mesajul

duminică, 21 iunie 2020

Plecarea Papei Benedict in Germania

Aici gasiti articolul:
https://informatiisimesaje.wordpress.com/2020/06/20/plecarea-papei-benedict-in-germania/







O alta informatie despre aceasta plecare:

Mass media controleaza toate informatiile despre papa Benedict, incercand sa creeze o anumita versiune pentru marele public

Acest interviu de pe Ordo Militaris Radio TV cu parintele Alexis vorbeste despre vizita papei Benedict in Germania, la fratele sau Georg, care – se spune – este foarte bolnav. Mass media sugereaza ca aceasta ar putea fi ultima lor intalnire si ca este o vizita pur personala fara alte implicatii.

Dar parintele Alexis ridica o multime de intrebari fara raspuns deocamdata.

De ce timp de 7 ani, de cand a “demisionat”, papa Benedict nu a parasit Roma si acum dintr-o data pleaca in aceasta calatorie secreta? Este evident ca a fost tinut prizonier la Roma. O persoana atat de activa si de publica sa nu poata calatori, acorda interviuri si intalni cu fosti colaboratori – este putin plauzibil.

De ce nu s-a stiut nimic despre aceasta plecare a papei Benedict de la Roma decat atunci cand aeronava care l-a dus in Germania s-a intors?

La Regensburg, unde se afla acum, locuieste la seminar, care este aproape de casa fratelui sau. Dar la seminar nu exista conditiile necesare pentru a gazdui un om de 93 de ani, o persoana atat de importanta precum papa Benedict. Daca fratele sau “e pe patul de moarte”, cum sugereaza mass media, de ce au celebrat impreuna Liturghia si apoi o Inalta Sfanta Liturghie impreuna?

Seminarul este pazit de lunetisti, seful adjunct al politiei Vaticanului, secretarul personal, medicul si o asistenta calatoresc impreuna cu Benedict. De ce aceste prezente? Ca sa il controleze si sa nu lase pe nimeni sa se apropie si sa vada daca i se adminstreaza anumite substante? In Germania sunt multi medici excelenti care s-ar putea ocupa de Benedict pe timpul sederii lui.

De ce dioceza din Regensburg a cerut cunoscutilor sai si tuturor celor care ar fi dorit sa il vada sa respecte intimitatea celor doi frati si sa spuna o rugaciune in tacere pentru Benedict in loc sa vina sa il intalneasca?

De ce nu i se permite sa fie vizitat de fostii elevi (Benedict a fost profesor la seminarul din Regensburg si cu siguranta are multi prieteni acolo). Le este teama ca papa Benedict va spune lucruri care contravin povestii inventate de mass media? Cu siguranta.

Si la fel un rol in aceasta schimbare de strategie revine participarii papei Benedict la cartea cardinalului Sarah, in care Benedict isi formula sprijinul fata de celibatul preotilor, ceea ce a insemnat o lovitura serioasa data agendei papei Francisc de a introduce casatoria preotilor.

In apropiere de Regensburg se afla palatul extraordinar al unei printese sustinatoare a papei Benedict, care ar fi putut sa il gazduiasca pe el si pe fratele sau. Dar probabil cercuri de la Vatican se tem ca Benedict ar putea dezvalui astfel printesei si apropiatilor sai anumite lucruri.

Toate aceste intrebari arunca o umbra serioasa de indoiala asupra interpretarii date de mass media evenimentelor legate de papa Benedict in ultimii ani si ii indeamna pe multi sa caute adevarul despre situatia in care acesta se gaseste.

O alta sursa de informatii este site-ul fromrome.info, unde scrie parintele Alexis.