mesajul

duminică, 10 decembrie 2017

Părintele Alessandro M. Minutella - “Rezistaţi, rezistaţi, rezistaţi!"

Un simplu preot din Palermo, Sicilia, îşi înalţă vocea împotriva bisericii false, un model de credinţă şi curaj.


"Rezistati rezistati, rezistati!” interviu exclusiv al Catholic Family Network cu Parintele Alessandro M. Minutella

“Sunt uluit ca sunt inca singurul in Italia.”
Suspendarea si dubla excomunicare ? “Acestea sunt medalii de onoare”
“Rezistati, rezistati, rezistati!"

Parintele Alessandro Maria Minutella este un preot italian din arhidioceza Palermo. Nascut in 1973 si hirotonisit in 1999, el a devenit cunoscut luna trecuta si vorbitorilor de limba engleza datorita unui video pe Youtube despre rezistenta la Amoris Laetitia, exortatia Papei Francisc.

Catholic Family Network a realizat un interviu cu parintele Minutella, primul de acest fel in limba engleza.

CFN: Parinte Minutella, pana nu demult erati necunoscut in afara Italiei. Dar pe 16 noiembrie 2017 ati fost dintr-odata prezentat lumii anglofone datorita unei traduceri a inregistrarii video originale din limba italiana, “The Courage of [the] Truth” – care fusese postata pe 9 noiembrie, 2017 pe canalul de youtube Radio Domina Nostra . Traducerea in engleza a aparut sub titlul “Don Minutella and the Pope Francis Regime” (Don Minutella si regimul Papei Francisc). La sfarsitul lui noiembrie avea 29000 de vizionari. Puteti va rog sa va prezentati, cine sunteti, cand si unde v-ati nascut si ati devenit preot, responsabilitatile pe care le-ati avut?

Don Minutella: In primul rand as dori sa va multumesc pentru aceasta deschidere catre lumea anglofona, (pe care nu am prevazut-o, deci este cu siguranta Providentiala). Deja eram etichetat in Italia drept “o vedeta web”. Se vede de aici cum Mantuitorul nostru intotdeauna alege sa isi reveleze planurile Sale folosind instrumente mici, asa cum face si Sfanta Fecioara.

M-am nascut in 1973 la Palermo, orasul celor o mie de contraste, cunoscut in toata lumea doar prin mafia, dar un oras cu multe fatete si o mie de culturi, capodopera Mediteranei. In Evanghelia lui Ioan citim cum atunci cand Natanail (Bartolomeu) a aflat de la Filip ca Mesia provenea din Nazaret a raspuns: “Din Nazaret poate sa vina ceva bun?” (Ioan 1:46) Formatia mea spirituala a fost cu adevarat bogata. I-am avut ca maestri spirituali pe parintele Giuseppe (Pino) Puglisi [beatificat in mai 2013] si parintele Gabriele Amorth, SSP, renumitul exorcist, care a murit in septembrie 2016. Am intrat in seminarul din Palermo in octombrie 1992 si am devenit preot acolo pe 27 decembrie 1999, prin oficiile Cardinalului Salvatore de Giorgi.

Am obtinut primul doctorat in Teologie sistemica in 2002 si un al doilea in Istoria Dogmei si Teologiei Spirituale in 2007, la Universitatea Gregoriana Pontificala. Am publicat mai multe lucrari.

Si totusi, nu am fost niciodata profesor universitar (intotdeauna am crezut ca aceasta se datora fidelitatii mele pasionate fata de Traditie) iar in 8 ani am fost pastor de trei ori in trei parohii muncitoresti diferite de la periferie. Ele erau mereu pline de suflete, chiar si in timpul saptamanii. Avand in vedere ca in inregistrarile video reusesc sa ma fac inteles de oamenii simpli chiar vorbind despre teologie, totusi este ironic cand spun ca un preot poate mirosi precum oile de la periferia Bisericii chiar si in vestmantul preotesc si cu rozariul in maneca, fara a recurge la excesele a ceea ce eu numesc astazi “falsa biserica”.

CFN: Nu ati studiat intr-un seminar traditionalist, nu ati fost facut preot de catre Societatea Sfantului Pius X (SSPX) sau Fraternitatea Sfantului Petru sau Institutul lui Cristos Rege Preot Suveran. Va considerati un preot traditionalist? Respingeti Conciliul Vatican II si Liturghia Novus Ordo?

Don Minutella: Am un mare respect pentru gruparile pe care le-ati mentionat.Ca student la Roma am avut posibilitatea sa vizitez unul dintre aceste grupuri traditionaliste si sa ma bucur de dragostea lor pentru vechea liturghie, frumusetea ritualului, spiritul de fidelitate autentica fata de doctrina adevarata. Am tinut legatura cu Institutul lui Cristos Rege, Preot Suveran fondat de Monsignor Gilles Wach, un preot care emana autenticitate Catolica.

Daca astazi sunt persecutat, aceasta se intampla pentru ca am dovedit ca sunt un preot traditionalist. Nu numai pentru ca celebrez in Vechiul Rit in fiecare zi, dar as spune mai adanc in spiritul Traditiei: venerarea Euharistica, devotiunea Mariana, spiritualitatea preotilor si – la un nivel total teologic – opozitia ferma fata de noutatile pastorale si doctrinare.

Recunosc, stiu ca sunt considerat un pic excesiv ca ton (Cardinalul Burke si Episcopul Schneider m-au rugat sa folosesc un ton mai moderat!), dar am gasit o totala solidaritate si un total sprijin din partea Catolicilor traditionalisti cu privire la continutul mesajului meu. Intrebarea pe care mi-ati pus-o necesita o reflectie adanca, dar voi raspunde. Conciliul Vatican II a creat un numar considerabil de confuzii, care sunt evidentiate in prezentul context progresivist pentru a schimba spiritul Catolic sanatos. In cartea mea abia publicata si care va fi tradusa in engleza, numita "Falsa biserica si destinul ei", subliniez in primul rand chestiunea liturgica si ecumenica; sustin ca in viitor (cand rugaciunile si sacrificiile noastre ne vor obtine din nou un papa Catolic), o corectie a Conciliului – care a fost pastoral, nu dogmatic – va trebui sa se faca si cred ca intreaga Biserica se va intoarce la Ritul Latin (Vechi).

CFN: Cum ati ajuns la punctul de a face “Apelul catre Papa Francisc” pe 26 martie 2017 (20000 vizionari pe youtube). Si apoi Omilia Istorica pe 31 martie 2017 (43 000 vizionari)?

Don Minutella: Apelurile mele au fost facute din dragoste pentru Biserica si spiritul Catolic sanatos care in timpurile noastre risca sa ajunga – la nivel teologic, liturgic si pastoral – in situatie de schisma. In cateheza mea de pe web nu neglijez niciodata sa ma refer la Al Treilea Secret de la Fatima. Voi in Statele Unite ati avut marturia Arhiepiscopului Fulton Sheen care, foarte precis a descris caracteristicile unei anti-biserici guvernate de Iuda Iscariotul, care va trada Credinta Catolia. Pentru mine referinta supranaturala este cruciala. Am vrut sa imi joc cartile la nivel maxim, chiar daca platesc un pret scump pentru asta. Miza este mare: insasi supravietuirea Traditiei Catolice si a Magisteriului.

Obtinerea unor clarificari cu privire la asa-zisele “deschideri” din Amoris Laetitia a fost obiectivul apelurilor mele. Prea multa confuzie s-a produs din cauza lipsei de claritate. Biserica nu poate acorda niciodata unui cuplu divortat si recasatorist dreptul de a primi Sfanta Impartasanie. Este o profanare dubla: atat a Euharistiei, cat si a casatoriei. Am descoperit ca preotii in Italia sunt prea speriati ca sa reactioneze si astfel, rugat direct fiind de Sfanta Fecioara (intr-un mod intim si personal), eu am dorit sa ma expun pe mine.

CFN: Va puteti explica brusca dumneavoastra indepartare din pozitia de pastor in Parohia Sfantul Ioan Botezatorul din regiunea Romagnolo la data de 27 iunie 2017? Nu a insistat Arhiepiscopul de Palermo, Corrado Lorefice, ca sa nu fiti suspendat?”

Don Minutella: Posibilitatea indepartarii mele plutea deja in aer. In Italia devenisem cel mai stanjenitor “vorbitor” impotriva “deschiderilor”. Dar indepartarea mea a fost dusa la implinire ca o lovitura de stat “pastorala”. A trebuit sa imi parasesc parohia mea cea iubita chiar in ziua primirii scrisorii de eliberare din functie. Multe suflete au suferit si au fost descurajate de metodele folosite de “biserica milostivirii”. Parea ca epurarea unui regim. Oricine nu gandeste precum conducatorii trebuie sa fie marginalizat si exclus.
Arhiepiscopul Lorefice este, fara indoiala, unul dintre cei mai tineri si promitatori reprezentanti ai acestei biserici milostive, deci nu ma asteptam la altceva decat la o condamnare. Intre timp, mass media au inceput o campanie de defaimare impotriva mea prin programe deplorabile, desi foarte urmarite; chiar si televiziunea de stat, Rai 1, a difuzat un program in care eram prezentat ca intemeietorul unei “secte” fara a prezenta parerea opusa.

Lucrurile stau astfel! Cel care se hotaraste sa ramana Catolic neclintit, Apostolic si Roman, este considerat acum sectar: trebuie sa aderi la luteranism, la noua biserica modernista! Si astfel, eu am pastrat tacerea timp de 9 luni, asa cum mi s-a cerut de catre episcopul meu, am inteles clar ca totul era doar o manevra nedemna de a ma indeparta. Deci m-am intors ca sa apar pana la moarte adevarata doctrina Catolica. Pe de alta parte, asa cum spune proverbul, “diavolul pune oalele pe cuptor dar uita capacele”. Programele prezentate de televiziunea de stat Rai 1 m-au adus in atentia oamenilor obisnuiti.

CFN: Ati scris o scrisoare catre Arhiepiscop pe 9 septembrie, punand in copie si Congregatia pentru Cler, in timpul recursului dvs canonic. Ati confirmat ca tineti toate doctrinele Bisedricii, precum si supunerea prin vointa si intelect fata de Pontiful Romei. Prefectul pentru Congregatii, Beniamino Cardinal Stella a replicat, spunandu-va ca recursul a fost suspendat pana pe 8 decembrie. A urmat o cerere fara precedent, “sugerata” de Cardinal: vi se cerea sa faceti o declaratie de fidelitate publica fata de papa Francisc pe retelele de socializare. Atunci ati cerut sa stiti motivul acestei cereri, avand in vedere ca deja va exprimaseti fidelitatea fata de Papa intr-o scrisoare anterioara. Pe 9 noiembrie 2017 dupa asteptare fara raspuns, ati fost deodata chemat la Arhidioceza Chancery. Ce v-a spus Arhiepiscopul?

Don Minutella: In realitate, Arhiepiscopul nu si-a facut deloc simtita prezenta dupa indepartarea mea fortata ca preot. Nu era deloc interesat de unul dintre preotii sai, desi venise in Arhidioceza cu putin timp inainte si promisese ca va fi “un parinte pentru toti”. Sustin ca el a fost fortat sa se intalneasca cu mine la presiunea Sfantului Scaun. Arhiepiscopul stie bine ca eu nu sunt de fapt un eretic. Serviciul meu ca preot este cunoscut si respectat in Arhidioceza, este clar cum m-am comportat in 18 ani de preotie. Multi credinciosi din diferite parti ale Italiei au depus marturie in sprijinul meu in acest caz, deci presupun ca nu-si dorea sa ma intalneasca. In orice caz, m-a informat ca ma asteptau doua excomunicari!, daca nu declar public fidelitatea fata de Papa Francisc pe internet. Aveam 48 de ore la dispozitie ca sa o fac. Intre timp am luat decizia sa merg online, unde am declarat faptul ca eu deja imi exprimasem fidelitatea fata de Pontiful Roman prin canalele corespunzatoare si cu criteriile necesare, si, mai mult, ca aceasta cerere mi se parea un santaj inacceptabil. Stim apoi cum au decurs lucrurile.

CFN: De ce ati refuzat sa scrieti sau sa semnati o alta scrisoare?

Don Minutella: Fericitul John Henry Cardinal Newman a scris ca va bea in cinstea constiintei sale si apoi a Papei Francisc. Toata lumea vede ca actualul pontificat este mai mult sau mai putin ambiguu cu privire la cei divortati si “recasatoriti”, dar nu numai in aceasta privinta. Deci, ca preot Catolic, luand in considerare marturia eroica a Sfantului Athanasius sau a Sfintei Catherina de Siena, eu nu am ezitat sa raman ferm in legatura cu faptul ca am facut deja declaratia de fidelitate fata de Papa; fara sa cedez in niciun fel santajului inacceptabil al Cardinalului Stella. Sunt uluit ca in Italia sunt inca singurul. Dar am suflete si scutul Credintei in inima. Defensor Fidei: cat de mult ma misca aceasta etichetare!

CFN: Totusi, in anul care a trecut, Martin Luther a fost efectiv reabilitat. De fapt, Secretarul General al Conferintei Episcopilor Italieni, Episcopul Nunzio Galantino, a numit recent revolta Protestanta “un eveniment al Duhului Sfant”. Am aflat luna trecuta ca exista o petitie din partea Consiliului Pontifical pentru Cultura catre Papa Francisc pentru a indeparta monitum-ul doctrinar din 1962 al Vaticanului impotriva evolutionistului modernist Teilhard de Chardin. In ciuda ecumenismului, a permisivitatii de facto si “a milostivirii” prezentului Papa si a episcopilor sai, ati fost amenintat cu doua excomunicari. Cum este posibil? Pentru care ofense canonice sau delicte? Este aceasta echivalent cu a face inchisoare pentru diferite sentinte in acelasi timp? De ce aceasta discrepanta: Luther este laudat si dumneavoastra sunteti pedepsit?

Don Minutella: Ma refer la aceste aspecte pe larg in cartea mea recent publicata, care va fi in curand disponibila si in limba engleza. Luther constituie, in ansamblu, cea mai rea capcana a spiritului Catolic. Sa il aducem inapoi, sa il canonizam aproape, demonstreaza o directie filo-eretica.

Sora Lucia de la Fatima a spus in 1960 ca daca apelurile Cerului nu vor fi auzite si se va lua decizia de a nu asculta cererile Fecioarei Maria de la Fatima, acesta va fi considerat de Dumnezeu un pacat impotriva Duhului Sfant, care este de neiertat. Pedeapsa pentru aceasta va fi orbirea Episcopilor si a celor mai inalte nivele ale ierarhiei.Cand in Italia Secretarul General al Conferintei Episcopilor Galantino a spus ca Luther a fost miscat de Duhul Sfant, cand o statuie a lui Luther a fost expusa la Vatican, aniversarea revoltei Luterane a fost sarbatorita cu un timbru comemorativ, toate acestea sunt simptome decisieve ale unei orbiri treptate, prevazute de Sora Lucia.

Nu m-ar surprinde daca as fi excomunicat, chiar si cu o excomunicare mai serioasa decat cea pe care a primit-o Luther. Biserica falsa de astazi (din ce in ce mai neo-modernista si Luterana pe zi ce trece) nu poate decat sa se debaraseze de un biet preot hotarat sa ramana Catolic. Ceea ce a fost erezie ieri este magisterium astazi, ceea ce a fost Magisterium ieri azi a devenit erezie astazi.

CFN: Ce i-ati cere papei Francisc?

Don Minutella: Gasesc aceasta intrebare un pic ireala. Se parea la inceputul acestui Pontificat ca Biserica va deveni mai deschisa, dar este mai izolata azi decat oricand. Cei care nu gandesc in acelasi fel, sunt maginalizati si condamnati. In orice caz, l-as implora pe Papa sa puna pe primul loc absolut subiectul Sfintei Euharistii. Isus S-a daruit pe Sine in Euharistie. In prezentul magisterium se pare ca Euharistia (intotdeauna centrala in Magisteriul Catolic) a devenit un subiect irelevant. Aceasta uitare corespunde cu un apel insuportabil (iritant, cicalitor) la temele sociale; in special la cea generala, privitoare la saraci, care in realitate risca sa transforme Biserica intr-un organism international ce actioneaza in favoarea claselor mai bogate. Isus este in centrul vietii Bisericii. Unele intrebari, cum ar fi cea a primirii Comuniunii in mana (asa cum a subliniat foarte corect Episcopul Schneider) sunt decisive.

Si apoi subiectul reformarii reformei; Liturghia merita o mai buna preocupare pastorala. Eu cred ca un apel pentru redescoperirea Ritului Vechi este urgent, deoarece constituie o garantie a unei mai bune protejari a Novus Ordo de experimentalismul creativ care a provocat enorme abuzuri. Mai mult decat atat, i-as cere Papei Francis sa expuna intr-un limbaj clar si fara gres, nu unul ambiguu, abordarea din Amoris Laetitia a Impartasaniei pentru cei divortati si “recasatoriti”. Subiectul Dubia prezentate de cei patru Cardinali (dintre care doi au si murit de atunci) si faptul ca in Polonia se spune un lucru iar in Germania altul sunt un avertisment ingrijorator al unei devieri ce risca sa produca o schisma interna.

Recentele declaratii ale patriarhului Rusiei, Kirill, spun ca am intrat cu siguranta in acele timpuri prevazute in Apocalipsa, ceea ce numai orbii nu reusesc sa vada, si de asemenea declaratiile Cardinalului Burke, care repeta mai mult sau mai putin acelasi lucru si care duc in mod semnificativ la Al Treilea Secret de la Fatima, confirma ceea ce va spun. Eu personal sustin ca lucrurile se vor inrautati pana cand promisiunea Sfintei Fecioare de la Fatima va fi “implinita”: “la sfarsit, Inima Mea Imaculata va triumfa”, ceea ce inseamna ca Biserica Romana Catolica Apostolica, singura Biserica adevarata care proclama pe singurul Salvator al lumii, Isus Cristos, Mirele si Fondatorul ei, va triumfa.
Intre timp eu cred ca vom fi martorii, asa cum s-a intamplat deja la Conciliul Vatican II (dupa spusele lui Ratzinger), la manipularea Catehismului si la insurgenta unei gandiri care nu mai este Catolica, din nefericire la un nivel oficial. Catolicii care vor ramane fideli credintei in toate lumea vor trebui sa paraseasca structurile oficiale si sa descinda din nou in “catacombe”. Poate ca ei va trebui sa accepte excomunicarea si interdictia, dar ei vor fi martorii unui reinnoit Pentecost. Sfanta Mama Biserica va iesi din aceasta lupta mai puternica si mai stralucitoare, pentru ca persecutia va aduce o purificare necesara. Eu cred de asemenea ca Mantuitorul nostru ne va da un pastor puternic in Credinta, ca Papa Sfantul Pius X, care ca un “leu Marian” va conduce mica ramasita Catolica spre victorie.

CFN: Avem exemple de rezistenta in Biserica de-a lungul istoriei: a Sfantului Paul fata de Sfantul Petru (Galateni 2:11), Sfantul Athanasius contra mundum, cei care l-au corectat pe Papa Ioan XXII in anii 1300 si altele. Nu trebuie oare sa rezistam si noi inovatiilor impuse de papa Francisc si alti prelati de astazi?

Don Minutella: Eu cred ca am raspuns deja la aceasta intrebare. Ma uimeste cum oamenii ma considera curajos doar pentru ca sustin faptul ca un preot are datoria si starea de gratie de a se confrunta cu inselarile de astazi. Cred ca a venit momentul in care nu mai este de ajuns sa atragem atentia asupra ereziilor, pe care Fericita Anne Catherine Emmerich le-a vazut in “biserica ciudata”. Avem nevoie de o miscare de rezistenta Catolica unificatoare – atentie! – care sa aiba dimensiunea Mariana ca prima referinta. Rozariul va salva Biserica. In acest sens eu cutreier intreaga peninsula a Italiei de ceva timp, pentru a sustine cercurile Catolice toate unite printr-o mare devotiune fata de Sfanta Fecioara. Poate a venit momentul ca aceasta miscare (care nu detine mari puteri, bani sau aliante lumesti) sa ajunga la Catolicii de pe cealalta parte a Atlanticului.

CFN: Cum vedeti situatia din Biserica Catolica de astazi, in special in lumina Amoris Laetitia?

Don Minutella: Exista o totala confuzie. Vad o apostazie din ce in ce mai raspandita, un magisterium paralel, daca nu total opus patrimoniului secolelor - cum este in cazul Amoris Laetitia. Sinodul Pan-Amazonian care se apropie, ca si Sinodul Tinerilor pot fi platforme periculoase de consolidarea a identitatii falsei biserici, in maniera precedentelor Sinoade ale Familiei.

CFN: Cum vedeti pedepsirea dumneavoastra prin suspendare sau excomunicare?

Don Minutella: Pentru mine acestea sunt medalii de onoare, ca atunci cand un simplu soldat intreprinde actiuni merituoase si comandantul sau il rasplateste. Sper, totusi, ca unul dintre Cardinalii care ramane Catolic va recunoaste aceasta. Voi avea nevoie de acest sprijin, chiar daca Cardinalul Burke si Cardinalul Sarah m-au incurajat in particular. Cele mai bune trofee pentru preoti sunt sufletele. Sfantul John Bosco a spus Mantuitorului: "Da mihi animas et coetera tolle!", care se traduce “Da-mi suflete si ia restul!” Se spune ca Isus i-a aparut Sfantului Ioan al Crucii si l-a intrebat: "Ioane, quid vis pro laboribus?" - “Ioan, ce vrei ca rasplata pentru muncile tale?” Sfantul spaniol i-a raspuns: "Domine, pati et conetmni pro te", adica “Doamne, sa sufar si sa fiu dispretuit pentru Tine”. Este ceva ce am asteptat de cand eram la Seminar si in ciuda greutatii suferintei, simt bucuria supranaturala a Crucii.

CFN: Ce sugestii practice aveti pentru Catolicii din toatea lumea care vor sa reziste acestor noutati? Aveti un cuvant de incheiere, in special pentru vorbitorii de limba engleza care citesc acest interviu?

Don Minutella: Iata raspunsul meu: rezistati, rezistati, rezistati! Exista o formula pe care am scris-o recent si care spune: "Ego sum famulus tuus Maria, Mater mea! Ego sum famulus tuus Maria, Regina mea! Ego sum famulus tuus Maria, Domina mea! “, adica “Eu sunt slujitorul Tau, Maria, Mama mea! Eu sunt slujitorul Tau, Maria, Regina mea! Eu sunt slujitorul Tau, Maria, Stapana mea!”

As recomanda tuturor prietenilor mei dragi care sunt Catolici americani cateva lucruri: devotiunea Euharistica si Mariana, aderenta la Magisteriul Catolic sanatos, recitarea zilnica a Rozarului, folosirea sacramentalelor in aceste timpuri cand satana – asa cum apare in viziunea Papei Leon XIII – isi lanseaza atacul ultim si decisiv asupra Bisericii Catolice. Din aceasta cauza Sfanta Fecioara apare asa de des. Recent Ea m-a ales pe mine: “Nu te teme, fiul Meu, unde te duci, altii vor vedea pasii Mei materni”.
Inchei aici sub auspiciile infocate ale Sfantului Louis Marie de Montfort: "Adveniat Regnum tuum Domine, adveniat per Mariam! “, “Doamne, vie Imparatia Ta, fie ca ea sa vina prin Maria”!

*Nota: Catholic Familiy Network nu doreste sa comenteze in vreun fel despre locutiunile si activitatea supranaturala marturisite de parintele Don Minutella, ci se concentreaza doar asupra relatiei domniei sale cu ierarhia locala a Bisericii.