mesajul

miercuri, 4 aprilie 2018

Cardinalii Burke și Zen vor aborda confuzia în Biserică în această săptămână


Cardinalul Raymond Burke, episcopul Athanasius Schneider și Cardinalul Joseph Zen sunt printre vorbitorii de la o conferință de la Roma din această sâmbătă, 7 aprilie, pentru a rezolva marea confuzie din Biserica de astăzi.

Conferința va avea ca temă "Biserica Catolică: Unde te îndrepți?" Și este organizată de o asociație italiană numită "Prietenii Cardinalului Caffarra". 

Subtitlul său, "Doar un om orb poate nega faptul că există o mare confuzie în Biserică", este preluat din comentariile pe care Cardinalul Caffarra le-a făcut într-un interviu cu ziarul italian Il Foglio în ianuarie 2017.

O lista de vorbitori si un program complet pentru eveniment au fost lansate astăzi.
Întâlnirea se va deschide cu rugăciune la ora 14:30 în capela centrului de conferințe "The Village Village" din Roma.  

Cardinalul german Walter Brandmüller va deschide conferința la ora 15:00, cu o prezentare despre eseul din 1859 al Fericitului John Henry Newman "Despre consultarea credincioșilor în materie de doctrină". 

Cardinalul Raymond Burke va transmite apoi o adresă despre "Limitele autorității papale în doctrina Bisericii". Episcopul Athanasius Schneider, unul dintre cei trei episcopi kazahi care vor elibera o Profesie a adevărurilor imuabile despre căsătoria sacramentală în ianuarie, va discuta despre "Scaunul Apostolic al Romei ca și cathedra veritatis [scaunul adevărului]. 

Cardinalul Joseph Zen, episcopul emerit al Hong Kongului, va transmite, de asemenea, un mesaj video despre "Biserica de astăzi în China".

De asemenea, studenții vor oferi prezentări la conferință. Valerio Gigliotti, profesor de istorie și de lege medievală și modernă la Universitatea din Torino, va discuta despre limitele plenitudinii potestatis al puterii Papei în istoria legii și a Bisericii. 

Fostul președinte al Senatului italian, Marcello Pera, care a scris faimoasa carte "Fără rădăcini" - Occidentul, Relativismul, Creștinismul, Islamul  cu Cardinalul Joseph Ratzinger, se va adresa și participanților la conferință.  
Într-un interviu aprig din iulie anul trecut, filozoful ateu a criticat profund învățătura Papei Francis, spunând că nu este "Evanghelia, ci doar politica" și că Francis este "puțin sau deloc interesat de creștinism ca doctrină, din punct de vedere teologic. “ 

Profesorul Renzo Puccetti, medic și profesor de bioetică la Institutul Ioan Paul al II-lea pentru Căsătorie și Familie din Roma, va prezenta evoluția bioeticii predate la institut, din momentul în care Cardinalul Caffarra era președinte, conducerii actuale sub Arhiepiscop Vincenzo Paglia.

Un scurt interviu video despre Humanae Vitae cu Cardinalul Carlo Caffarra va fi prezentat, de asemenea, în cadrul evenimentului din 7 aprilie. Fostul arhiepiscop de Bologna, unul dintre semnatarii dubiei - cinci întrebări  trimise papei Francis  în 2016, menite să ajute la rezolvarea confuziei dominante, a murit în septembrie anul trecut. A slujit ca președinte al Institutului Pontifical al Ioan Paul al II-lea pentru studii asupra căsătoriei și a familiei de la fondarea sa în 1981 până în 1995.

Cu puțin înainte de moartea sa, Cardinalul Caffarra a confirmat faptul că cuvintele profetice ale Sr. Lucia - "că lupta decisivă dintre Domnul și Satan ar fi peste căsătorie și familie - este împlinită astăzi".

Conferința a fost una dintre ultimele dorințe ale Cardinalului, după ce a devenit profund deziluzionat de criza confuziei din Biserică, în special în ceea ce privește permiterea catolicilor să se angajeze în relații sexuale în afara căsătoriei, cum ar fi divorțurile catolice recăsătorite civil și cuplurile de coabitare, si sa primească Sfânta Euharistie.

Se va încheia cu o declarație (profesie de credință) în mai multe puncte de doctrină și morală care sunt astăzi cele mai controversate.

Nu este necesară înregistrarea. Intrarea este gratuită. Participanții vor fi admiși atâta timp cât sunt disponibile locuri. 

Centrul de conferințe "Satul Bisericii" este situat pe Via di Torre Rossa 94, 00165 Roma.


P.S.
Scuzați traducerea slăbuță .... cu google.