mesajul

sâmbătă, 25 mai 2019

BRAZILIA ESTE CONSACRATA INIMII NEPRIHANITE A MARIEI !























Președintele Braziliei semnează o proclamație consacrând națiunea Fecioarei Maria

Marți, Brazilia a fost consacrată Inimii Imaculate a Mariei, într-o ceremonie la care a participat președintele Jair Bolsonaro și Episcopul Fernando Areas Rifan.
Consacrarea Braziliei, care are mai mulți catolici decât orice altă țară, Fecioarei Maria, a fost o inițiativă a deputatului național Eros Biondini și a Frontului Bisericii Catolice din Brazilia, pentru a cere protecție divină și ca reparație pentru păcate.
"Facem asta pentru Brazilia, pentru iubirea noastră, pentru națiunea noastră", a spus Biodini.
O statuie a Fecioarei Maria, precum cea din Fatima, a fost adusă la ceremonie și va rămâne așezată într-un loc de cinste în palatul prezidențial.
Proclamația consacrării naționale a fost semnată de președintele Bolsonaro, ministrul de cabinet Floriano Peixoto, deputatul Biondini, Episcopul Areas și Episcopul emerit João Evangelista Martins Terra.
La ceremonie au participat diverși cunoscuți politicieni, precum și reprezentanți ai diferitelor mișcări catolice. Potrivit lui Biondini, ”este un simplu gest al credinței și al iubirii, care este foarte important nu numai pentru catolici, ci pentru toată Brazilia".
În timpul ceremoniei, participanții s-au rugat Rozarul și au cântat imnuri mariane, alături de o serie de călugărițe. Sora Kelly Patrícia, unul dintre fondatorii Institutului Hesed (o comunitate catolică) a cântat la ceremonie și a declarat: "Când vine vorba de inima Mariei, aceasta înseamnă lucruri grozave".
Episcopul Areas a declarat că semnificația consacrării țării sale Inimii Imaculate a Mariei, este că "Brazilia recunoaște prezența lui Dumnezeu". Avocații pro-viață, între ei și un preot, au afișat bannere inscripționate cu motto-ul "Brazilia e vie: fără avort".
Episcopul Areas conduce Administrația apostolică personală a Sfântului Jean Marie Vianney, care a fost înființată de Sf. Papa Ioan Paul al II-lea pentru clerul și laicii catolici tradiționaliști din Dieceza Campos. Devotată exclusiv celebrarii în rit vechi a Liturghiei (de dinainte de 1965), ea este singura administrație apostolică personală existentă în Biserica Catolică. 
Ministrul Peixoto i-a mulțumit președintelui Bolsonaro pentru participarea la eveniment și a spus: "Acest spațiu și toate clădirile noastre publice sunt locuri în care credința creștină este mărturisită". Peixoto a cerut rugăciuni pentru a-și desfășura cu bine activitatea: "Fie ca Dumnezeu să-i lumineze pe toți, astfel încât să ne putem atinge obiectivele de a ridica nivelul de trai al concetățenilor noștri și de a crea copiilor și rudelor noastre, o condiție mai bună și mai dreaptă pentru toți".





Nemaiauzit: Ministrul se consacră Inimii Imaculate a Mariei
Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, i-a citat într-un discurs din 18 mai, pe Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea și Cardinalul Sarah. El i-a amintit și pe sfinții patroni ai Europei: Benedict de Norcia, Brigitta de Suedia și Caterina de Siena. În cele din urmă el s-a consacrat Inimii Imaculate a Mariei.