mesajul

sâmbătă, 14 mai 2016

Dr. Alice von Hildebrand: cel de-al treilea secret de la Fatima ne previne despre “infiltrarea Bisericii până la cel mai înalt nivel”

În pragul celei de a nouăzecișinoua aniversări a primei apariții la Fatima a Preasfintei Fecioare Maria, OnePeterFive publica două revelații cutremurătoare ale Doamnei Dr. Alice von Hildebrand, strâns legate de ceea ce a ajuns să fie cunoscut sub numele de “cel de al treilea secret de la Fatima”.
Actualmente în vârstă de peste 90 de ani, Doamna von Hildebrand este soția eminentului filosof catolic Dietrich von Hildebrand, pe care Papa Pius al XII-lea îl califica drept “Doctorul Bisericii din secolul XX”. Biografia soților von Hildebrand este strâns legată de eforturile din ultima jumătate de veac de restaurare a credinței și practicii catolice tradiționale.
Informațiile pe care Doamna von Hildebrand i le-a pus la dispoziție, la începutul acestei luni, Părintelui Brian Harrison, confirmă din sursă independentă două relatări anterioare: 1) cea a Cardinalului Luigi Ciappi despre conținutul celui de al treilea secret de la Fatima; 2) cea a Venerabilului Arhiepiscop Fulton Sheen despre eforturile regimurilor comuniste est-europene din perioada post-belică de a infiltra structurile Bisericii Catolice.

FRAGMENTE DIN CUVÂNTUL INTRODUCTIV AL PR. BRIAN W. HARRISON, O.S.

(accentuările din text ne aparțin)
Din cauza lipsei de claritate și specificitate a capitolului 8 al exortației apostolice a Papei Francisc, Amoris laetitia (AL), sunt vehiculate în prezent puncte de vedere contradictorii despre ceea ce înseamnă pentru catolici a trăi public în relații obiectiv păcătoase. A rupt-o oare actualul Sfânt Părinte cu predecesorii lui, care nu le-au permis niciodată unor astfel de persoane să primească Sfânta Împărtășanie? Unii spun că da, alții spun că nu. Într-un interviu recent, distinsul filosof catolic german Robert Spaemann, unul dintre prietenii Papei Benedict al XVI-lea, nu ezita să afirme că odată cu promulgarea AL, “haosul [a fost ridicat] la [nivel de] principiu, dintr-o trăsătură de condei”, și că “consecințele sunt deja previzibile: nesiguranță și confuzie, de la conferințele episcopale naționale, până la parohiile mărunte de prin locuri uitate de lume”.
În timp ce, în această vineri, marcăm începutul celui de-al o sutălea an de când Sfânta Fecioară le-a apărut ciobănașilor portughezi, această situație critică ne invită să continuăm să reflectăm la mesajul Sfintei Fecioare de la Fatima.
În continuarea introducerii sale, Pr. Harrison amintește de scrisoarea pe care Sora Lucia de la Fatima i-a trimis-o în anii ’80 Cardinalului Carlo Caffara, în care vizionara de la Fatima afirma că ”Bătălia finală dintre Domnul și domnia satanei va fi despre căsăstorie și familie. Nu vă fie frică, căci toți cei care se pun în slujba sanctității căsătoriei și familiei vor avea întotdeauna parte de atacuri și împotriviri de tot felul, căci aceasta este problema decisivă. […] dar Sfânta Fecioară i-a zdrobit deja capul.”
Pr. Harison continuă:
Aceste cuvinte de îmbărbătare sunt foarte încurajatoare, căci după cincisprezece ani de când Sora Lucia a scris acea scrisoare, Cardinalul Luigi Ciappi (1909-1996), care a servit drept consilier teologic personal sub cinci Papi, a făcut o dezvăluire uluitoare despre acea parte a secretului de la Fatima pe care Vaticanul nu a publicat-o niciodată (și la care face, evident, referire enigmaticul “etc.” din partea mesajului Sfintei Fecioare care a fost publicată). Eminența Sa, unul dintre puținii care au citit secretul integral, îi scria, într-o scrisoare din 1995, Profesorului Baumgartner din Salzburg: “Cel de-al treilea secret prezice, printre altele, că marea apostazie din Biserică va începe de la vârf.
Observațiile de mai sus ne ajută să punem în context următoarea mărturie a Dr. Alice von Hildebrand, pe care am privilegiul să o cunosc de vreo douăzeci de ani. Această mărturie coroborează clar ceea ce scria despre secret Cardinalul Ciappi, lucru pe care însă ea și soțul ei, renumitul filosof Dietrich von Hildebrand, l-au aflat cu treizeci de ani înainte ca Ciappi să-i scrie scrisoarea respectivă profesorului austriac. Într-un email privat de la începutul lunii mai, Dr. von Hildebrand mi-a povestit despre această conversație din 1965, de la Florența. Am întrebat-o dacă ar fi de acord ca acest lucru să fie adus la cunoștința unei audiențe mai largi și, după ce s-a consultat cu directorul ei spiritual, mi-a răspuns că își dă permisiunea. (Msgr. Mario Boehm, a cărui mărturie este consemnată aici de Dr. von Willebrand, a fost unul dintre membrii de vârf ai personalului editorial al ziarului Vaticanului,L’Osservatore Romano, în anii ’30 și ’40, pe vremea când funcția de editor șef al ziarului era ocupată de Contele Giuseppe Dalla Torre. Boehm și-a păstrat contactele la nivel înalt de la Roma și după ce s-a pensionat).
Dr. von Hildbrand a mai adăugat că ar fi bine ca această relatare a ei să fie însoțită aici de cea a unei alte conversații similare, pe care ea și soțul ei au avut-o în anii ’60 cu fosta agentă comunistă Bella Dodd. Personal, găsesc o profundă consolare în aceste mărturii, legate de secretul de la Fatima, în aceste vremuri de confuzie crescândă și de schimbări profund neliniștitoare care emană de la cele mai înalte nivele ale autorității bisericești. Căci ele indică că Cerurile nu numai că au prevăzut această mare criză, ci ne-au și prevenit, pentru a-i asigura pe catolici că orice s-ar întâmpla în viitorul apropiat, Christos rămâne Capul de neînvins al Bisericii Lui, și că Imaculata Inimă a Preasfintei sale Maici, Regina Sfântului Rozar, care este pentru satana “ca o armată dispusă în formațiune de luptă”, va triumfa în final.
[…]
Iată, în continuare, și textul integral al mesajului pe care Doamna von Hildebrand i l-a transmis Pr. Harisson:

EMAIL ADRESAT PR. BRIAN HARRISON, DATAT 6 MAI 2016

Dragă Părinte,
cred că următoarele două conversații din anii ’60, de care îmi aduc foarte bine aminte, prezintă pentru dumneavoastră un interes special, după o jumătate de secol, în aceste vremuri extrem de tulburi. Căci ele aparent coroborează mărturia Cardinalului Ciappi despre partea secretului Sfintei Fecioare de la Fatima reprezentată de previziunea șocantă că această mare apostazie din Biserică va începe “de la vârf”.
Prima conversație a avut loc în iunie 1965. Ne aflam la Florența, în casa în care s-a născut soțul meu, și unde îmi petreaceam primul concediu sabatic. Soțul meu a invitat un preot, pe nume Msgr. Mario Boehm, pe care îl întâlnise la Roma la scurtă vreme după ce s-a convertit, și care fusese vreme îndelungată unul dintre editorii de top ai ’L’Osservatore Romano. Am ajuns la subiectul Fatimei. Soțul meu a pus întrebarea: “De ce nu a fost dezvăluit cel de-al treilea secret de la Fatima?” Căci Sfânta Fecioară spusese că el trebuie adus la cunoștința credincioșilor în 1960.
Don Mario: Nu a fost dezăvluit din cauza conținutului lui.
Soțul meu: Ce conține el atât de terifiant?
Msgr. Boehm (ca un italian bine educat) nu a afirmat că l-ar fi citit, dar a sugerat că contextul acestuia este înfricoșător: ”infiltarea Bisericii până la nivelul cel mai înalt”. Ne-a zdruncinat, dar [în același timp] i-a confirmat soțului meu bănuiala că modul în care era interpretat Vatican II va expune Biserica la pericole îngrozitoare. Din păcate, această temere era foarte justificată.
Cea de-a doua conversație este una cu Bella Dodd, despre care am mai vorbit și cu alte prilejuri. Am cunoscut-o în toamna lui 1965, iar mai apoi ne-a vizitat aici, la New Rochelle, NY, unde locuiesc și acum, în 1966 sau 1967. Fusese o comunistă înflăcărată încă din vremea studenției ei la Hunter College, un focar de comunism. (Acesta este motivul din care am fost persecutată sistematic acolo, lucru despre care am scris în cartea mea, ”Memoirs of a Happy Failure”.) Bella a împrăștiat semințele acestei filosofii diabolice la Hunter, dar s-a convertit în 1952, sub îndrumarea Arhiepiscopului Fulton Sheen. Redau aici conversația dintre ea și soțul meu:
DvH: Mă tem că Biserica a fost infiltrată.
Bella: Dumneavoastră vă temeți, dragă domnule profesor; dar eu știu acest lucru! Pe vremea când eram o comunistă înfocată, am activat în strâns contact cu patru cardinali de la Vatican, care lucrau pentru noi; iar aceștia sunt încă foarte activi până în ziua de astăzi.
DvH: Cine sunt aceștia? Nepotul meu, Dieter Sattler, este un german staționat pe lângă Sfântul Scaun.
Dar Bella, care acum era îndrumată spiritual de către Arhiepiscopul Sheen, a refuzat să-i dea această informație.
Acum, tot ce putem face este să ne rugăm, și să fim ferm convinși că porțile iadului nu vor birui. Sf. Matei, capitolul XXIV, ne-a prevenit.
În uniune de rugăciune fierbinte.
Cu respect, a dumneavoastră, dragă Părinte, în Christos,
Alice von Hildebrand