care nu este prea departe – când vor vedea că aceasta e profeția dintotdeauna a bisericii”.

Vreau să le spun preoților italieni: încredințați-vă Madonei Imaculate cât mai curând, căci dragonul infernal e gata să ne impresoare din toate părțile, nu din afară, ci dinauntrul bisericii.

E o luptă între adevărata biserică, cea Mariană, Euharistică, și biserica falsă, în care un partid majoritar a ajuns la comanda bisericii și nimeni nu-l împiedică, ei manipulează doctrina catolică, însă noi nu le vom permite, noi suntem luptătorii Mariei, gata să ne vărsăm sângele pentru ea.

Fiți în gardă, căci direcția de azi e falsă, e aleatorie și efemeră.

E inutil să scrieți scrisori deschise, e inutil să faceți apeluri către „episcopul săracilor” - voi nu existați, cu cât vă agățați mai mult de spiritul catolic, cu atât mai mult nu existați.
Invoc exemplul lui Padre Pio și vă spun că dacă acest sfânt ar fi trăit azi, și-ar fi înălțat cu mult mai multă putere vocea și ar fi fost în stare să-și dea viața de mii de ori pentru a apăra Sfânta Doctrină Catolică atât de dur atacată.

Celor ce se tem de persecuție, de condamnare, de marginalizare, vă reamintesc că numai pe Cruce, Isus ne-a salvat, și triumful Inimii Neprihănite a Mariei nu se va realiza prin logica umană a faptelor ci numai prin sacrificiul celor fideli.

Vei cădea, biserică ce azi guvernezi ca o intreprindere gigantică. (4)


Sursele textelor: